Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

  1. #1

    Default YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Hi, I'm using openSUSE 13.2 KDE 64-bit from yesterday's official released ISO.

    First, I used openSUSE 13.1 berofre, and this time I made a format on the current suse's partition (ext4) and leave all the default choices to YaST.

    The installation went fine, but I can't load the community repositories list during the installation. Maybe it's okay to add later.

    But it's not only happens only on the liveUSB, after booting to suse, YaST can't seem to be able to connect to any repositories on the list.

    Wired connection, no proxy or stuffs.

    Code:
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/non-oss/content':
    Error code: Connection failed
    Error message: Failed to connect to download.opensuse.org port 80: Network is unreachable
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a):
    All links worked fine in web browser (firefox).

    Here's my repositories list:

    Code:
    # | Alias                     | Name                               | Enabled | Refresh
    --+---------------------------+------------------------------------+---------+--------
    1 | openSUSE_13.2-0_1         | openSUSE 13.2-0                    | Yes     | No     
    2 | repo-debug                | openSUSE-13.2-Debug                | No      | Yes    
    3 | repo-debug-update         | openSUSE-13.2-Update-Debug         | No      | Yes    
    4 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Debug-Non-Oss | No      | Yes    
    5 | repo-non-oss              | openSUSE-13.2-Non-Oss              | Yes     | Yes    
    6 | repo-oss                  | openSUSE-13.2-Oss                  | Yes     | Yes    
    7 | repo-source               | openSUSE-13.2-Source               | No      | Yes    
    8 | repo-update               | openSUSE-13.2-Update               | Yes     | Yes    
    9 | repo-update-non-oss       | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss       | Yes     | Yes
    And in YaST2: http://i.imgur.com/dCk2RDE.png

    I was searching on the internet for solutions for 2 days, but none of them works for me.

    Here's what I did:

    - Change DNS to 8.8.8.8 / 8.8.4.4, 208.67.222.222 / 208.67.220.220, 199.85.126.10 / 199.85.127.10 (restarted the computer everytime i made the change)

    - Change the network service to NetworkManager service, and disable the IPv6. (restarted computer).

    - Disabled firewall. (restarted computer)

    But none of them worked for me, YaST still can't connect to the server repositories, can't download any packages.

    And also, the 1-click installation from software.opensuse.org doesn't work for me (It can't connect to the server).

    The 4.4 GB installation media ISO file doesn't seems to have the packages I need, even for multimedia codecs.

    Any help please?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    On 2014-11-06 08:06, IchinomiyaEruna wrote:

    > All links worked fine in web browser (firefox).


    On the same computer? then forget normal network settings. DNS, etc...
    no. Look at the proxy configs.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" at Telcontar)

  3. #3
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    US
    Posts
    115

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Are you able to reach the internet with your browser?
    From terminal are you able to ping a web site, i.e.:
    Code:
    sparkz: ping www.google.com
    Are you able to ping your router?
    Are you setting up as DHCP or static IP
    Did you use the Network iso or DVD iso for your install? If you used the Network and the installation went well, that was done via DHCP (I've never installed via DVD iso, so I don't know how much, if any, it relies on network, though I would imagine, if it does, it does so with DHCP also)
    If it ain't broke, I just haven't gotten to it yet.
    openSUSE 42.1 (Leap) (x86_64); Intel Dual Core Proc @ 2.66 GHz; KDE Desktop

  4. #4

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    On 2014-11-06 08:06, IchinomiyaEruna wrote:

    > All links worked fine in web browser (firefox).


    On the same computer? then forget normal network settings. DNS, etc...
    no. Look at the proxy configs.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" at Telcontar)
    Sorry but I don't use any proxy.

    Quote Originally Posted by sparkz_alot View Post
    Are you able to reach the internet with your browser?
    From terminal are you able to ping a web site, i.e.:
    Code:
    sparkz: ping www.google.com
    Are you able to ping your router?
    Are you setting up as DHCP or static IP
    Did you use the Network iso or DVD iso for your install? If you used the Network and the installation went well, that was done via DHCP (I've never installed via DVD iso, so I don't know how much, if any, it relies on network, though I would imagine, if it does, it does so with DHCP also)
    Yes, everything works file, except yast and zypper with the repositories.

    I used the 4.4GB media DVD ISO to intsall. I tried both DHCP and static IP but they didn't solve it.

    And the result on the liveDVD kde iso is the same, can't refresh or install anything though the network works fine on the web browser.

    My ping result:

    Local router:
    Code:
    PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.738 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.795 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.786 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.820 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=0.783 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=0.812 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=7 ttl=64 time=0.745 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=0.748 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=0.743 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=10 ttl=64 time=0.741 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=11 ttl=64 time=0.733 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=12 ttl=64 time=0.743 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=13 ttl=64 time=0.724 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=14 ttl=64 time=0.728 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=15 ttl=64 time=0.746 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=16 ttl=64 time=0.786 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=17 ttl=64 time=0.772 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=18 ttl=64 time=0.805 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=19 ttl=64 time=0.790 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=20 ttl=64 time=0.777 ms
    google.com:
    Code:
    PING google.com (74.125.28.138) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=1 ttl=42 time=168 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=2 ttl=42 time=168 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=3 ttl=42 time=173 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=4 ttl=42 time=164 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=5 ttl=42 time=170 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=6 ttl=42 time=168 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=7 ttl=42 time=171 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=8 ttl=42 time=167 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=9 ttl=42 time=167 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=10 ttl=42 time=167 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=11 ttl=42 time=168 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=12 ttl=42 time=171 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=13 ttl=42 time=168 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=14 ttl=42 time=165 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=15 ttl=42 time=170 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=16 ttl=42 time=167 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=17 ttl=42 time=170 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=18 ttl=42 time=167 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=19 ttl=42 time=170 ms
    64 bytes from pc-in-f138.1e100.net (74.125.28.138): icmp_seq=20 ttl=42 time=167 ms
    opensuse.org (doesnt seem to have the result though it works on my browser)
    Code:
    PING opensuse.org (130.57.5.70) 56(84) bytes of data.
    download.opensuse.org
    Code:
    PING download.opensuse.org (195.135.221.134) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=1 ttl=51 time=428 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=2 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=3 ttl=51 time=435 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=4 ttl=51 time=434 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=5 ttl=51 time=427 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=6 ttl=51 time=430 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=7 ttl=51 time=432 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=8 ttl=51 time=429 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=9 ttl=51 time=439 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=10 ttl=51 time=434 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=11 ttl=51 time=433 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=12 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=13 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=14 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=15 ttl=51 time=433 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=16 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=17 ttl=51 time=431 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=18 ttl=51 time=430 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=19 ttl=51 time=430 ms
    64 bytes from ftp.opensuse.org (195.135.221.134): icmp_seq=20 ttl=51 time=429 ms

  5. #5

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    (Seems like i cant edit the previous post, so I have to make a new post)

    I tried to refresh repositories list from another OS (I have dual linux mint with opensuse) but it doesn't work either

    Code:
    lunaria@LunarCapital ~ $ su root
    Password: 
    LunarCapital lunaria # mount /dev/sda4 /mnt/suse
    LunarCapital lunaria # mount -o bind /dev /mnt/suse/dev
    LunarCapital lunaria # mount -o bind /proc /mnt/suse/proc
    LunarCapital lunaria # mount -o bind /sys /mnt/suse/sys
    LunarCapital lunaria # chroot /mnt/suse
    LunarCapital:/ # zypper ref
    Repository 'openSUSE 13.2-0' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Non-Oss' is up to date.
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/content':
    Error code: Connection failed
    Error message: Failed to connect to download.opensuse.org port 80: Network is unreachable
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): r
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/content':
    Error code: Connection failed
    Error message: Failed to connect to download.opensuse.org port 80: Network is unreachable
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): i
    Do you want to disable the repository openSUSE-13.2-Oss permanently? [yes/no] (no): no
    Skipping repository 'openSUSE-13.2-Oss' because of the above error.
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/update/13.2/repodata/repomd.xml':
    Error code: Connection failed
    Error message: Failed to connect to download.opensuse.org port 80: Network is unreachable
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): i
    Do you want to disable the repository openSUSE-13.2-Update permanently? [yes/no] (no): no
    Skipping repository 'openSUSE-13.2-Update' because of the above error.
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/repodata/repomd.xml':
    Error code: Connection failed
    Error message: Failed to connect to download.opensuse.org port 80: Network is unreachable
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): i
    Do you want to disable the repository openSUSE-13.2-Update-Non-Oss permanently? [yes/no] (no): no
    Skipping repository 'openSUSE-13.2-Update-Non-Oss' because of the above error.
    Some of the repositories have not been refreshed because of an error.
    LunarCapital:/ # exit
    exit
    LunarCapital lunaria # xhost +local:
    non-network local connections being added to access control list
    LunarCapital lunaria # chroot /mnt/suse
    LunarCapital:/ # export DISPLAY=:0
    LunarCapital:/ # yast2
    Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported
    Run command: /sbin/yast2 repositories &
    Failure (dbus fatal exception).
    Failure (dbus fatal exception).
    LunarCapital:/ #

  6. #6
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    US
    Posts
    115

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Looks as if network is setup okay. What if you try this from terminal (I'm using zypper, cause I can't copy/paste Yast :-P )

    Code:
    I am Root: zypper lr -u
    #  | Alias                     | Name                               | Enabled | Refresh | URI                                                            
    ---+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------------------------------------------------------------
     1 | Sparkz_local               | Frank_local                        | Yes     | Yes     | dir:///home/sparkz/Downloads                                    
     2 | ftp.gwdg.de-suse          | Packman Repository                 | Yes     | Yes     | http://ftp.gwdg.de/pub/linux/packman...openSUSE_13.2/       
     3 | openSUSE-13.2-0           | openSUSE-13.2-0                    | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distrib...13.2/repo/oss/       
     4 | repo-debug                | openSUSE-13.2-Debug                | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/d...13.2/repo/oss/ 
     5 | repo-debug-update         | openSUSE-13.2-Update-Debug         | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2/                
     6 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Debug-Non-Oss | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2-non-oss/        
     7 | repo-non-oss              | openSUSE-13.2-Non-Oss              | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/   
     8 | repo-source               | openSUSE-13.2-Source               | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/source/...13.2/repo/oss/
     9 | repo-update               | openSUSE-13.2-Update               | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2/                      
    10 | repo-update-non-oss       | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss       | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/              
    I am Root:
    In short, are they all pointing to '13.2' and not '13.1' or some other version and pointing to these addresses? (btw, probably don't need the three 'Debug' repos)
    If it ain't broke, I just haven't gotten to it yet.
    openSUSE 42.1 (Leap) (x86_64); Intel Dual Core Proc @ 2.66 GHz; KDE Desktop

  7. #7

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Here's mine.

    Though everything were fine when i was still using opensuse 13.1. Just after the clean installation of 13.2, everything seems weird.

    Code:
    # | Alias                     | Name                               | Enabled | Refresh | URI                                                            
    --+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------------------------------------------------------------
    1 | openSUSE_13.2-0_1         | openSUSE 13.2-0                    | Yes     | No      | dvd:///                                                        
    2 | repo-debug                | openSUSE-13.2-Debug                | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/distribution/13.2/repo/oss/ 
    3 | repo-debug-update         | openSUSE-13.2-Update-Debug         | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2/                
    4 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Debug-Non-Oss | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2-non-oss/        
    5 | repo-non-oss              | openSUSE-13.2-Non-Oss              | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/non-oss/   
    6 | repo-oss                  | openSUSE-13.2-Oss                  | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/       
    7 | repo-source               | openSUSE-13.2-Source               | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/source/distribution/13.2/repo/oss/
    8 | repo-update               | openSUSE-13.2-Update               | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2/                      
    9 | repo-update-non-oss       | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss       | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/

  8. #8
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    US
    Posts
    115

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Quote Originally Posted by sparkz_alot View Post
    Looks as if network is setup okay. What if you try this from terminal (I'm using zypper, cause I can't copy/paste Yast :-P )

    Code:
    I am Root: zypper lr -u
    #  | Alias                     | Name                               | Enabled | Refresh | URI                                                            
    ---+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------------------------------------------------------------
     1 | Sparkz_local               | Frank_local                        | Yes     | Yes     | dir:///home/sparkz/Downloads                                    
     2 | ftp.gwdg.de-suse          | Packman Repository                 | Yes     | Yes     | http://ftp.gwdg.de/pub/linux/packman...openSUSE_13.2/       
     3 | openSUSE-13.2-0           | openSUSE-13.2-0                    | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distrib...13.2/repo/oss/       
     4 | repo-debug                | openSUSE-13.2-Debug                | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/d...13.2/repo/oss/ 
     5 | repo-debug-update         | openSUSE-13.2-Update-Debug         | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2/                
     6 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Debug-Non-Oss | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.2-non-oss/        
     7 | repo-non-oss              | openSUSE-13.2-Non-Oss              | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/   
     8 | repo-source               | openSUSE-13.2-Source               | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/source/...13.2/repo/oss/
     9 | repo-update               | openSUSE-13.2-Update               | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2/                      
    10 | repo-update-non-oss       | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss       | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/              
    I am Root:
    In short, are they all pointing to '13.2' and not '13.1' or some other version and pointing to these addresses? (btw, probably don't need the three 'Debug' repos)
    Edit: A quick look at your output seems to show you may have to much info in the URL, for instance you have:
    Code:
    Download (curl) error for 'http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/content'
    compared to my:
    Perhaps that's the problem?
    If it ain't broke, I just haven't gotten to it yet.
    openSUSE 42.1 (Leap) (x86_64); Intel Dual Core Proc @ 2.66 GHz; KDE Desktop

  9. #9

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Seems not. Compare to repo list, it's just trying to download the content list from the current repo.

    I don't know which type of connection it used to connect to the repo, cuz the links worked fine on all browsers.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    US
    Posts
    115

    Default Re: YaST is unable to connect to repository server [openSUSE 13.2]

    Quote Originally Posted by IchinomiyaEruna View Post
    Seems not. Compare to repo list, it's just trying to download the content list from the current repo.

    I don't know which type of connection it used to connect to the repo, cuz the links worked fine on all browsers.
    It is a head-scratcher, though it seems zipper was able to refresh the two main repos. What if we try a small program (which is fun to have :-) ):

    Code:
    zypper in fortune
    If it ain't broke, I just haven't gotten to it yet.
    openSUSE 42.1 (Leap) (x86_64); Intel Dual Core Proc @ 2.66 GHz; KDE Desktop

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •