Results 1 to 8 of 8

Thread: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

  1. #1

    Question Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    I have an appliance on SuseStudio https://susestudio.com/a/35aeVg/activedirectory-desktop

    If you test drive it you will notice that Yast will not launch.

    Am I missing a package?
    https://susestudio.com/a/35aeVg/acti...&version=0.0.6

    Which yast packages are included in the standard KDE OpenSuse distro?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,884

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    Why didn't you post this in Development > SUSE Studio?
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,884

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    Will be moved to SUSE Studio and is CLOSED for the moment.
    Henk van Velden

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,884

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Will be moved to SUSE Studio and is CLOSED for the moment.
    Moved from Intall/Boot/Login and open again.
    Henk van Velden

  5. #5
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    2,004

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    Your image lacks yast2-control-center-qt hence it cannot launch the YAST graphical UI.
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

  6. #6

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    Thanks.
    Sorry about the wrong forum.
    I didn't realise that there were extra sub-forums when looking at the summary page here https://forums.opensuse.org/forum.php

  7. #7

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    I checked the package list above and also took it for a testdrive and did zypper pa|grep yast|grep qt and I do have the yast2-control-center-qt package installed so something else must be causing a problem.

    If I type yast2 from the command line the command is not found.
    Can you launch YaST from the command line to check for extra errors?

  8. #8
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    2,004

    Default Re: Why Wont YAST Launch In My Appliance?

    You need to be root to be able to launch it, otherwise try; kdesu yast2 --qt

    You didn't have the package installed when I tried your system.
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •