Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: Factory = rolling

  1. #11

    Default Re: Factory = rolling

    Waarom eigenlijk?

    Enigste wat ik had was een bestaande 13.1 installatie, en die veranderd in rolling.

  2. #12
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    771

    Default Re: Factory = rolling

    Quote Originally Posted by jansteen View Post
    Waarom eigenlijk?

    Enigste wat ik had was een bestaande 13.1 installatie, en die veranderd in rolling.
    Ja dat is wat er wordt geadviseerd. Heb jij een verse install gebruikt en toen naar rolling?
    Of was het een al draaiende versie van 13.1.
    Misschien dat de hardware die jij gebruikt beter werkt, dus dan de vraag wat voor machine draait bij jou met rolling release.
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

  3. #13

    Default Re: Factory = rolling

    Quote Originally Posted by Benmh View Post
    Ja dat is wat er wordt geadviseerd. Heb jij een verse install gebruikt en toen naar rolling?
    Of was het een al draaiende versie van 13.1.
    Misschien dat de hardware die jij gebruikt beter werkt, dus dan de vraag wat voor machine draait bij jou met rolling release.
    Het was een draaiende versie.
    Maar ik had niet de "standaard" KDE versie.
    Ik gebruikte de " KDE:current" repo om de nieuwste KDE software te krijgen.
    De boel draait op een HP pavilion g7 laptop (i5-2440m CPU)

  4. #14
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,645
    Blog Entries
    14

    Default Re: Factory = rolling

    Probleem met de Factory / KDE4 pakketten ook achterhaald: door de dual graphics worden er ook twee displays aangemaakt door kscreen ..... De "VGA" uitgeschakeld en klaar. Draaien als een zonnetje.
    KDF5/Plasma next "zie" ik helemaal, maar is -bevriezen, crash van plasma-shell op een splinternieuw account- nog niet stabiel genoeg voor mij. De KDE4 programma's draaien er overigens heel soepeltjes op.
    En toen? Van mijn bestaande Tumbleweed + teveel repos vrij domweg overgestapt naar Factory. De extra repos opnieuw toegevoegd en "ernaar geduppet". Tierelier.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #15
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    771

    Default Re: Factory = rolling

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Probleem met de Factory / KDE4 pakketten ook achterhaald: door de dual graphics worden er ook twee displays aangemaakt door kscreen ..... De "VGA" uitgeschakeld en klaar. Draaien als een zonnetje.
    KDF5/Plasma next "zie" ik helemaal, maar is -bevriezen, crash van plasma-shell op een splinternieuw account- nog niet stabiel genoeg voor mij. De KDE4 programma's draaien er overigens heel soepeltjes op.
    En toen? Van mijn bestaande Tumbleweed + teveel repos vrij domweg overgestapt naar Factory. De extra repos opnieuw toegevoegd en "ernaar geduppet". Tierelier.
    Ha dat is tenminste nog wat.
    Heb Factory, opnieuw geprobeerd te installeren. Nu eens op de Knurpht manier. Alle repoos eruit en de factory repoos erin.
    Resultaat een pc die opstart met de bekende Geecko en dan bevriest, thats it.
    Ga dus maar eens helemaal opnieuw beginnen met een verse 13.1 install en dan Factory erover.
    Is de pc ook weer eens opgeruimd en netjes.
    Last edited by Benmh; 29-Aug-2014 at 10:21. Reason: taalfoutje
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

  6. #16
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    771

    Default Re: Factory = rolling

    Quote Originally Posted by Benmh View Post
    Ha dat is tenminste nog wat.
    Heb Factory, opnieuw geprobeerd te installeren. Nu eens op de Knurpht manier. Alle repoos eruit en de factory repoos erin.
    Resultaat een pc die opstart met de bekende Geecko en dan bevriest, thats it.
    Ga dus maar eens helemaal opnieuw beginnen met een verse 13.1 install en dan Factory erover.
    Is de pc ook weer eens opgeruimd en netjes.
    Een nieuwe poging dan maar.
    Na een verse 13.1 install alles op Factory repo .
    Voorlopig alles werkt fijn ook met Pipelight.
    Ẃat problemen met HPlip en Opera 12.16 build
    Het opstarten is behoorlijk trager dan met 13.1 daar moet wat aan gedaan worden.
    Ga eerst maar eens wat aanrommelen kijken hoe stabiel het wel is.
    Heb de repoos die ik gebruikte met Tumbleweed ook weer in gebruik en zie dat er nog geen problemen zijn tot nu toe.
    Last edited by Benmh; 29-Aug-2014 at 13:07. Reason: aanvulling
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

  7. #17
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    771

    Default Re: Factory = rolling

    Hop zo juist de nieuwe upgrades binnen gehaald.
    Moet wel even wennen aan de nieuwe startscherm zeg, dat is GROEN ! werd er even wakker van.
    Tot nu toe werkt het allemaal lekker.
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

  8. #18
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,645
    Blog Entries
    14

    Default Re: Factory = rolling

    Quote Originally Posted by Benmh View Post
    Hop zo juist de nieuwe upgrades binnen gehaald.
    Moet wel even wennen aan de nieuwe startscherm zeg, dat is GROEN ! werd er even wakker van.
    Tot nu toe werkt het allemaal lekker.
    Ik had al iets gezien via de mailinglijsten, maar 't is inderdaad wel groen.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  9. #19

    Default Re: Factory = rolling

    Hoi
    Ik ben wat aan het uitproberen gegaan met factory : nieuwe instalatie en toen gaan zoeken naar wat repos om bij te voegen .Was wel even zoeken.
    Zover lijkt alles wel soepel te werken.Zat me alleen wel te bedenken of het allemaal wel klopte aan repos wat ik bij elkaar gezocht heb.

    Code:
    1 | Factory             | Factory                         | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/Factory/                                            |        
    2 | KDE:Distro:Factory  | KDE:Distro:Factory              | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Distro:/Factory/openSUSE_Factory/ |        
    3 | kernel              | kernel                          | Nee          | Nee        |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Kernel:/stable/standard/               |        
    4 | openSUSE_Factory    | openSUSE_Factory                | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Application:/Geo/openSUSE_Factory/     |        
    5 | openSUSE_Factory_1  | openSUSE_Factory                | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/openSUSE_Factory/           |        
    6 | repo-non-oss        | openSUSE-Factory-Non-Oss        | Ja           | Ja         |   99       | yast2  | http://download.opensuse.org/factory/repo/non-oss/                               |        
    7 | repo-oss            | openSUSE-Factory-Oss            | Ja           | Ja         |   99       | yast2  | http://download.opensuse.org/factory/repo/oss/                                   |        
    8 | repo-update         | openSUSE-Factory-Update         | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/factory/                                     |        
    9 | repo-update-non-oss | openSUSE-Factory-Update-Non-Oss | Ja           | Ja         |   99       | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/factory-non-oss/
    Vooral die 2 van KDE waren best wel lastig te vinden. |Op zich denk ik dat het allemaal wel zou moeten kloppen.En heb ik denk ik niets vreemd gedaan.
    Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz Systeem -Totaal aan geheugen (RAM):7,7 GiB

  10. #20

    Default Re: Factory = rolling

    Zie trouwens ook dat ik dus Harlequin heb geinstaleerd Is dat niet de beta 13.2?Of is dat dan ook Factory.
    Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz Systeem -Totaal aan geheugen (RAM):7,7 GiB

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •