Results 1 to 3 of 3

Thread: No Login Screen on openSUSE 13.1 w/ all freshly updated GNOME 3.12 packages

  1. #1

    Angry No Login Screen on openSUSE 13.1 w/ all freshly updated GNOME 3.12 packages

    Hi everyone,


    I wonder if anyone else has had this issue:
    I upgraded from openSUSE 12.3 to openSUSE 13.1 w/ GNOME 3.10 and it ran like garbage on my HP Probook. I wanted to give the new GNOME a chance and see if it would run better. Anyway, I was in the proceess of updating all GNOME related packages and installed gnome-session and gnome-terminal 3.12. I rebooted, and now I cannot get to the login screen. It will hang up at the point where the gecko on the vine image comes up.


    Anyone else have a similar issue? Anyone know of a resolution? I have been scouring forums for a week and no one seems to have this issue yet. Any suggestions. Message me if you want more info (screen shots, boot messages, etc). Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,824
    Blog Entries
    15

    Default Re: No Login Screen on openSUSE 13.1 w/ all freshly updated GNOME 3.12 packages

    Hi
    What model ProBook? I have four of them, all run 3.10.x fine... three are intel gpu's, the other is an older AMD.

    How did you perform the upgrade to 3.12?
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3

    Default Re: No Login Screen on openSUSE 13.1 w/ all freshly updated GNOME 3.12 packages

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    What model ProBook? I have four of them, all run 3.10.x fine... three are intel gpu's, the other is an older AMD.
    I have a ProBook 6550b. Intel i7 quad core with the Intel integrated graphics card, 4GB of DDR3 RAM.... You would think that it would run fine right? with all those resources available. But the display is really glitchy, and my processors are being taxed at the same time. Sometimes they will all be hitting over 50% when I look in htop!! Also, I noticed it crashes over and over when I start adding extensions like caffeine, battery monitor, and more. Even if I only have one, it crashes.


    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    How did you perform the upgrade to 3.12?

    I upgraded by editing zypp.conf and allowing vendor changes.
    Code:
    cd /etc/zypp/zypp.conf
    solver.allowVendorChange = true
    . Then I used zypper and I searched specifically for gnome-session packages and gnome-terminal packages.
    Code:
    zypper -v se -s gnome-session-*
    zypper -v se -s gnome-terminal
    and installed the 3.12 packages that came up for each one of those search strings. Then, I rebooted after the install finished and right after I rebooted I noticed that my splash login screen was gone.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •