Results 1 to 6 of 6

Thread: Firefox bug in openSUSE 13.1?

  1. #1

    Default Firefox bug in openSUSE 13.1?

    Hi all!

    When I try to select text in Mozilla Firefox by double clicking (left mouse click) a word, I get a weird selection. If I try to double click the word "Look" in this text: "The new-in-Plasma-5 "Look and Feel" mechanism allows swapping out parts like the task and activity switchers, lock and login screen and the "Add Widgets" dialog.", I get "Plasma-5 "Look", when it should be only the word "look". The same problem occurs when I do the same with the word "switchers" in that example. Then I get "switchers, lock". So selecting text this way in Firefox is a problem. The problem seems to be that when selecting words close to symbols, you get a weird selection. I use this technique a lot for copy and paste, for example, so it's annoying how it is now, and bad for my work flow. I haven't had this problem in other distros. For example in Linux Mint Xfce and Xubuntu, among others, as far as I know. So I don't think this is an intended "feature" in openSUSE. In other applications than Firefox, I don't have this issue. I also asked in the IRC channel about this bug(?), and I'm not the only one with this issue.

    I'm not familiar with the bug reporting system for openSUSE, so I posted this issue over here at the forums.

    Someone said removing MozillaFirefox-branding-openSUSE would be a possible quick fix (which is not preferred for me, so I haven't tried it). For testing what I am talking about, just use the text in this post as an example, if you are using Firefox.

    My distro: openSUSE 13.1
    Packages related: MozillaFirefox-branding-openSUSE-21-2.1.2.x86_64 and MozillaFirefox-30.0-29.1.x86_64

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,176
    Blog Entries
    3

    Default Re: Firefox bug in openSUSE 13.1?

    Selecting on GUI windows and web pages is often unintuitive (compared, say, to an xterm window).

    Quote Originally Posted by vegardr View Post
    When I try to select text in Mozilla Firefox by double clicking (left mouse click) a word, I get a weird selection. If I try to double click the word "Look" in this text: "The new-in-Plasma-5 "Look and Feel" mechanism ...
    Clicking on the first 'Look' selects 'word "Look" in' for me. Clicking on the second 'Look' selects 'new-in-Plasma-5 "Look'.

    I normally don't select words that way.

    Hmm, both "rekonq" and "ephiphany" browsers do seem to behave more sensibly.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;

  3. #3

    Default Re: Firefox bug in openSUSE 13.1?

    Thanks for the answer. Yeah, it's not the normal behavior for Mozilla Firefox. I don't have the knowledge to pinpoint the issue, so I don't know what is causing this. If it helps submitting a bug report in bugzilla, I would be glad if someone did just that.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,176
    Blog Entries
    3

    Default Re: Firefox bug in openSUSE 13.1?

    Quote Originally Posted by vegardr View Post
    If it helps submitting a bug report in bugzilla, I would be glad if someone did just that.
    You are the best person to submit that report. Just point your browser at openSUSE:Submitting bug reports and follow the instructions. It's not too hard.

    Your forum login and password should be fine for login to the bugzilla. You might possibly find that you are automatically logged in.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,722

    Default Re: Firefox bug in openSUSE 13.1?

    As others above reported, I have the same. Thus you can file a bug as explained above, knowing that it is not only you.

    When you then post a link to the bug report here, we can add our own comments to it.
    Henk van Velden

  6. #6

    Default Re: Firefox bug in openSUSE 13.1?

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    As others above reported, I have the same. Thus you can file a bug as explained above, knowing that it is not only you.

    When you then post a link to the bug report here, we can add our own comments to it.
    Thanks for your reply. Bug report submitted: https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=887751

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •