Results 1 to 2 of 2

Thread: Ksysguard report incorrect amount of CPU being used.

  1. #1

    Default Ksysguard report incorrect amount of CPU being used.

    I am running 13.1. I just upgraded from 12.3 which has the same issues. This is a 64bit system with dual core AMD processor. 8GB RAM with 12GB swap.

    System is not swapping.

    KDE System Monitor 4.11.9 shows 75% CPU while top is showing 33.3 (or something similar).

    Now the graph shows each CPU and the majority of time the 2 cpus add up to about 40% while the report at the bottom of the System Monitor screen shows 80+%.

    It looks like a math error to me.

    On a z/Frame system running z/OS, I can take the amount of time by the dispatcher, look at the number of available CPUs, and divide.... And I can get pretty close to the %of used CPU (yes, I do write authorized ALC on z/Frames, key0, supstate, etc.).

    So something is not quite right here.

    If someone can tell me how to capture a screen here, I will copy and paste this in.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,394

    Default Re: Ksysguard report incorrect amount of CPU being used.

    Quote Originally Posted by wylbur View Post

    If someone can tell me how to capture a screen here, I will copy and paste this in.
    In KDE you have Ksnapshot. You can of course start it through the main menu, but at my systm it starts when I press PrtScr.

    You can paste to http://paste.opensuse.org/
    Henk van Velden

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •