Results 1 to 7 of 7

Thread: Gnome 3.10

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Gnome 3.10

    Hello, even after an year away from openSUSE i still fell like home here.

    Long time not on linux and openSUSE got to 13.1, nice touch with the OS as usual and even Gnome 3.10 seems to be alright with the new additions.

    One problem still bothers me, on a system with a fresh install, updated, with no running apps or Gnome extensions, Gnome desktop uses already 1Gb of Ram (according to System monitor) and thats a bit too much IMHO.

    Can anyone tell me if they experienced such an "issue", if i may call it like this ? Gnome 3.6/3.8 used around ~750-800 Mb of Ram, weird...
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,352
    Blog Entries
    15

    Default Re: Gnome 3.10

    On Sun 25 May 2014 01:56:01 PM CDT, creatura85 wrote:


    Hello, even after an year away from openSUSE i still fell like home
    here.

    Long time not on linux and openSUSE got to 13.1, nice touch with the OS
    as usual and even Gnome 3.10 seems to be alright with the new additions.


    One problem still bothers me, on a system with a fresh install, updated,
    with no running apps or Gnome extensions, Gnome desktop uses already 1Gb
    of Ram (according to System monitor) and thats a bit too much IMHO.

    Can anyone tell me if they experienced such an "issue", if i may call it
    like this ? Gnome 3.6/3.8 used around ~750-800 Mb of Ram, weird...


    Hi
    On average I see less that 1GB of ram usage via gnome-system-monitor.
    Most of my systems have 8GB of ram now, how about your system?

    What sort of applications are you running?

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Gnome 3.10

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    On average I see less that 1GB of ram usage via gnome-system-monitor.
    Most of my systems have 8GB of ram now, how about your system?

    What sort of applications are you running?

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!
    Good evening,

    My machine has 4 Gb of Ram installed. Applications that run at start-up are hp-toolbox systray, clementine player and the nvidia dock tray. If i turn them off i reduce around ~120 Mb of Ram at max. I found a video on Youtube saying that Gnome 3.10 has a memory leak https://www.youtube.com/watch?v=o5T12xhu4S8 Do you know if any bug reports are opened on Bugzilla ?

    Applications that i run after the desktop loads are (mostly) skype, pidgin, google chrome, clementine and ocasionally steam.


    At this very moment skype, pidgin, google chrome playing audio, steam and the hp-toolbox systray, clementine player and the nvidia dock tray are loaded, system-monitor shows i-m using 1,8 Gb of Ram.
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,352
    Blog Entries
    15

    Default Re: Gnome 3.10

    On Mon 26 May 2014 05:16:02 PM CDT, creatura85 wrote:


    malcolmlewis;2645535 Wrote:
    > Hi
    > On average I see less that 1GB of ram usage via gnome-system-monitor.
    > Most of my systems have 8GB of ram now, how about your system?
    >
    > What sort of applications are you running?
    >
    > --
    > Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    > openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    > If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    > please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


    Good evening,

    My machine has 4 Gb of Ram installed. Applications that run at start-up
    are hp-toolbox systray, clementine player and the nvidia dock tray. If i
    turn them off i reduce around ~120 Mb of Ram at max. I found a video on
    Youtube saying that Gnome 3.10 has a memory leak
    https://www.youtube.com/watch?v=o5T12xhu4S8 Do you know if any bug
    reports are opened on Bugzilla ?

    Applications that i run after the desktop loads are (mostly) skype,
    pidgin, google chrome, clementine and ocasionally steam.


    At this very moment skype, pidgin, google chrome playing audio, steam
    and the hp-toolbox systray, clementine player and the nvidia dock tray
    are loaded, system-monitor shows i-m using 1,8 Gb of Ram.


    Hi
    So that's 3.10.2 of the shell?

    There maybe some bugs, but haven't really searched for any since I see
    my memory go up and down.... Will keep a closer eye for a few days
    here and see if it's just the shell or not.

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Gnome 3.10

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    So that's 3.10.2 of the shell?

    There maybe some bugs, but haven't really searched for any since I see
    my memory go up and down.... Will keep a closer eye for a few days
    here and see if it's just the shell or not.

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!
    Hello,

    Ok, i will wait for you feedback as i`m a bit curious about this.

    I have found the Gnome 3.12 repo, for openSUSE 13.1 http://download.opensuse.org/reposit...openSUSE_13.1/ Do you think i should try an upgrade to 3.12 ?
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,352
    Blog Entries
    15

    Default Re: Gnome 3.10

    On Tue 27 May 2014 04:56:01 PM CDT, creatura85 wrote:


    malcolmlewis;2645635 Wrote:
    > Hi
    > So that's 3.10.2 of the shell?
    >
    > There maybe some bugs, but haven't really searched for any since I see
    > my memory go up and down.... Will keep a closer eye for a few days
    > here and see if it's just the shell or not.
    >
    > --
    > Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    > openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    > If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    > please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


    Hello,

    Ok, i will wait for you feedback as i`m a bit curious about this.

    I have found the Gnome 3.12 repo, for openSUSE 13.1
    http://tinyurl.com/lzs3372 Do you think i should try an upgrade to 3.12
    ?


    Hi
    I have just rebuilt my openSUSE 13.1 system (yet another new laptop a
    HP ProBook 4440s ), so restarted some checks, but it does seem to be
    leaking.

    You could try updating to 3.12 and see if it helps, I haven't done it
    yet....

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-11-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Gnome 3.10

    Good evening,


    Thanks for the heads up info`s, i have opened a bug report about this situation https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=880394 feel free to add some data there
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •