Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: No success to install 13.1

  1. #1

    Default No success to install 13.1

    I am totally new to Linux never mind Suse. I tried Ubuntu 14.04 and it was slow as a funeral and I didnt like the side bar thingy Mint kept crashing every time it loaded Kubuntu partly loaded then froze every time.

    Then I tried Open Suse. I dowloaded 13.1 ISO and even burned a disc but it kept stating it couldnt find repositories and will not install.

    A friend gave me an old magazine DVD with Open Suse 11 on it which installed a treat and seems very fast and reliable but no matter what I do I cannot get it online and I havnt a clue how to update it to 13.1

    Going online with Ubuntu 14.04 and even Mint 16 was a breeze when it wasnt crashing but Suse 11 seems very techie.

    How do I get it online or can I use the ISO file someway HELP!!

    I have installed a seperate hard drive & my original drive has XP on it and the other is for Linux. Its a Dell Pentium 4

  2. #2

    Default Re: No success to install 13.1

    I have Suse 12.3 also on a P4 (2.8) and I have no problems getting it online, in fact, it detects the hardware and there it detects my network card, the default repositories should be added during installation, I'm currently not using a router, my pc is directly connected to the modem but in the past I used a router and didn't have a problem either. Can't say why it's not working for you.

    Are you use it say 'it can't find repositories' ? or can't connect to them ? any device between the pc and the modem that may block the connection ? if so.. try connecting the pc directly to the modem.

    if you have the ISO file, then use Xp to burn it into a DVD and perform the normal installation.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,982

    Default Re: No success to install 13.1

    OpenSUSE 11.x is long out of date ie no more updates or fixes. SUSE 11 is the commercial version and is supported for much longer. So which do you have?

    Also how much memory? 32 or 64 bit?

    Installing via DVD or USB? Sure it is not the net install version?

    Some machines had a bad BIOS setting that messed up reading of DVD/CDs. I forget what it was now maybe someone else remembers

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    26,922

    Default Re: No success to install 13.1

    Quote Originally Posted by newt0suse View Post
    Then I tried Open Suse. I dowloaded 13.1 ISO and even burned a disc but it kept stating it couldnt find repositories and will not install.
    Please make a more extensive description about what yyou did. Sometimes people do the strangest things with those DVDs, like not burning an image, but as files, not booting from them, but using them from within Windows, etc.

    Never assume that you did the only thing possible and that thus other people flawless see before their eyes what you saw. I admit that it is a bit difficult to describe all you saw and did during your installation efforts, but please try in short lines about the several screens you got, what choices you made, etc.
    Henk van Velden

  5. #5

    Default Re: No success to install 13.1

    I used Nero 6. There was an option called "Burn Image! and after I loaded this disc it has a large dark grey disc on the left with about 6 or 7 options for me to click on to its right.

    However when I chose the install it attempts the install ok but it tells me it cannot find repositories.

    I opened the two discs side by side in windows and both appeared very similar except there were more files on the magazines disk

    The magazine disc worked fine.

    I loaded or tried to load my 13 disc in my ver 11 desktop and it would not mount most times though on the one occasion it did mount I used some disc check function and it said it was not a suse disc

  6. #6

    Default Re: No success to install 13.1

    Is there an upgrade package from Suse 11.0 to 13.1?

    Also I found this on a Suse support site it might explain the problems im having:

    Be sure when you burn your iso image that you burn it using "disc-at-once" or "session-at-once", and not "track-at-once". Some software (Nero) defaults to "track-at-once
    Anyone know how to change Nero 6 to burn "DISC AT ONCE" ?

    Thanks

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: No success to install 13.1

    On 2014-05-12 17:46, newt0suse wrote:
    >
    > Is there an upgrade package from Suse 11.0 to 13.1?


    If you really have "suse 11.0", that's not openSUSE; but the commercial
    version, SLES or SLED. There is no openSUSE 11.0, and it is not possible
    to upgrade from SUSE to openSUSE.

    >
    > Also I found this on a Suse support site it might explain the problems
    > im having:
    >
    >> Be sure when you burn your iso image that you burn it using
    >> "disc-at-once" or "session-at-once", and not "track-at-once". Some
    >> software* (Nero) *defaults to "track-at-once


    Curious.

    >
    > Anyone know how to change Nero 6 to burn "DISC AT ONCE" ?


    Can your machine boot from USB sticks? It is nowdays easier to use those
    things than burn DVDs.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.

    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))

  8. #8

    Default Re: No success to install 13.1

    Very confusing this as the DVD disc I was given says Linux Magazine Issue 96 Nov 2008 openSUSE 11.0 and carries the salamander logo.

    My original burn attempt started with the following message before the disc was burned

    Nero 6 Log

    22:18:57
    22:19:21 The paramater is incorrect
    Esuse\noarch\ekiga-lang.4.0.1-4.1.4.noarch.rpm
    22:19:21 Caching of files completed
    22:19:31 Burn process started at 4x (5,540 KB/s)

    I have since dowloaded a second ISO and no such messages have appeared also I checked in Nero and the "disc-at-once"option was already ticked so hopefully this will be a better attempt

  9. #9

    Default Re: No success to install 13.1

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    If you really have "suse 11.0", that's not openSUSE; but the commercial
    version, SLES or SLED. There is no openSUSE 11.0,
    Yes, there is:
    http://iso.linuxquestions.org/suse/opensuse-11.0/
    http://distrowatch.com/?newsid=04957

    And the ISOs/repo:
    http://mirrors.vbi.vt.edu/linux/open...ribution/11.0/


    Quote Originally Posted by newt0suse View Post
    Nero 6 Log

    22:18:57
    22:19:21 The paramater is incorrect
    E:\suse\noarch\ekiga-lang.4.0.1-4.1.4.noarch.rpm
    22:19:21 Caching of files completed
    22:19:31 Burn process started at 4x (5,540 KB/s)
    Hm. If you burn an ISO image to a disk, Nero shouldn't even see any files (like \suse\noarch\ekiga-lang.4.0.1-4.1.4.noarch.rpm) I think.
    Did you mount the ISO (in Daemon Tools or similar) and copy that virtual "CD"/add the files from there to your burning project maybe?

    This cannot work.

    But that error message would point to a broken ISO file download anyway.
    Last edited by wolfi323; 12-May-2014 at 09:59.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: No success to install 13.1

    On 2014-05-12 19:06, wolfi323 wrote:
    >
    > robin_listas;2642772 Wrote:
    >> If you really have "suse 11.0", that's not openSUSE; but the commercial
    >> version, SLES or SLED. There is no openSUSE 11.0,

    > Yes, there is:
    > http://iso.linuxquestions.org/suse/opensuse-11.0/
    > http://distrowatch.com/?newsid=04957
    >
    > And the ISOs/repo:
    > http://tinyurl.com/mmy3lp4
    >


    Oops.
    And the wikipedia.

    I need new grease for my few neurones left...

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.

    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •