Results 1 to 10 of 10

Thread: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    186

    Default kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Juist me aan het afvragen
    wie beslist er in het team dat er nog repo's zijn op de opensuse servers die kde3 toelaat?
    zouden deze softwarebronnen eruit gaan éénmaal kde5 er is?

    heb juist de 13.2 M0 op een virtualbox gezet en kan nog standaard amarok 1.4 instaleren
    enfin ben héél blij want ik geraak niet gewend aan amarok 2.x

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    719

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by heelstraf View Post
    Juist me aan het afvragen
    wie beslist er in het team dat er nog repo's zijn op de opensuse servers die kde3 toelaat?
    zouden deze softwarebronnen eruit gaan éénmaal kde5 er is?

    heb juist de 13.2 M0 op een virtualbox gezet en kan nog standaard amarok 1.4 instaleren
    enfin ben héél blij want ik geraak niet gewend aan amarok 2.x
    Denk dat het een en ander in goed overleg zal gaan en dat vooral het de KDE ontwikkelaars zijn die hierin het laatste woord hebben.
    Tot in de eeuwigheid kde3 en amarok 1.4 gaat niet lukken, lijkt mij.

    Dat Amarok heb ik ook maar verwijderd heb nu Clementine bevalt mij veel beter.

    Loopt 13.2 MO een beetje bij jou, ik heb er nog niets mee gedaan.
    Heb zojuist CentOS binnen gehaald voor experimenteren met LPI boekwerk.
    Ben Henderson
    AMD Athlon 64X2 dual core 4400+ openSUSE Leap 42.2
    Lenovo T440s Intel I7vPro en openSUSE Tumbleweed KDE
    Linux counter #241023

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    186

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by Benmh View Post
    Denk dat het een en ander in goed overleg zal gaan en dat vooral het de KDE ontwikkelaars zijn die hierin het laatste woord hebben.
    Tot in de eeuwigheid kde3 en amarok 1.4 gaat niet lukken, lijkt mij.

    Dat Amarok heb ik ook maar verwijderd heb nu Clementine bevalt mij veel beter.

    Loopt 13.2 MO een beetje bij jou, ik heb er nog niets mee gedaan.
    Heb zojuist CentOS binnen gehaald voor experimenteren met LPI boekwerk.
    Ik gebruik amarok zo:
    http://users.telenet.be/photo-memories/img/amarok14.jpg
    en daarom is clementine ook niet voor mij, eigenlijk niets behalve amarok 1.4 :-(

    13.2 M0, behalve een install van amarok 1.4 heb ik nog niets gedaan
    had wel geen netwerk, heb moeten tradidionele verbinding aanvinken, maar dat kan ook door de virtuele zijn dat het niet juist zat
    install heb ik gedaan via netwerk cd.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    719

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by heelstraf View Post
    Ik gebruik amarok zo:
    http://users.telenet.be/photo-memories/img/amarok14.jpg
    en daarom is clementine ook niet voor mij, eigenlijk niets behalve amarok 1.4 :-(

    13.2 M0, behalve een install van amarok 1.4 heb ik nog niets gedaan
    had wel geen netwerk, heb moeten tradidionele verbinding aanvinken, maar dat kan ook door de virtuele zijn dat het niet juist zat
    install heb ik gedaan via netwerk cd.
    Dat ziet er strak uit met Amarok 1.4, vandaar dus.
    Heb vaak een radiostream aan staan dan voldoet Clementine prima voor mij.


    Ga binnenkort eens aan de slag met 13.2 zal dat ook virtueel aanpakken.
    Eens kijken of dat ook met een netwerk cd gaat lukken.
    Ben Henderson
    AMD Athlon 64X2 dual core 4400+ openSUSE Leap 42.2
    Lenovo T440s Intel I7vPro en openSUSE Tumbleweed KDE
    Linux counter #241023

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,126

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Groove Basin al eens geprobeerd? http://groovebasin.com/ Weet trouwens niet of er een openSUSE rpm is maar er is een live demo op http://demo.groovebasin.com/


    En ik gebruik zelf Amarok 2.8.. Heb Clementine ook geprobeerd en dat werkt ook lekker.. Heb verder geen problemen met Amarok 2.x maar kan me 1.4 nog goed herrineren. Het was erg wennen eerst!
    Last edited by Dexter1979; 08-May-2014 at 10:52. Reason: Amarok edit
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    719

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Groove Basin al eens geprobeerd? http://groovebasin.com/ Weet trouwens niet of er een openSUSE rpm is maar er is een live demo op http://demo.groovebasin.com/


    En ik gebruik zelf Amarok 2.8.. Heb Clementine ook geprobeerd en dat werkt ook lekker.. Heb verder geen problemen met Amarok 2.x maar kan me 1.4 nog goed herrineren. Het was erg wennen eerst!
    Dat Groove Basin werkt idd lekker.
    Heb zelf even wat geupload: DakhaBrakha na dobranich
    Ben Henderson
    AMD Athlon 64X2 dual core 4400+ openSUSE Leap 42.2
    Lenovo T440s Intel I7vPro en openSUSE Tumbleweed KDE
    Linux counter #241023

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    16,454

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by heelstraf View Post
    Juist me aan het afvragen
    wie beslist er in het team dat er nog repo's zijn op de opensuse servers die kde3 toelaat?
    zouden deze softwarebronnen eruit gaan éénmaal kde5 er is?

    heb juist de 13.2 M0 op een virtualbox gezet en kan nog standaard amarok 1.4 instaleren
    enfin ben héél blij want ik geraak niet gewend aan amarok 2.x
    Zolang er ontwikkelaars zijn die KDE3 onderhouden, staat 't iedereen vrij KDE pakketten te maken. Of het zinvol is om oude software te blijven gebruiken (ervaring leert dat er een moment komt dat de code meer uit patches bestaat dan uit functionele code) is een andere discussie.

    KDE5 komt er niet. Er komt KDF5 (KDE Framework 5) en Plasma Next. Daar zijn al experimentele pakketten voor, die je naast je KDE4 installatie kunt installeren en testen. Echt iets voor mijn laptop, en ik moet zeggen, dat het begin er goed uitziet en dat veel gewoon werkt.
    - Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540, openSUSE Leap 42.1
    - ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE Tumbleweed+Leap

    Anything that can go wrong.... will teach us

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  8. #8
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    186

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by Benmh View Post
    Dat Groove Basin werkt idd lekker. Heb zelf even wat geupload: DakhaBrakha na dobranich
    Veronderstel dat de database niet in lijst vorm kan gezet worden zoals in de link hieronder?
    /me krijgt de demo van Groove Basin niet open.

    http://users.telenet.be/photo-memories/img/amarok14.jpg


  9. #9
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    186

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post

    KDE5 komt er niet. Er komt KDF5 (KDE Framework 5) en Plasma Next. Daar zijn al experimentele pakketten voor, die je naast je KDE4 installatie kunt installeren en testen. Echt iets voor mijn laptop, en ik moet zeggen, dat het begin er goed uitziet en dat veel gewoon werkt.
    hoop dat het geen smurrie wordt ivm config files van de gebruiker
    in de tijd .kde (voor 3.x) nu .kde4 (voor 4.x) hoop dat ze dit verder zetten naar .kde5 ;-)

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    16,454

    Default Re: kde3 op openSUSE 13.2 en hoger

    Quote Originally Posted by heelstraf View Post
    hoop dat het geen smurrie wordt ivm config files van de gebruiker
    in de tijd .kde (voor 3.x) nu .kde4 (voor 4.x) hoop dat ze dit verder zetten naar .kde5 ;-)
    Dat heeft niets met KDE te maken, maar is de keuze van de distro. Onder de *buntu's was dit een enorm probleem, omdat zowel KDE3 als KDE4 van ~/.kde gebruik maakten. openSUSE heeft (net als een aantal andere distros) indertijd ervoor gekozen om voor KDE4 ~/.kde4 te gebruiken. Mijn "lol" onstond toen pas toen ik mijn homedir deelde tussen kUbuntu en openSUSE...... dagen werk om alles weer op zijn plek te hebben.
    - Athlon X6 3.6 GHz, 16 GB DDR3, 64 GB SSD, 3 TB of disks, GT540, openSUSE Leap 42.1
    - ASUS A73SD, Intel + GT610M Optimus, 6 GB, 2 x 120 GB SSD, openSUSE Tumbleweed+Leap

    Anything that can go wrong.... will teach us

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •