Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: External Hard drive contents not displayed

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Kampala, Uganda
    Posts
    102

    Default External Hard drive contents not displayed

    Hi guys,

    I've got a NTFS 1TB drive that mounts with no problem however, content cannot be displayed. I can read-write-execute on Windows/Mac but on my SUSE-box. It used to work fine before but I'm not sure what happened for it to act up like this.

    Please help me out with a solution (if possible that won't involve me formatting it). I apologize if this has been posted before.

    Here is output from smartctl -a /dev/sdc1


    Code:
    smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [i686-linux-3.14.1-24.geafcebd-desktop] (SUSE RPM)
    Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
    
    === START OF INFORMATION SECTION ===
    Vendor:               TOSHIBA
    Product:              External USB 3.0
    Revision:             0001
    User Capacity:        1,000,204,886,016 bytes [1.00 TB]
    Logical block size:   512 bytes
    Logical Unit id:      0x60000393f2200d910000000000000000
    Serial number:        4232PRHPT
    Device type:          disk
    Local Time is:        Thu Apr 17 11:46:55 2014 EAT
    SMART support is:     Available - device has SMART capability.
    SMART support is:     Enabled
    Temperature Warning:  Disabled or Not Supported
    
    === START OF READ SMART DATA SECTION ===
    SMART Health Status: OK
    
    Error Counter logging not supported
    
    Device does not support Self Test logging
    Code:
    ls -l MissSB
    ls: reading directory MissSB: Input/output error
    total 0
    Code:
    ll /run/media/misssb/
    total 256
    drwx------  1 misssb users 131072 Apr 17 08:55 MissSB

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,761

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    Please first show where it is mounted and how:
    Code:
    mount
    (you may restrict the output posted here to the relevant line).
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Kampala, Uganda
    Posts
    102

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    I apologise for the delay.

    Code:
    mount
    
    dev/sdc1 on /run/media/misssb/MissSB type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,blksize=4096)
    /dev/sdc1 on /var/run/media/misssb/MissSB type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,blksize=4096)

  4. #4
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Kampala, Uganda
    Posts
    102

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    Hi guys,

    I never got a solution to this problem. If someone is kind enough to help me out...

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    3,370
    Blog Entries
    1

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    On 2014-05-10 05:46 (GMT) MissSB composed:

    > I never got a solution to this problem. If someone is kind enough to
    > help me out...


    Have you tried running CHKDSK with it connected to Windows? Is this only a problem
    from your DE (which DE?), or do you have the same problem trying with a text file
    manager from one of the ttys, e.g. with MC? Is root also unable? I only have one
    external HD with NTFS that I ever use with Linux. I never have a problem with it, but
    I never have it automounted either. You could try manually umounting it, than
    manually mounting it right away before any automounter gets a chance:

    # umount /dev/sdb1
    # mount -t auto /dev/sdb1 /yourmountpoint
    --
    "The wise are known for their understanding, and pleasant
    words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

    Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

    Felix Miata *** http://fm.no-ip.com/

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    3,234

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    Quote Originally Posted by MissSB View Post
    I apologise for the delay.

    Code:
    mount
    
    dev/sdc1 on /run/media/misssb/MissSB type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,blksize=4096)
    /dev/sdc1 on /var/run/media/misssb/MissSB type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,blksize=4096)
    It seems to be mounting in two different places?
    Did you check both places - perhaps the files appear in the not-shown-by-default mount folder?
    Do you have a permanent /etc/fstab entry for it (if it's a removable drive you shouldn't have)?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    4,029

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    Quote Originally Posted by brunomcl View Post
    It seems to be mounting in two different places?
    Did you check both places - perhaps the files appear in the not-shown-by-default mount folder?
    Do you have a permanent /etc/fstab entry for it (if it's a removable drive you shouldn't have)?
    Yes.

    These mounts always show up in both places, /var/run & /run.

    I noticed this starting in 12.3.

    Anything mounted after, including USB sticks, show up there, and both paths work.

    I have been able to use either path in, say, Unison without any problems.

    Also, when saving files to a USB stick, it makes no difference which of the two paths I choose.

    I have not bothered looking into why it has been changed this way. It works, I have never had a problem with it, so there is no pressing need to understand the reasoning behind this.
    "Take a Walk on a Sunny Day, Greet everyone along the way, and Make Somebody Smile, Today"
    Gerry Jack Macks"Walk On A Sunny Day" GerryJackMacks.net

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    3,234

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    Quote Originally Posted by Fraser_Bell View Post
    Yes.

    These mounts always show up in both places, /var/run & /run.

    I noticed this starting in 12.3.
    Right, just tested with a pendrive too, it's as you say - and they are both "physical", e.g., one is not a link to the other.

    So it's not the OP problem, and I'm out of ideas.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    4,029

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    If you are using KDE, try viewing it with "File Manager - Super User Mode". Does this display the contents?
    "Take a Walk on a Sunny Day, Greet everyone along the way, and Make Somebody Smile, Today"
    Gerry Jack Macks"Walk On A Sunny Day" GerryJackMacks.net

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    27,108
    Blog Entries
    40

    Default Re: External Hard drive contents not displayed

    I have not been following the entire thread, and I'm struggling with a bad head cold, so apologies if I missed this. Is the NTFS drive clean ? ie when run under windows, have you run a 'chkdsk' to ensure than it is a 'clean' disk and was unmounted properly under MS-windows ?

    Also, I assume there are no entries inappropriately located in the /etc/fstab for this external hard drive (which there should not be).

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •