Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Thread: nas mounten

  1. #11
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    Ik heb nog een handleiding kunnen downloaden. Het gaat over de ReadyNAS 102.
    Deze is beschikbaar via een oude site van me:

    http://home.scarlet.be/wil/ReadyNAS.pdf

    Op bladzijde 66 zal je mogelijk meer gegevens vinden dan ik kan begrijpen.

    Ben nu ook bezig om te leren met de Gimp te werken.
    Via onderstaande site is dit leuk om te leren:

    http://www.digit-art-mariel.nl/gratis-lesjes-gimp/

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,849
    Blog Entries
    14

    Default Re: nas mounten

    Quote Originally Posted by adhemar View Post
    Ik heb nog een handleiding kunnen downloaden. Het gaat over de ReadyNAS 102.
    Deze is beschikbaar via een oude site van me:

    http://home.scarlet.be/wil/ReadyNAS.pdf

    Op bladzijde 66 zal je mogelijk meer gegevens vinden dan ik kan begrijpen.

    Ben nu ook bezig om te leren met de Gimp te werken.
    Via onderstaande site is dit leuk om te leren:

    http://www.digit-art-mariel.nl/gratis-lesjes-gimp/
    De fout zit niet op de NAS, permissies van het mountpoint/aankoppelpunt zijn ook wel goed. Heb je nu al via Yast - Netwerkservices - NFS client de share aangekoppeld? Dat zou dan moeten op /home/willy/ReadyNAS.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #13
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    Ik zie geen enkele map in die zin in Dolphin. De naam van mijn NAS is nas-46, en dat zie ik ook niet in mijn persoonlijke mappen. Misschien moet ik het overdoen, ik had geprobeerd om een schermafdruk te maken en dan te verkleinen. Hopeloos mislukt.
    Zal dat opnieuw proberen en de situatie tonen in NFS-client instellen. Daar ligt mogelijk mijn fout.

  4. #14
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,849
    Blog Entries
    14

    Default Re: nas mounten

    Quote Originally Posted by adhemar View Post
    Ik zie geen enkele map in die zin in Dolphin. De naam van mijn NAS is nas-46, en dat zie ik ook niet in mijn persoonlijke mappen. Misschien moet ik het overdoen, ik had geprobeerd om een schermafdruk te maken en dan te verkleinen. Hopeloos mislukt.
    Zal dat opnieuw proberen en de situatie tonen in NFS-client instellen. Daar ligt mogelijk mijn fout.
    Als je de configuratie goed uitvoert krijg je in het bestand /etc/fstab een regel erbij, die eruit ziet als onderstaande:
    Code:
    10.11.12.100:/disk/Data /home/glosscomputer/Test        nfs     defaults 0 0
    in woorden staat er dan
    Code:
    ip_adres_van_de_nas:/geëxporteerde_map  /aankoppelpunt_op_de_client     bestandssysteem    opties
    Dat moet bij jou dan iets worden als
    Code:
    ip_adres_van_de_nas:/Backup    /home/willy/ReadyNAS     nfs    defaults 0 0
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,849
    Blog Entries
    14

    Default Re: nas mounten

    PS. Je kunt 't testen door een terminal te openen, en dan dit te doen:
    Code:
    su -c 'mount -t nfs ip_adres_van_de_nas:/Backup /home/willy/ReadyNAS'
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #16
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    In de Terminal krijg ik na het intoetsen van het wachtwoord geen resultaat. Er blijft alleen een wit blokje staan.

    De inhoud van fstab is het volgende:

    /dev/disk/by-id/ata-ST1000LM024_HN-M101MBB_S2U5J9AC910577-part6 swap swap defaults 0 0
    /dev/disk/by-id/ata-ST1000LM024_HN-M101MBB_S2U5J9AC910577-part7 / ext4 acl,user_xattr 1 1
    /dev/disk/by-id/ata-ST1000LM024_HN-M101MBB_S2U5J9AC910577-part2 /boot/efi vfat umask=0002,utf8=true 0 0
    /dev/disk/by-id/ata-ST1000LM024_HN-M101MBB_S2U5J9AC910577-part8 /home ext4 acl,user_xattr 1 2
    nas-46.local:/run/nfs4/data/Backup /home/willy/ReadyNAS nfs defaults 0 0
    Het ip adres van de nas is: 192.168.2.181 Zo kan ik ook inloggen via de browser.
    Mogelijk heb ik fout gemaakt door een verkeerde map te selecteren. Eerst moet ik een uitsnit van een schermafdruk kunnen maken om te tonen welke mogelijkheden ik heb in de NFS-configuratie.

  7. #17
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    Ik heb de NFS-configuratie nog eens over gedaan en heb deze gekoppeld naar de map ReadyNAS. Enkele schermafdrukken:

    [IMG]
    file:///home/willy/Pictures/NFS-clientconfiguratie.gif
    [/IMG]

    [IMG]file:///home/willy/Pictures/ReadyNAS-Dolphin.gif[/IMG]

  8. #18
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    Oeps, ik wist niet dat je foto's niet vanuit een map kan meesturen. Ik zal terug naar de andere computer moeten gaan om de gif's te uploaden naar een site.

  9. #19
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Roeselare Belgium
    Posts
    56

    Default Re: nas mounten

    Ik heb een paar screenshots genomen om te laten zien hoe ik die configuratie ingesteld heb.



  10. #20
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,849
    Blog Entries
    14

    Default Re: nas mounten

    Je komt wel verder. Voor zover ik 't kan zien, heb je de gegevens goed ingevoerd. Kun je 's een terminal openen en dan
    Code:
    cat /etc/fstab
    mount | grep home
    doen en de output posten. Ik zie nl. dat je nu andere gegevens in de configuratie gezet hebt dan eerst.

    Uitleg: in /etc/fstab staat welke bestandsystemen (waaronder nfs) waar aangekoppeld moeten worden. Met het mount commando laat het systeem zien in welke regels "home" staat als je 't commando "mount" uitvoert.

    EDIT: Ik zie dat de map Pictures al wel in je persoonlijke map staat. Wat zie je als je daarin gaat?
    Last edited by Knurpht; 01-Apr-2014 at 07:28.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •