Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Major Bug!

  1. #1

    Default Major Bug!

    I booted into OpenSuse and noticed there was an update, so I installed it. A few minutes after the update had finished (not sure it was anything to do with the update or not) I couldn't click on things. When I would try, the cursor would change to the four directional errors and all I could do is MOVE the window. I was in TOR trying to click a bookmark but all I could so was drag the window around, same thing in Steam, in Firefox,and the K launcher. I had to boot into Windows to write this post.

    I know this isn't the proper place to report bugs, but I'm hoping someone has a quick fix.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by Astralogic View Post
    I had to boot into Windows to write this post.
    Doesn't tell us if you booted using a different machine, or not. So, did you try restarting openSUSE?
    Leap 42.3 (ext4, KDE Plasma 5.8.7) ~ stable
    Manjaro (ext4, Xfce) ~ rolling updates
    Tumbleweed (ext4, KDE Plasma5) ~ managed updates via "Tumbleweed Snapshots" service.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,385

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by Astralogic View Post
    I booted into OpenSuse and noticed there was an update, so I installed it. A few minutes after the update had finished (not sure it was anything to do with the update or not) I couldn't click on things. When I would try, the cursor would change to the four directional errors and all I could do is MOVE the window. I was in TOR trying to click a bookmark but all I could so was drag the window around, same thing in Steam, in Firefox,and the K launcher. I had to boot into Windows to write this post.

    I know this isn't the proper place to report bugs, but I'm hoping someone has a quick fix.
    These forums are about openSUSE, not OpenSuse. Now that might be a minor typo, but not even telling which version of openSUSE you are reporting about makes your story a bit vague to say at the least.
    Henk van Velden

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,048
    Blog Entries
    14

    Default Re: Major Bug!

    It could also be that you hit a keycombo which triggered a feature.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,477
    Blog Entries
    2

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    It could also be that you hit a keycombo which triggered a feature.
    Which can sometimes be disabled as simply as clicking the ESC key.
    I dunno, I've seen this "sticky" behavior at times in several OS, but ESC has always worked for me.

    TSU

  6. #6

    Default Re: Major Bug!

    I booted into Windows on the same machine yes. I also tried rebooting opensuse, the problem remained.

    I didn't know OpenSUSE and OpenSuse were two different things, that's just bound to lead to confusion. I don't which one I have in that case. I'm running 13.1.

    I will try pressing ESC, to see if that works.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by Astralogic View Post
    I booted into Windows on the same machine yes. I also tried rebooting opensuse, the problem remained.
    Did you try rebooting using Recovery mode? Selected via the Advanced alternative entry in the Grub2 menu.
    Leap 42.3 (ext4, KDE Plasma 5.8.7) ~ stable
    Manjaro (ext4, Xfce) ~ rolling updates
    Tumbleweed (ext4, KDE Plasma5) ~ managed updates via "Tumbleweed Snapshots" service.

  8. #8

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by consused View Post
    Did you try rebooting using Recovery mode? Selected via the Advanced alternative entry in the Grub2 menu.
    I'm in Recovery Mode now, and the problem is gone. I'm going to boot back into desktop mode (that's what normal mode is called right?) so I can see if pressing escape works.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by Astralogic View Post
    I'm in Recovery Mode now, and the problem is gone. I'm going to boot back into desktop mode (that's what normal mode is called right?) so I can see if pressing escape works.
    Good work, but where in recovery mode are you? You should be describing what you did after rebooting and what you see (e.g in console, are you logged in as normal user?).
    Leap 42.3 (ext4, KDE Plasma 5.8.7) ~ stable
    Manjaro (ext4, Xfce) ~ rolling updates
    Tumbleweed (ext4, KDE Plasma5) ~ managed updates via "Tumbleweed Snapshots" service.

  10. #10

    Default Re: Major Bug!

    Quote Originally Posted by consused View Post
    Good work, but where in recovery mode are you? You should be describing what you did after rebooting and what you see (e.g in console, are you logged in as normal user?).
    I'm logged in as a normal user yes. I see the desktop, that's all (it has a lower resolution then normal).

    Edit: I'm in normal mode now and the problem is gone. Strange.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •