Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

  1. #1

    Default Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    Flash isn't working properly on my old ThinkPad R51. I have OpenSUSE 13.1 on it and the latest version of Flash available (tried both from the repository and from Adobe's website). All Flash videos show screen corruption: the videos are reduced to half the size they should be and have some weird pink overlay on them, as seen at bottom of post or http://i.imgur.com/0Q1fGk1.jpg.

    Interestingly, Chrome with PepperFlash works fine -- it is only in Firefox/Konqueror/browsers that use the system plugin that the problem arises.

    Has anyone experienced this before and know how to fix it or have any ideas on what might be wrong?


  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,611

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    I don't think this is anything to do with Konqueror or Flash because I have entered the URL you show into Konqueror running on an extremely basic Acer eMachine 520 and everything comes up full screen without any problems at all.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    Same result here, neither KHTML or webkit had problems with this site.
    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    What about Youtube videos, still that reduced, pink coloured image?You could also provide more info on gpu and driver etc.
    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

  5. #5

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    It happens with everything that uses Flash: YouTube videos, banner ads, MiniClip games, the whole nine yards. I just had that site up to try disabling hardware acceleration (without success--the settings dialog is also caught in the pink overlay/reduced thing and is unusable). I've only had this problem on this computer. I believe it is Flash as opposed to something else because the Pepper-based Flash in Chrome works fine (I just don't really want to use Chrome).

    The ThinkPad has an Intel 82852/855GM Integrated Graphics and is running with the i915 kernel module driver. KInfoCenter says the renderer is "Mesa DRI Intel(R) 852GM/855GM x86/MMX/SSE2."

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    This seemed somewhat similar: http://askubuntu.com/questions/42097...milo-pro-v2020

    If you haven't done so yet, you could first try to deinstall Flash, remove the .adobe and .macromedia folders from your home directory, reinstall Flash, start Konqueror and scan for new plugins.
    Also, make sure that neither Gnash nor Lightspark (or similar alternatives) are installed.

    It seems like a graphic driver issue, though, but the steps above shouldn't do any harm either way.

    Another related thread here: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=170914
    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    A bit old but this seemed to provide a solution which might be relevant: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1687772
    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    IIRC
    You need to disable hardware acceleration
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/...sh_hwaccel.png
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    F_Sauce, I'm going to give the Intel graphics drivers a go (from your http://askubuntu.com/questions/42097...milo-pro-v2020 link). I'll let you know how it turns out.

    Caf, I was trying to disable HW accel, because I did find several sites that suggested that, but it's impossible to disable because of the squished/pinkified state. Do you perhaps know of an alternative way to disable HW accel?

    Thank you guys so much for your help, by the way! I apologize for not getting back sooner -- break just started, so I'm trying to get adjusted to a different kind of hectic!

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,857
    Blog Entries
    20

    Default Re: Flash corrupted in Firefox, Konqueror

    I think if you install: flash-player-kde4

    Which is a settings manager for flash in kde
    It should have such a setting
    Once you install it, you should find it in the menu by search for: flash
    Tumbleweed_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •