Results 1 to 4 of 4

Thread: Opera 12.16 build 1860 mail problem

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bangkok
    Posts
    431

    Default Opera 12.16 build 1860 mail problem

    I'm on 13.1 with xfce, recently Opera was upgraded to this version from openSUSE repos and mail client gets stuck on fetching messages. It occasionally downloads them on startup but when checking at preset intervals it fails again. "Fetching messages" popup appears in mail panel, message count is there, like in "0/5", but then it goes away saying "no messages received".

    Elsewhere I've read that "Enable TLS v1.1" in about:config might get lost during the upgrade and need to be manually set to 1. Occasionally fiddling with TLS 1.0, 1.1, and 1.2 helps to fetch messages on start but then problem reappears again.

    It affects all my POP3 accounts, I don't have any imap accounts set, though.

    Any ideas?

    Code:
    linux-ttm8:/home/stan # zypper info opera
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    
    
    Information for package opera:
    ------------------------------
    Repository: openSUSE-13.1-Update-Non-Oss
    Name: opera
    Version: 12.16-2.4.1
    Arch: i586
    Vendor: openSUSE
    Installed: Yes
    Status: up-to-date
    Installed Size: 40.1 MiB
    Summary: Opera Web Browser (12.16 build 1860)
    Description: 
    Opera is user-friendly, secure, and exceptionally fast. The browser is
    small, yet full-featured and functions well on systems with limited
    resources. Opera supports all common Web standards and implements them
    according to the official recommendations.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,743
    Blog Entries
    20

    Default Re: Opera 12.16 build 1860 mail problem

    Same version here except _64bit
    But no issues
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bangkok
    Posts
    431

    Default Re: Opera 12.16 build 1860 mail problem

    It might not be related to Opera itself but to openSUSE overwriting security settings set by it.

    Once Opera starts with new TLS settings mail works okay but then on the second mail check they don't work anymore. Changing these TLS settings does not take effect without restart.

    Opera connects, authorizes, syncs, gets a message count, but quietly fails on actual download.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bangkok
    Posts
    431

    Default Re: Opera 12.16 build 1860 mail problem

    Tested Opera on another computer with the same system, works as expected.

    Finally redone whole mail setup following instructions here:

    http://shadow2531.com/opera/wiki/How...a%20Wiki.mhtml

    Everything exported-imported back nicely and the problem went away.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •