Results 1 to 4 of 4

Thread: OS 13.1: Wine & Teamviewer9 don't start anymore

  1. #1

    Default OS 13.1: Wine & Teamviewer9 don't start anymore

    Hi there,

    although they were running when I installed them first, an event unknown to me must have changed/destroyed something in my OS installation. I can try to open these applications and in the KDE Panel it shows the framed application name and the mouse pointer changes to the jumping application icon, but after around 15 seconds all this disappears and ... nothing happens. Absolutely nothing, no error message, no entry in the system log that would reference any of those applications involved and could give me a hint..

    How can I handle this problem ? No idea if there is somewhere a log that would tell me a story about the crash and of course , as said, no message.

    Skype, Firefox, Marble, VirtualBox etc. are running, uh, and yes Google Earth also crashes after a few seconds, but it opens a window before it crashes, so its different, although I also get no message or log entry from it too.

    Yes, I have re-installed both applications without any success. Also tried an re-installation with Google Earth ... same Problem. Use now Marble instead, Google is too dangerous.

    Any ideas what could cause the problem or where to get/find more information ?

    TIA , Joe

  2. #2

    Default Re: OS 13.1: Wine & Teamviewer9 don't start anymore

    Update:

    Have found a log created by the teamviewer ... if there would only be a common rule where those logs could be found ...


    Here is the content:

    rt: 2014/03/06 14:35:47.481 (UTC+1:00)
    Version: 9.0.24147
    ID: 0
    Loglevel: Info (100)
    License: 0
    Server: master6.teamviewer.com
    IC: -134158346
    CPU: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor
    CPU extensions: g9
    OS: Lx openSUSE 13.1 (Bo (32-bit)
    IP:
    MID: -134158346_773e1996_d41d8cd98f00b204
    MIDv: 0
    Proxy-Settings: Type=1 IP= User=

    2014/03/06 14:35:47.482 650 4151867200 S0 Using IPC-Port 5939
    2014/03/06 14:35:47.485 650 4151867200 S0 SystemdSessionInfoProvider: systemd-logind service available
    2014/03/06 14:35:47.485 650 4151867200 S0 systemd: updating session info by inotify
    2014/03/06 14:35:47.487 650 4076837696 S0 Using systemd-logind for suspend/resume monitoring
    2014/03/06 14:35:47.488 650 4151867200 S0 SystemdSeat: New seat seat0 [path=/org/freedesktop/login1/seat/seat0, activeSession='', canGraphical=1, canTTY=1, canMultiSession=1]
    2014/03/06 14:35:47.488 650 4151867200 S0 Session Information provided by systemd
    2014/03/06 14:35:47.488 650 4151867200 S0 XSocketSessionObserver: watching /tmp/.X11-unix
    2014/03/06 14:35:47.495 650 4151867200 S0 UpdateOnlineState newOnlineValue 0
    2014/03/06 14:35:47.495 650 4151867200 S0 UpdateOnlineState newOnlineValue 0
    2014/03/06 14:35:48.252 650 4051692352 S0!! XSession: No valid authorisation record found for :0 in possible files
    2014/03/06 14:35:48.252 650 4051692352 S0! XSession: Unable to open XAuthority file ""
    2014/03/06 14:35:48.252 650 4043299648 S0 systemd: no active session found for display :0, assuming login screen
    2014/03/06 14:35:48.252 650 4043299648 S0 systemd: no active session found for display :0, assuming login screen
    2014/03/06 14:35:48.260 650 4043299648 S0!! XSession: No valid authorisation record found for :0 in possible files
    2014/03/06 14:35:48.260 650 4043299648 S0 UpdateOnlineState newOnlineValue 0
    2014/03/06 14:39:59.880 650 4060085056 S0!!!DBus: expected property KillProcesses not found!, Errorcode=11
    2014/03/06 14:39:59.880 650 4060085056 S0! DBus: expected optional property DefaultControlGroup not found
    2014/03/06 14:39:59.881 650 4060085056 S0!! systemd: failed to add session (DBus: Error in casting variant), Errorcode=11
    2014/03/06 14:45:01.704 650 4060085056 S0!! systemd: failure to retrieve session data for session 2 (DBus: 'org.freedesktop.DBus.Error.UnknownObject' (Unknown session) when calling 'org.freedesktop.DBus.Properties.GetAll' on '/org/freedesktop/login1/session/_32'), Errorcode=11
    2014/03/06 15:00:01.803 650 4060085056 S0!! systemd: failure to retrieve session data for session 3 (DBus: 'org.freedesktop.DBus.Error.UnknownObject' (Unknown session) when calling 'org.freedesktop.DBus.Properties.GetAll' on '/org/freedesktop/login1/session/_33'), Errorcode=11
    2014/03/06 15:15:01.824 650 4060085056 S0!! systemd: failure to retrieve session data for session 4 (DBus: 'org.freedesktop.DBus.Error.UnknownObject' (Unknown session) when calling 'org.freedesktop.DBus.Properties.GetAll' on '/org/freedesktop/login1/session/_34'), Errorcode=11
    2014/03/06 15:30:01.910 650 4060085056 S0!! systemd: failure to retrieve session data for session 5 (DBus: 'org.freedesktop.DBus.Error.UnknownObject' (Unknown session) when calling 'org.freedesktop.DBus.Properties.GetAll' on '/org/freedesktop/login1/session/_35'), Errorcode=11
    2014/03/06 15:45:01.897 650 4060085056 S0!! systemd: failure to retrieve session data for session 6 (DBus: 'org.freedesktop.DBus.Error.UnknownObject' (Unknown session) when calling 'org.freedesktop.DBus.Properties.GetAll' on '/org/freedesktop/login1/session/_36'), Errorcode=11
    Yes, it stops at 15:45:01.897 suddenly and thats it.
    Whats strange is that the log says that I would use OS13.1 32bit, which is wrong as I use the 64bit version ! Looks like it has got something in the wrong throat, huh ?
    What is that DBUS thingy ? Sounds like a hardware problem or is it a virtual software problem ?

    TIA, Joe

  3. #3

    Default Re: OS 13.1: Wine & Teamviewer9 don't start anymore

    Update:

    In the system log is also a bunch of strange entries:
    2014-03-06T15:46:41.939804+01:00 Hasty systemd[1]: Started TeamViewer remote control daemon.
    2014-03-06T15:46:43.102159+01:00 Hasty systemd[1]: [/usr/lib/systemd/system/klog.service:26] Unknown lvalue 'Names' in section 'Unit'
    2014-03-06T15:46:43.229615+01:00 Hasty systemd[1]: [/usr/lib/systemd/system/lvm2-monitor.service:15] Executable path is not absolute, ignoring: "/sbin/lvm vgchange --monitor n --config 'global{use_lvmetad=0}'"
    2014-03-06T15:46:43.492473+01:00 Hasty systemd[1]: [/usr/lib/systemd/system/radvd.service:6] Unknown lvalue 'EnvironmentFile-' in section 'Service'
    2014-03-06T15:46:43.541558+01:00 Hasty systemd[1]: [/usr/lib/systemd/system/rtkit-daemon.service:32] Unknown lvalue 'ControlGroup' in section 'Service'
    2014-03-06T15:47:47.915398+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'
    2014-03-06T15:47:47.916028+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.

    2014-03-06T15:49:47.903151+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'
    2014-03-06T15:49:47.903481+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.
    2014-03-06T15:51:47.947261+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'
    2014-03-06T15:51:47.947989+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.
    2014-03-06T15:53:47.941215+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'
    2014-03-06T15:53:47.941978+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.

    2014-03-06T15:55:47.998084+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'
    2014-03-06T15:55:47.998975+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.
    2014-03-06T15:57:47.998859+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.ModemManager1' unit='dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service'

    2014-03-06T15:57:47.999618+01:00 Hasty dbus[532]: [system] Activation via systemd failed for unit 'dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service': Unit dbus-org.freedesktop.ModemManager1.service failed to load: No such file or directory.
    Again DBus and it looks like the teamviewer has triggered it.
    Btw. I have no modem installed, so I have no idea what the request for the ModemManager is good for.


    Joe

  4. #4

    Default Re: OS 13.1: Wine & Teamviewer9 don't start anymore

    Nobody ? No ideas ?

    Mhhh, seems to be a big problem then. So I maybe should open a ticket.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •