Hello:

After a re-boot and log-in here, opensuse 13.1 takes "forever" (I get up and get a snack) to settle down, during which time it cycles through all the desktops every time the mouse is moved or a desktop (any desktop, whichever one happens to be current at the moment) is clicked. When it finally settles down (after 2 or 3 min. or more) and stays on one desktop, kwin global shortcuts have disappeared. This has been plaguing me since the last major barrage of updates came in, when apper installed about 32 of them and effectively broke the system.

I've read http://www.freetechie.com/blog/kde-4...ortcut-issues/ that this can be fixed, (if ever so temporarily - until the next boot, on this machine) by using the command [ #kwin --replace ]. Here is the response I get for the command:

Code:
# kwin --replace
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
  Major opcode: 20 (X_GetProperty)
  Resource id:  0x220001d
kbuildsycoca4 running...
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
  Major opcode: 20 (X_GetProperty)
  Resource id:  0x220001d
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
  Major opcode: 20 (X_GetProperty)
  Resource id:  0x220001d
QObject::connect: Cannot connect (null)::resourceScoreUpdated(QString, QString, QString, double) to NepomukPlugin::resourceScoreUpdated(QString, QString, QString, double)
QObject::connect: Cannot connect (null)::recentStatsDeleted(QString, int, QString) to NepomukPlugin::deleteRecentStats(QString, int, QString)
QObject::connect: Cannot connect (null)::earlierStatsDeleted(QString, int) to NepomukPlugin::deleteEarlierStats(QString, int)
kactivitymanagerd(1849)/nepomuk (library): Could not find virtuoso to connect to. Aborting
QInotifyFileSystemWatcherEngine::addPaths: inotify_add_watch failed: No such file or directory
QFileSystemWatcher: failed to add paths: /root/.kde4/share/config/activitymanager-pluginsrc
QDBusConnection: name 'org.kde.kglobalaccel' had owner '' but we thought it was ':1.7'
OpenGL vendor string:                   X.Org
OpenGL renderer string:                 Gallium 0.4 on AMD RS880
OpenGL version string:                  3.0 Mesa 9.2.3
OpenGL shading language version string: 1.30
Driver:                                 R600G
GPU class:                              R600
OpenGL version:                         3.0
GLSL version:                           1.30
Mesa version:                           9.2.3
X server version:                       1.14.3
Linux kernel version:                   3.11.10
Direct rendering:                       yes
Requires strict binding:                no
GLSL shaders:                           yes
Texture NPOT support:                   yes
Virtual Machine:                        no
kbuildsycoca4 running...
When it reaches that last line - "kbuildsycoca4 running..." - it simply stops, never seems to do anything more, never finishes whatever it's doing, and I have no keyboard nor mouse; I must push the button. When the system comes back up, I usually (not always) have my keyboard "shorts" back again until the next reboot, for whatever reason. It's a real pain in the tuchus.

Regarding the result, above, of the [ #kwin --replace ] command, I wonder that kwin works at all, and what else is missing/broken that it's trying to connect with to "--replace" from.

The bug report: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=216857 indicates that KDE thinks the problem is "upstream" with Qt, but that doesn't seem to do much to fix anything.

Any thoughts on an opensuse fix for this?

openSUSE-13.1-KDE-x86_64 | KDE 4.11.5 | sda=80GB Ext4 | sdb=500GB Ext4
AMD Athlon II X4 640 3.0GHz | Gigabyte GA-880GA-UD3H (rev. 3.1) | DDR3-1333 8GB
ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) | Firefox 27.0 | Thunderbird 24.3.0