Results 1 to 5 of 5

Thread: [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

  1. #1

    Default [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

    Hey there,

    sometimes(!) when I resume from Standby, openSUSE 13.1 (KDE) shows me the login screen without the login-interface (this one: http://de.opensuse.org/images/6/65/13.1_KDE_Login.png ). Therefore it is not possible for me to return to the desktop environment; instead I am forced to do a hard reset

    Hardware: Dell Latitude E6400, Core2Duo P8400, 4GB RAM, Samsung SSD 840 Evo

    Is there a logfile I can check or any other things I should take a closer look at?

    Thanks in advance.

  2. #2

    Default Re: [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

    Quote Originally Posted by potato View Post
    Hey there,

    sometimes(!) when I resume from Standby, openSUSE 13.1 (KDE) shows me the login screen without the login-interface (this one: http://de.opensuse.org/images/6/65/13.1_KDE_Login.png ).
    ???
    I perfectly see the login interface in that picture...

    What's your problem?
    Are you not able to enter your password?

    Maybe try to activate the password input field with the mouse or by pressing TAB.

    OTOH: How are you suspending anyway?
    AFAIK, there's no suspend option on the login screen.
    Or do you suspend inside the KDE session and return to the login screen after the resume? (i.e. your KDE is crashing?)

  3. #3

    Default Re: [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

    PS:
    Ok, so maybe you only see the default wallpaper after resume?
    That's not the login screen then, but the screen locker (without the password dialog).

    In that case, you have the same issue as here:
    http://forums.opensuse.org/showthrea...ep-can-t-login

    Could you try the things suggested there? (f.e. try with a new user)
    Maybe that's caused by incorrect screen locker configuration.

  4. #4

    Default Re: [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

    I finally could reproduce this now, see:
    https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=327947#c5

    This only happens with the automatic suspend feature (after some idle time) in KDE's power management settings, so you might want to turn that off.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    76

    Default Re: [13.1 KDE] Missing login box after resuming from Standby

    I accidentally created a new thread here:
    https://forums.opensuse.org/showthre...reet?p=2625018

    I'd not seen this particular discussion, sorry.
    --
    Cambridge geek, will code for gadgets

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •