Results 1 to 6 of 6

Thread: KDE Login just return back to login-screen

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Narvik, Norway
    Posts
    393

    Default KDE Login just return back to login-screen

    Hi!
    I just installed OpenSUSE 13.1 64bits with KDE. After i update it with all latest updates, i can't login again into KDE.
    It boots up and show me GUI Login-screen. I enter username and password, i just get send back to GUI Logins-screen.
    I guess there is someting with Nvidia-driver, KDE or X that have some problem. Everything did work before i run updates.

    Any ide?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Narvik, Norway
    Posts
    393

    Default Re: KDE Login just return back to login-screen

    Here is more information:
    I can login as root and start KDE. I enter User-manager and look at my default user and its not member of any groups.
    So i test with creating a new user and this user i can login without any problem. Now i think everything is ok, so i execute zypper ref/zypper dup to install latest updates.
    After reboot, now its totaly messed up. Now during boot i only get CLI-login-prompt. Now i don't get any GUI-login.

    This seems so strange!

    Any ide?

    RS

    Quote Originally Posted by ronnys View Post
    Hi!
    I just installed OpenSUSE 13.1 64bits with KDE. After i update it with all latest updates, i can't login again into KDE.
    It boots up and show me GUI Login-screen. I enter username and password, i just get send back to GUI Logins-screen.
    I guess there is someting with Nvidia-driver, KDE or X that have some problem. Everything did work before i run updates.

    Any ide?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,700
    Blog Entries
    1

    Default Re: KDE Login just return back to login-screen

    Hi ronnys

    Can you start up in recovery mode okay? If so, you can then proceed with updating the nvidia driver to match the updated kernel from there.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Narvik, Norway
    Posts
    393

    Default Re: KDE Login just return back to login-screen

    I need network and i only have wifi. how do i start wifi in cli?
    I think you are into something about Nvidia-driver, because if i try to run starx, it complain about Nvidia-driver.

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    Hi ronnys

    Can you start up in recovery mode okay? If so, you can then proceed with updating the nvidia driver to match the updated kernel from there.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,700
    Blog Entries
    1

    Default Re: KDE Login just return back to login-screen

    Quote Originally Posted by ronnys View Post
    I need network and i only have wifi. how do i start wifi in cli?
    I think you are into something about Nvidia-driver, because if i try to run starx, it complain about Nvidia-driver.
    I actually meant recovery mode into a graphical environment. A basic framebuffer graphics driver is used.

    FWIW, it is possible to use 'nmcli' to control your network interfaces, but there may be a learning curve involved.
    Code:
    man nmcli

  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    15,673
    Blog Entries
    3

    Default Re: KDE Login just return back to login-screen

    Quote Originally Posted by ronnys View Post
    I need network and i only have wifi. how do i start wifi in cli?
    Check the "advanced" options in the grub boot menu. You should be able to boot to the old kernel. And, with the old kernel, graphics should still work and wifi should still work.

    I'm not sure if you can update the nvidia driver while running the old kernel, but you probably can.

    Alternatively, get into your wifi settings. Make your connection a "system connection". That will require the root password. When it is the root connection, you should still be connected even when not logged in. So if you don't get a desktop with the new kernel, you will still have a connection and can run Yast or zypper from the command line as root.

    I hope that helps.
    openSUSE Leap 15.3; KDE Plasma 5.18.6;

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •