Results 1 to 6 of 6

Thread: libre-office integration problem

  1. #1

    Default libre-office integration problem

    Hello,

    after upgrading to opensuse 13.1, I ran the tool rpmorphan and uninstalled libre-office environment, I reinstalled verify i have lost the visual integration with oxygen, it looks like the windows 98.

    No what package I need to achieve integration, these are what I have installed:

    libreoffice-base-extensions, libreoffice-branding-openSUSE, libreoffice-icon-theme-oxygen, libreoffice-kde4.

    Greetings.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,441

    Default Re: libre-office integration problem

    At my last upgrade there was a problem with the KDE4 integration with libreoffice and so I removed that package. I have Galaxy, High-contrast, Tango and Crystal installed.

    BTW did you install using YaST?

  3. #3

    Default Re: libre-office integration problem

    Uninstall "ibus". This package effectively disables the KDE4 integration.

  4. #4

    Default Re: libre-office integration problem

    Great, ibus I uninstalled, rebooted and have recovered integration.

    What is the use ibus?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: libre-office integration problem

    On 2014-01-05 00:06, jony127 wrote:
    >
    > Great, ibus I uninstalled, rebooted and have recovered integration.
    >
    > What is the use ibus?


    It is needed for input on some languages. Search for "Intelligent Input Bus" on wikipedia.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Elessar))

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,844

    Default Re: libre-office integration problem

    To the OP: there's a bug in standard libreoffice-kde4 and kwin that might freeze the desktop when dragging a selection of cells in LO Calc.

    Wolfi323 (thanks Wolfi!) published patched libreoffice-kde4 packages (both for the standard and LibreOffice repos) that fix this. More info and links at https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=851356#c4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •