Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Ark failing to extract archives

  1. #1

    Default Ark failing to extract archives

    Just noticed today that Ark is failing to extract any archives for me.

    I usually right-click on the archive, go to extract here, then Ark will extract the archive.

    But now, Ark just shows up in the application/window list, with the loading icon, then just disappears.

    I reinstalled ark, unrar and unzip but still no difference.

    I've tried other archives apart from rar archives.

    ** For now, i just hit F4, and use "unrar e nameofarchive.rar" to extract any rar archives.

    openSUSE - 13.1 x64
    KDE- 4.11.3
    Ark - 4.11.3-18.2
    unrar - 5.0.11-2.1.6
    unzip - 6.00-24.1.2

  2. #2

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by cra1g321 View Post
    Just noticed today that Ark is failing to extract any archives for me.

    I usually right-click on the archive, go to extract here, then Ark will extract the archive.

    But now, Ark just shows up in the application/window list, with the loading icon, then just disappears.

    I reinstalled ark, unrar and unzip but still no difference.

    I've tried other archives apart from rar archives.

    ** For now, i just hit F4, and use "unrar e nameofarchive.rar" to extract any rar archives.
    Does Ark work when you run it from a Konsole?
    Code:
    ark
    If not, what error message do you get?

  3. #3

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Does Ark work when you run it from a Konsole?
    Code:
    ark
    If not, what error message do you get?
    Yes it opens fine launching it from a Konsole window and from the KDE Menu. It also extracts files fine as well.

    I did noticed that whenever i closed it, i got this message in the Konsole window

    Code:
    ark(1474)/kdeui (kdelibs) KXMLGUIClient::~KXMLGUIClient: 0x1aac668 deleted without having been removed from the factory first. This will leak standalone popupmenus and could lead to crashes.

  4. #4

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by cra1g321 View Post
    Yes it opens fine launching it from a Konsole window and from the KDE Menu.
    Can you open and extract your archives then?

    You can directly specify an archive on the command line:
    Code:
    ark my_archive.rar
    I did noticed that whenever i closed it, i got this message in the Konsole window

    Code:
    ark(1474)/kdeui (kdelibs) KXMLGUIClient::~KXMLGUIClient: 0x1aac668 deleted without having been removed from the factory first. This will leak standalone popupmenus and could lead to crashes.
    That's "normal". Just debug output, ark should work fine despite this.

  5. #5

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Can you open and extract your archives then?
    Yes.
    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    You can directly specify an archive on the command line:
    Code:
    ark my_archive.rar
    .
    Yeah i know.
    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    That's "normal". Just debug output, ark should work fine despite this.
    Ok.

    So for now the shortest/quickest way is just pressing F4 in dolphin then either using unrar or ark.

  6. #6

    Default AW: Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by cra1g321 View Post
    So for now the shortest/quickest way is just pressing F4 in dolphin then either using unrar or ark.
    Well, you could just left-click on the archive (to open it with ark) and then extract.

    Do the other context menu entries work? ("Extract Archive to...", "Extract Archive Here, Autodetect Subfolder")

    Are you sure it doesn't work? It should just extract without opening any window or anything, so maybe you just _think_ it didn't work because no window appeared?

    "Extract Archive Here" uses the following command line:
    Code:
    ark --batch --autodestination my_archive.rar
    Does it work if you run this in Konsole? (you have to change the filename though, of course)

  7. #7

    Default Re: AW: Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Do the other context menu entries work? ("Extract Archive to...", "Extract Archive Here, Autodetect Subfolder")
    Nope, the Ark icon just bounces beside the cursor, also shown in the window list as loading.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Are you sure it doesn't work? It should just extract without opening any window or anything, so maybe you just _think_ it didn't work because no window appeared?
    Yes i am sure, as no new file/folder containing the archived data is created, plus what has always happened before is the extraction info is shown in the notification area of the KDE bar, like whenever you copy files/folders.
    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    "Extract Archive Here" uses the following command line:
    Code:
    ark --batch --autodestination my_archive.rar
    Does it work if you run this in Konsole? (you have to change the filename though, of course)
    That works, used it there in a terminal window inside Dolphin.

  8. #8

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by cra1g321 View Post
    Nope, the Ark icon just bounces beside the cursor, also shown in the window list as loading.
    But that is normal behaviour, as long as the files don't exist already.
    That's why I asked.

    Yes i am sure, as no new file/folder containing the archived data is created, plus what has always happened before is the extraction info is shown in the notification area of the KDE bar, like whenever you copy files/folders.
    Right, I forgot about that.

    That works, used it there in a terminal window inside Dolphin.
    Hm. So just the context menu does not work.
    Have you tried the others?

    Try to run "kbuildsycoca4 --noincremental", maybe that helps.

    Please verify that the "Exec" line for "Extract Archive here" in /usr/share/kde4/services/ServiceMenus/ark_servicemenu.desktop is exactly this:
    Code:
    Exec=ark --batch --autodestination %F
    Maybe there's a faulty .desktop file in your home directory that overrides this?
    Code:
    ls ~/.kde4/share/kde4/services/ServiceMenus

  9. #9

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Hm. So just the context menu does not work.
    Have you tried the others?
    Yes, tried the others like you said before.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Try to run "kbuildsycoca4 --noincremental", maybe that helps.
    Closed Dolphin, ran it, tried "Extract here" still same issue.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Please verify that the "Exec" line for "Extract Archive here" in /usr/share/kde4/services/ServiceMenus/ark_servicemenu.desktop is exactly this:
    Code:
    Exec=ark --batch --autodestination %F
    Checked this, and it is the same as what you have replied with.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Maybe there's a faulty .desktop file in your home directory that overrides this?
    Code:
    ls ~/.kde4/share/kde4/services/ServiceMenus
    I do not have that directory, i have ~/.kde4/share/kde4/services/
    which is a blank folder.

  10. #10

    Default Re: Ark failing to extract archives

    Quote Originally Posted by cra1g321 View Post
    Yes, tried the others like you said before.
    And did they work?

    Well, sorry, I'm out of ideas now.
    Apparently everything works correctly, just not that context menu...

    And it works fine here with KDE 4.11.4.
    So maybe there was a problem regarding this in 4.11.3 that got fixed?
    4.11.4 should be released as update for openSUSE 13.1 soon anyway, so maybe it will work then for you again as well.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •