Results 1 to 3 of 3

Thread: Logitech Media Server working on 13.1 but with some odd messages

  1. #1

    Default Logitech Media Server working on 13.1 but with some odd messages

    system is 64 bix Opensuse 13.1 on Intel

    I couldn't get the current rpm (for Fedora, but suppose to work for opensuse) to work at all. However the nightly build seems to work. The nightly build is found here:
    Some Software Beta Downloads - Version 7.8
    I got the nightly build on New Years day. The current rev (7.7.3) is found here as a FYI:
    My Media - Welcome to mysqueezebox.com!

    I had to run cpan as follows:
    cpan YAML
    cpan XS
    cpan EV


    This is the message when I start the daemon in the yast services window:
    -----------------------------------------------
    squeezeboxserver.service - LSB: Startup script for the Logitech Media Server Loaded: loaded (/etc/init.d/squeezeboxserver) Active: active (running) since Wed 2014-01-01 00:02:24 PST; 2 days ago Process: 18921 ExecStart=/etc/init.d/squeezeboxserver start (code=exited, status=0/SUCCESS) CGroup: /system.slice/squeezeboxserver.service `-18929 /usr/bin/perl /usr/libexec/squeezeboxserver --daemon --prefsdir=/var/lib/squeezeboxserver/prefs --logdir=/var/log/squeezeboxserver --cachedir=/var/lib/squeezeboxserver/cache --charset=utf8
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 systemd[1]: Starting LSB: Startup script for the Logitech Media Server... Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: Starting Squeezebox Server: Your locale was detected as C, you may have problems with non-Latin filenames. Consider changing your LANG variable to the correct locale, i.e. en_US.utf8 Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: Unable to read prefs from /var/lib/squeezeboxserver/prefs/server.prefs : Usage: YAML:S::LibYAML::Load(yaml_sv) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/YAML/XS.pm line 48. Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: dirsFor: Didn't find a match request: [videos] Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: dirsFor: Didn't find a match request: [pictures] Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: [14-01-01 00:02:24.5118] main::init (369) Starting Logitech Media Server (v7.8.0, 1387542508, Tue Dec 31 19:01:15 PST 2013) perl 5.018001 Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: ..done Jan 01 00:02:24 linux-wh01 systemd[1]: Started LSB: Startup script for the Logitech Media Server. Jan 01 00:02:37 linux-wh01 systemd[1]: Started LSB: Startup script for the Logitech Media Server. Jan 01 00:34:37 linux-wh01 systemd[1]: Started LSB: Startup script for the Logitech Media Server.
    Warning: Unit file changed on disk, 'systemctl daemon-reload' recommended.
    ---------------------------------------------------------
    The file /var/lib/squeezeboxserver/prefs/server.prefs exists. [I'll spare you 400 lines of text.]

    It is playing my music library just fine so these problems don't seem to be critical, but any suggestions would be appreciated.

    Come to think of it, the problems with the current rev were related to systemd. The LSB startup is what failed.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,720

    Default Re: Logitech Media Server working on 13.1 but with some odd messages

    Not that I have any idea about your problem, but the copied/pasted computer texts above would probably show better readable here when you use CODE tags. You get the CODE tags by clicking on the # button in the tool bar of the post editor. Then copy/paste the text (when applicable including prompt, command, output and next prompt) in between the tags.
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Logitech Media Server working on 13.1 but with some odd messages

    Took me a bit to figure out what you meant, but will do this from now on.

    Reply from services:
    Code:
    squeezeboxserver.service - LSB: Startup script for the Logitech Media Server
       Loaded: loaded (/etc/init.d/squeezeboxserver)
       Active: active (running) since Wed 2014-01-01 00:02:24 PST; 11min ago
      Process: 18921 ExecStart=/etc/init.d/squeezeboxserver start (code=exited, status=0/SUCCESS)
       CGroup: /system.slice/squeezeboxserver.service
               └─18929 /usr/bin/perl /usr/libexec/squeezeboxserver --daemon --prefsdir=/var/lib/squeezeboxserver/prefs --logdir=/var/log/squeezeboxserver --cachedir=/var/lib/squeezeboxserver/cache --charset=utf8
    
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 systemd[1]: Starting LSB: Startup script for the Logitech Media Server...
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: Starting Squeezebox Server: Your locale was detected as C, you may have problems with non-Latin filenames.  Consider changing your LANG variable to the correct locale, i.e. en_US.utf8
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: Unable to read prefs from /var/lib/squeezeboxserver/prefs/server.prefs : Usage: YAML::XS::LibYAML::Load(yaml_sv) at /usr/share/squeezeboxserver/CPAN/YAML/XS.pm line 48.
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: dirsFor: Didn't find a match request: [videos]
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: dirsFor: Didn't find a match request: [pictures]
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: [14-01-01 00:02:24.5118] main::init (369) Starting Logitech Media Server (v7.8.0, 1387542508, Tue Dec 31 19:01:15 PST 2013) perl 5.018001
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 squeezeboxserver[18921]: ..done
    Jan 01 00:02:24 linux-wh01 systemd[1]: Started LSB: Startup script for the Logitech Media Server.
    Jan 01 00:02:37 linux-wh01 systemd[1]: Started LSB: Startup script for the Logitech Media Server.
    
    Warning: Unit file changed on disk, 'systemctl daemon-reload' recommended.
    CPAN upgrades:
    Code:
    cpan YAML
    cpan XS
    cpan EV
    RPM:
    Some Software Beta Downloads - Version 7.8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •