Results 1 to 4 of 4

Thread: SUSE SP1 on IBM System X3650 M4 7915

  1. #1

    Default SUSE SP1 on IBM System X3650 M4 7915

    Been trying to install the SUSE SP1 onto IBM System X3650 M4 7915 with RAID10 8x300GB HDD, but SUSE was unable to locate any harddisk during the installation, and thus installation incomplete. Understand that IBM requires to install the RAID driver, downloaded the driver from the IBM official technical website, and I am not sure how it should be extracted/placed into a USB drive for SUSE to detect the driver.

    The driver downloaded is an iso file, specifically, named as dud-2.6.32.12-0.7-64.SLES11.iso file. Would like to ask, how actually SUSE reads the driver files, as I know from some technical team from IBM, I need to change the .iso extension to .img extension. The installation guide downloaded from the IBM website says the .iso file should be extract and put the extracted files into USB drive. Both method has been tried numerous of times, but to no avail. The driver update able to see the USB drive, but when I select it, nothing happens. Do I need to make the USB drive bootable? Or simply copy the files into USB drive will do?

    Please enlighten me on how to install the driver before starts to install the OS.

    Really appreciate any help here.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: SUSE SP1 on IBM System X3650 M4 7915

    On 2014-01-02 03:56, Deceived wrote:
    >
    > Been trying to install the SUSE SP1 onto IBM System X3650 M4 7915 with


    You have to ask that on the SLES forum. These are the openSUSE forums. The same login/pass as here
    works there, but it is a different site, and different product, and different support.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Elessar))

  3. #3

    Default Re: SUSE SP1 on IBM System X3650 M4 7915

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    On 2014-01-02 03:56, Deceived wrote:
    >
    > Been trying to install the SUSE SP1 onto IBM System X3650 M4 7915 with


    You have to ask that on the SLES forum. These are the openSUSE forums. The same login/pass as here
    works there, but it is a different site, and different product, and different support.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Elessar))
    Alright thanks! Can I have the link to the forum?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: SUSE SP1 on IBM System X3650 M4 7915

    On 2014-01-02 04:16, Deceived wrote:

    > Alright thanks! Can I have the link to the forum?


    Let me see... https://forums.suse.com/

    Just a guess. I think you have to burn that iso image to a CD or DVD. Or, perhaps, copy the raw
    image to an usb stick, replacing the format. Something like:

    Code:
    cp  image.iso /dev/sdX
    
    or
    
    dd if=image.iso of=/dev/sdX bs=1M
    But this is only a guess, based on openSUSE ways of doing things; I'm not familiar with SLES/SLED.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Elessar))

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •