Results 1 to 5 of 5

Thread: Can't connect network after installationj

  1. #1

    Default Can't connect network after installationj

    Hi all,

    Host Debian 7.3.1
    Guest Opensuse 13.1

    No network after installation

    # ifconfig
    Code:
    lo        Link encap:Local Loopback  
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
              RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0 
              RX bytes:560 (560.0 b)  TX bytes:560 (560.0 b)
    # systemctl start vboxdrv.service
    Code:
    Failed to issue method call: Unit vboxdrv.service failed to load: No such file or directory.
    Network NAT

    Please help. TIA

    Rgds
    satimis

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Can't connect network after installationj

    satimis wrote:
    >
    > Hi all,
    >
    > Host Debian 7.3.1
    > Guest Opensuse 13.1
    >
    > No network after installation
    >
    > # ifconfig
    > Code:
    > --------------------
    >
    > lo Link encap:Local Loopback
    > inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    > inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    > UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
    > RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    > TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    > collisions:0 txqueuelen:0
    > RX bytes:560 (560.0 b) TX bytes:560 (560.0 b)
    >
    > --------------------
    >
    >
    > # systemctl start vboxdrv.service
    > Code:
    > --------------------
    >
    > Failed to issue method call: Unit vboxdrv.service failed to load: No such file or directory.
    >
    > --------------------
    >
    >
    > Network NAT
    >
    > Please help. TIA
    >
    > Rgds
    > satimis
    >
    >

    *If* this is a virtualization related question then it should have been
    raised in relevant forum. you can move the thread to relevant forum by
    clicking the black triangle at the bottom of each post
    Virtulization forum :-
    http://forums.opensuse.org/english/g...irtualization/
    --
    Version 3.10.2
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  3. #3

    Default Re: Can't connect network after installation (SOLVED)

    Hi all,

    Problem solved by following the steps on;

    4.2. systemd: Activating NetworkManager with a network.service Alias Link
    https://www.suse.com/releasenotes/i3...#idm1260352436

    There is nothing to do with virtualization

    Thanks

    Rgds
    satimis

  4. #4

    Default Re: Can't connect network after installation (SOLVED)

    Quote Originally Posted by satimis View Post
    Hi all,

    Problem solved by following the steps on;

    4.2. systemd: Activating NetworkManager with a network.service Alias Link
    https://www.suse.com/releasenotes/i3...#idm1260352436

    There is nothing to do with virtualization

    Thanks

    Rgds
    satimis
    I wanted to thank you for this. I had the same problem as I was using the live version of KDE and installed this rather then the 4.2 gb version. I did not have this problem with Ubuntu or Fedora but they might not use the same thing that OpenSuse does.

  5. #5

    Default Re: Can't connect network after installation (SOLVED)

    Quote Originally Posted by jmdennis1967 View Post
    - snip -
    I did not have this problem with Ubuntu or Fedora but they might not use the same thing that OpenSuse does.
    Agreed.

    OpenSUSE 13.1 still has another problem. The cloned VM is unable to boot. I'm still struggling to solve it. I found several similar cases on googling. Other Linux OSs don't have this problem.

    satimis

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •