Results 1 to 5 of 5

Thread: openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

  1. #1

    Wink openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

    Eerst complimenten voor het probleemloos instaleren van openSUSE 13.1.
    In mijn vorige post ¨ openSUSE is unusable¨ klaagde ik dat instalatie van versie 12.3 vrijwel onmogelijk was op een computer met een ATI Radeon kaart.
    Nu helemaal geen problemen meer!
    Nieuw probleem was dat openSUSE 13.1 een ander os niet meer herkend na instalatie. (DVD instalatie) Ook probeerde ik openSUSE 13.1 Gnome en KDE4 naast elkaar te instaleren, maar ook zusje of broertje werd niet herkent.
    Ik installeerde Grub op sda zoals ik altijd doe (standaard instaleerd openSUSE 13.1 grub op de uitgebreide partitie, waarom?).
    Want uiteindelijk installeerde ik met een live KDE4 cd (via usb) en nu geen probleem meer, alles wordt prima weergegeven in het grub-menu! Voor mij even geen DVD install meer.
    Fedora geeft aan dat de DVD install vooral voor mensen met een slechte internet verbinding is, hoe zit dat met openSUSE, daar lees ik niet welk medium je het beste kan gebruiken.
    Wie weet hier meer van

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,000
    Blog Entries
    14

    Default Re: openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

    Als ik 't goed begrijp heb je zowel voor GNOME als KDE een openSUSE installatie gedaan. Da's nergens voor nodig. Je kunt KDE en GNOME (en nog andere desktop omgevingen) gewoon naast elkaar installeren, en in het login scherm kiezen welke je op dat moment wilt gebruiken. Omdat me niet helemaal duidelijk is wat je nu precies gedaan hebt, graag eerst daar helderheid over.

    De tijd dat ik geloofde dat bepaalde distros, versies het "niet doen" is bij mij wel voorbij. Zelfs de linux-killer-laptop van een vriend (zit een exotische Intel graphics in, een bedrade Atheros kaart die alx nodig heeft, een Broadcom wireless) draait sinds 12.3 als een tierelier. Ten tijde van 12.2 was 't nog een hele strijd.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

    Ja Knurpht volgende keer één instalatie, en dan gnome en kde naast elkaar.
    Ik weet niet waarom ik dat niet deed, dacht dat alle kde en gnome applicaties dan door elkaar zouden staan.
    Zal het gaan proberen.
    Verder gaf ik aan dat de DVD install een ander OS niet toevoegd aan Grub. De Live versie installer doet dat wel volgens mij.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    784

    Default Re: openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

    Quote Originally Posted by knorretje View Post
    Ja Knurpht volgende keer één instalatie, en dan gnome en kde naast elkaar.
    Ik weet niet waarom ik dat niet deed, dacht dat alle kde en gnome applicaties dan door elkaar zouden staan.
    Zal het gaan proberen.
    Verder gaf ik aan dat de DVD install een ander OS niet toevoegd aan Grub. De Live versie installer doet dat wel volgens mij.
    Vreemd dat een DVD install een ander os niet laat zien.
    Dat moet wel.
    Heb wel al wat problemen gehad met een install van openSUSE op een pc met Windows 7 en EUFI (bios)
    In dit geval start de windows os op nadat je via de bios een aanpassing doet voor de keuze welke os er moet opstarten.
    Je kan ook met grub-efi op starten en mogelijk wordt dan windows wel aangegeven.
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,000
    Blog Entries
    14

    Default Re: openSUSE 13.1 Grub2 detekteerd ander OS niet.

    Heb 't sterke vermoeden, dat de DVD download niet OK was. Gisteren vanaf DVD geïnstalleerd op een Win7 laptop met UEFI/Secure boot, fluitje van een cent, d.w.z. zonder enig probleem. Ja, GRUB2 ziet er in UEFI modus iets anders uit, maar alles werkte naar behoren. Het enige is (al eerder opgemerkt) dat er een entry aangemaakt wordt voor de verborgen installatiemedia op schijf (in dit geval van Lenovo).
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •