Results 1 to 4 of 4

Thread: Suse 13.1 / KDE Skype

  1. #1

    Default Suse 13.1 / KDE Skype

    Hello there ,

    I'm kinda new here , but trying ...

    Last night I updated my openSuse distribution from 12.3 to 13.1.4 .
    So far so good , everything worked perfect except skype .
    I checked and I found several posts about pulse audio , so I did as it says here https://en.opensuse.org/SDB:Skype , step by step .

    But nothing yet . Despite I see the "Welcome" window for skype , it then dissapears . I don't know if it's just me or someone else ,and I also don't know how to fix it ... Any suggestions about what might be wrong ?

    Thanks in advance !

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,760

    Default Re: Suse 13.1 / KDE Skype

    If your OS is 64 bits you need to install several 32 bit libraries because skype is 32 bit/

    If you start it in a terminal window it will list what is missing/errors

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sampa
    Posts
    45

    Default Re: Suse 13.1 / KDE Skype

    Quote Originally Posted by artimidi View Post
    Hello there ,

    I'm kinda new here , but trying ...

    Last night I updated my openSuse distribution from 12.3 to 13.1.4 .
    So far so good , everything worked perfect except skype .
    I checked and I found several posts about pulse audio , so I did as it says here https://en.opensuse.org/SDB:Skype , step by step .

    But nothing yet . Despite I see the "Welcome" window for skype , it then dissapears . I don't know if it's just me or someone else ,and I also don't know how to fix it ... Any suggestions about what might be wrong ?

    Thanks in advance !
    Hi,

    Actually I had the same problem. I followed the instructions in the link mentioned by you and the sound quality was very poor. Therefore I removed Skype and all the previously installed files (pulse audio etc.) and after that I reinstalled only Skype and nothing more. I went to Skype Options -> Audio Devices and tested some different settings. This worked out for me.
    ASUS 1225/R252 - AMD E-450 APU with with 1,650 MHz - 3.5 GB RAM - 320 GB HD

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,555

    Default Re: Suse 13.1 / KDE Skype

    Quote Originally Posted by artimidi View Post
    Hello there ,

    I'm kinda new here , but trying ...

    Last night I updated my openSuse distribution from 12.3 to 13.1.4 .
    So far so good , everything worked perfect except skype .
    I checked and I found several posts about pulse audio , so I did as it says here https://en.opensuse.org/SDB:Skype , step by step .

    But nothing yet . Despite I see the "Welcome" window for skype , it then dissapears . I don't know if it's just me or someone else ,and I also don't know how to fix it ... Any suggestions about what might be wrong ?

    Thanks in advance !
    not sure if it is directly related to your problem but there are some issues with skype and pulse audio 4.0 (included with openSUSE 13.1)
    Have a read here
    https://forums.opensuse.org/english/...ml#post2600391

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •