Results 1 to 5 of 5

Thread: scanner problems

  1. #1

    Default scanner problems

    openSUSE 13.1, fresh install
    KDE
    HP3300 MFP

    When trying to use the scanner I get the following errors in /var/log/warn:

    <code>
    2013-12-17T12:03:57.001814-05:00 pc1 xsane: io/hpmud/dot4.c 172: unable
    to read Dot4ReverseCmd header: No data available
    2013-12-17T12:03:57.003126-05:00 pc1 xsane: io/hpmud/musb.c 1939:
    invalid Dot4Credit from peripheral
    2013-12-17T12:04:25.206856-05:00 pc1 xsane: io/hpmud/hpmud.c 346:
    device_cleanup: device
    uri=hp:/usb/HP_LaserJet_3300_3310_3320?serial=00SGH1B1
    051K
    2013-12-17T12:04:25.207294-05:00 pc1 xsane: io/hpmud/hpmud.c 358:
    device_cleanup: close device dd=1...
    2013-12-17T12:04:25.207816-05:00 pc1 xsane: io/hpmud/hpmud.c 360:
    device_cleanup: done closing device dd=1
    2013-12-17T12:05:51.000859-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/dot4.c 172:
    unable to read Dot4ReverseCmd header: No data available
    2013-12-17T12:05:51.001953-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/musb.c 1939:
    invalid Dot4Credit from peripheral
    2013-12-17T12:05:56.938902-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 346:
    device_cleanup: device uri=hp:/usb/HP_LaserJet_3300_3310_3320?serial=00SGH1
    B1051K
    2013-12-17T12:05:56.939349-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 358:
    device_cleanup: close device dd=1...
    2013-12-17T12:05:56.939592-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 360:
    device_cleanup: done closing device dd=1
    2013-12-17T12:07:23.001282-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/dot4.c 172:
    unable to read Dot4ReverseCmd header: No data available
    2013-12-17T12:07:23.002346-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/musb.c 1939:
    invalid Dot4Credit from peripheral
    2013-12-17T12:07:31.107321-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 346:
    device_cleanup: device uri=hp:/usb/HP_LaserJet_3300_3310_3320?serial=00SGH1
    B1051K
    2013-12-17T12:07:31.107722-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 358:
    device_cleanup: close device dd=1...
    2013-12-17T12:07:31.107913-05:00 pc1 scangui: io/hpmud/hpmud.c 360:
    device_cleanup: done closing device dd=1
    2013-12-17T12:09:02.001167-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/dot4.c 172:
    unable to read Dot4ReverseCmd header: No data available
    2013-12-17T12:09:02.002318-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/musb.c 1939:
    invalid Dot4Credit from peripheral
    2013-12-17T12:09:42.229575-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/hpmud.c 284:
    invalid device_open state
    2013-12-17T12:09:57.257179-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/hpmud.c 346:
    device_cleanup: device uri=hp:/usb/HP_LaserJet_3300_3310_3320?serial=00
    SGH1B1051K
    2013-12-17T12:09:57.258151-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/hpmud.c 358:
    device_cleanup: close device dd=1...
    2013-12-17T12:09:57.258838-05:00 pc1 simple-scan: io/hpmud/hpmud.c 360:
    device_cleanup: done closing device dd=1
    </code>

    As you can see I tried three different programs with the same results fo
    each one.

    This scanner worked previously with openSUSE 12.2 and still works with
    Windows7 running in VirtualBox so I know the scanner works.

    Pop up errors:

    http://susepaste.org/21605761
    http://susepaste.org/65639042


    Ken

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Germany
    Posts
    77

    Default Re: scanner problems

    hi !

    did the install work properly in Yast2 ? was the scanner recognized there ?
    CPU X86-64 AMD FX 4170 Quad-Core | MB Gigabyte GA-970A-UD3| 8GB RAM
    NIC Realtek RTL8111/8168B PCIE| GPU NVIDIA GeForce 9500 GT| K 3.4.11-2.16-desktop


  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Germany
    Posts
    77

    Default Re: scanner problems

    The first snapshot you put in pastebin signals a laserjet device so you you are trying to scan on a rinter do you have a laser printer connected ?


    try unplugging the printer and clean install of scanner first

    hope this helps
    CPU X86-64 AMD FX 4170 Quad-Core | MB Gigabyte GA-970A-UD3| 8GB RAM
    NIC Realtek RTL8111/8168B PCIE| GPU NVIDIA GeForce 9500 GT| K 3.4.11-2.16-desktop


  4. #4

    Default Re: scanner problems

    On 12/17/2013 04:16 PM, metehyi pecked at the keyboard and wrote:
    > hi !
    >
    > did the install work properly in Yast2 ? was the scanner recognized
    > there ?
    >
    >


    Yes, shows up in YaST.

    Ken

  5. #5

    Default Re: scanner problems

    On 12/17/2013 04:26 PM, metehyi pecked at the keyboard and wrote:
    > The first snapshot you put in pastebin signals a laserjet device so you
    > you are trying to scan on a rinter do you have a laser printer
    > connected ?


    The device uses one USB cable and the printer part no longer works.

    >
    >
    > try unplugging the printer and clean install of scanner first
    >
    > hope this helps


    I have tried this several times.

    Thanks for the effort. :-)

    Ken

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •