Results 1 to 7 of 7

Thread: OpenSuSe 13.1

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    United States
    Posts
    26

    Default OpenSuSe 13.1

    Just got a working server from an offsite, changed the ip address (public is only configured) and working fine. Hit the logout button and screen went blank and it doesn't respond to anything and cannot SSH into it. Any suggestions? Concerned just popping power will result in an unsuable machine. Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    United States
    Posts
    26

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    It appears to be something to do with our KVM switch. Ended up just popping it with the power switch and trying it again - with the same result. Finall I moved it to its own keyboard, monitor and mouse - it works fine now. FYI the KVM I am using is IoGear MiniView Ultra+ GCS 1808. Hopefully this will help someone in the future.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    On 2013-12-17 20:46, jpeteet wrote:
    >
    > It appears to be something to do with our KVM switch. Ended up just
    > popping it with the power switch and trying it again - with the same
    > result. Finall I moved it to its own keyboard, monitor and mouse - it
    > works fine now. FYI the KVM I am using is IoGear MiniView Ultra+ GCS
    > 1808. Hopefully this will help someone in the future.


    Several people haver reported strange problems with kvm switches. At
    least you have to install without them.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,287

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    The problem is detection of detail through the switch

    You maybe able to hard code the specs into /etc/X11/xorg.conf file but that can be tricky and you will have to read up on the details

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,317

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    On Tue, 17 Dec 2013 20:08:06 +0000, Carlos E. R. wrote:

    > On 2013-12-17 20:46, jpeteet wrote:
    >>
    >> It appears to be something to do with our KVM switch. Ended up just
    >> popping it with the power switch and trying it again - with the same
    >> result. Finall I moved it to its own keyboard, monitor and mouse - it
    >> works fine now. FYI the KVM I am using is IoGear MiniView Ultra+ GCS
    >> 1808. Hopefully this will help someone in the future.

    >
    > Several people haver reported strange problems with kvm switches. At
    > least you have to install without them.


    Not always. I have an older Cybex switch and it didn't interfere with my
    installation at all.

    Just FWIW.

    Jim

    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    On 2013-12-18 06:37, Jim Henderson wrote:
    > On Tue, 17 Dec 2013 20:08:06 +0000, Carlos E. R. wrote:


    >> Several people haver reported strange problems with kvm switches. At
    >> least you have to install without them.

    >
    > Not always. I have an older Cybex switch and it didn't interfere with my
    > installation at all.


    I forgot to say "some switches" :-)

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: OpenSuSe 13.1

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    On 2013-12-18 06:37, Jim Henderson wrote:
    > On Tue, 17 Dec 2013 20:08:06 +0000, Carlos E. R. wrote:


    >> Several people haver reported strange problems with kvm switches. At
    >> least you have to install without them.

    >
    > Not always. I have an older Cybex switch and it didn't interfere with my
    > installation at all.


    I forgot to say "some switches" :-)

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)
    I've seen this too. A friend has one. Where he told me Fedora was the only distro Live distro he could run, never mentioning the KVM switch, I could install openSUSE 12.2, 12.3 without issues.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •