Results 1 to 6 of 6

Thread: Stuck in graph mode even after edit inittab to id:3:initdefault:

  1. #1

    Angry Stuck in graph mode even after edit inittab to id:3:initdefault:

    After installing OpenSUSE 13.1 it sent me to the graph interface after booting.

    I tried to change the initial boot from graph to text mode editting the inittab from id 5 to id 3, but it is still loading KDE, any suggestion?

    Here follows my current inittab config:

    Linux_LAB:/home/eduardo # cat /etc/inittab
    id:3:initdefault:

    P.S. Already tried to disable xdm as follows:

    Linux_LAB:/home/eduardo # chkconfig xdm
    xdm off

    Thanks!
    Eduardo
    Last edited by brenuvida; 15-Dec-2013 at 19:56. Reason: changed to inittab in title

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,288

    Default Re: Stuck in graph mode even after edit inittab to id:3:initdefault:

    Yast-system-boot loader - option edit option line place a space 3 at the end

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Stuck in graph mode even after edit fstab to id:3:initdefault:

    On 2013-12-16 03:56, brenuvida wrote:

    > Linux_LAB:/home/eduardo # cat /etc/inittab
    > id:3:initdefault:


    That file is ignored with systemd. You have to learn new tricks.


    Code:
    
    > Telcontar:~ # l /etc/systemd/system/default.target
    > lrwxrwxrwx 1 root root 40 Jun  7  2013 /etc/systemd/system/default.target -> /usr/lib/systemd/system/runlevel3.target
    > Telcontar:~ #

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4

    Default Re: Stuck in graph mode even after edit fstab to id:3:initdefault:

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    O
    Code:
    
    > Telcontar:~ # l /etc/systemd/system/default.target
    > lrwxrwxrwx 1 root root 40 Jun  7  2013 /etc/systemd/system/default.target -> /usr/lib/systemd/system/runlevel3.target
    > Telcontar:~ #
    On 13.1 you don't have to set that link manually anymore.
    The new way is:
    Code:
    systemctl set-default NAME
    And this shows the current default target:
    Code:
    systemctl get-default
    Or you can of course also use YaST->System->Services Manager.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Stuck in graph mode even after edit inittab to id:3:initdefault:

    On 2013-12-16 12:36, wolfi323 wrote:
    > And this shows the current default target:
    >
    > Code:
    > --------------------
    > systemctl get-default
    > --------------------
    >
    >
    > Or you can of course also use YaST->System->Services Manager.
    >


    I just wrote a "notes.txt" file on that directory to remember this ;-)

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  6. #6

    Default Re: Stuck in graph mode even after edit inittab to id:3:initdefault:

    Thank you all! I have used the YaST to configure the default runlevel and it is working fine.
    Best regards
    Eduardo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •