Results 1 to 3 of 3

Thread: OpenSuse 13.1, Bumblebee problem

  1. #1

    Lightbulb OpenSuse 13.1, Bumblebee problem

    Hi!
    First, i want to apologize for my english.
    Second, i encountered a problem while using Bumblebee.
    I did install as described in: Smithfarm - the Brain: openSUSE 13.1: install 'bumblebee' and disable discrete graphics adapter on NVIDIA Optimus laptop
    Checking in powertop gave me that i have reduced my power_use from 21.2 to 10.2, and it's great!

    But, i tried:
    Code:
    rl@mlp:~> optirun glxgears -info
    /usr/bin/vglrun: line 241: exec: glxgears: not found
    irl@mlp:~> primusrun glxgears
    /usr/bin/primusrun: line 35: exec: glxgears: not found
    irl@mlp:~> cat /proc/acpi/bbswitch 
    0000:01:00.0 OFF
    irl@mlp:~> optirun glxspheres
    /usr/bin/vglrun: line 241: exec: glxspheres: not found
    irl@mlp:~> optirun --status
    Bumblebee status: Error (3.2.1): [XORG] (EE) Server terminated successfully (0). Closing log file.
    
    
    irl@mlp:~> optirun -vvv glxspheres
    [ 1391.374025] [DEBUG]Reading file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
    [ 1391.374596] [DEBUG]optirun version 3.2.1 starting...
    [ 1391.374608] [DEBUG]Active configuration:
    [ 1391.374612] [DEBUG] bumblebeed config file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
    [ 1391.374626] [DEBUG] X display: :8
    [ 1391.374631] [DEBUG] LD_LIBRARY_PATH: /usr/lib64/nvidia:/usr/lib/nvidia
    [ 1391.374636] [DEBUG] Socket path: /var/run/bumblebee.socket
    [ 1391.374641] [DEBUG] Accel/display bridge: auto
    [ 1391.374646] [DEBUG] VGL Compression: proxy
    [ 1391.374651] [DEBUG] VGLrun extra options: 
    [ 1391.374655] [DEBUG] Primus LD Path: /usr/lib64/primus:/usr/lib/primus
    [ 1391.374691] [DEBUG]Using auto-detected bridge virtualgl
    [ 1392.599312] [INFO]Response: Yes. X is active.
    
    
    [ 1392.599335] [INFO]Running application using virtualgl.
    [ 1392.599426] [DEBUG]Process vglrun started, PID 2777.
    /usr/bin/vglrun: line 241: exec: glxspheres: not found
    [ 1392.607769] [DEBUG]SIGCHILD received, but wait failed with No child processes
    [ 1392.607794] [DEBUG]Socket closed.
    [ 1392.607821] [DEBUG]Killing all remaining processes.
    What are those errors trying to tell me? Why i can't use optirun / primus?

  2. #2

    Default Re: OpenSuse 13.1, Bumblebee problem

    Quote Originally Posted by tur1812 View Post
    What are those errors trying to tell me? Why i can't use optirun / primus?
    You don't have a problem with optirun/primus.
    Those errors are trying to tell you that you don't have glxgears and glxspheres installed.

    glxgears is contained in the package "Mesa-demo-x", glxspheres is in "VirtualGL".
    Install those packages and your command lines should work.

  3. #3

    Default Re: OpenSuse 13.1, Bumblebee problem

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    You don't have a problem with optirun/primus.
    Those errors are trying to tell you that you don't have glxgears and glxspheres installed.

    glxgears is contained in the package "Mesa-demo-x", glxspheres is in "VirtualGL".
    Install those packages and your command lines should work.

    Thank you a lot!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •