Results 1 to 9 of 9

Thread: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    Planet Houston
    Posts
    64

    Default kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    I am sure someone knows this right off. Does kd3-nemo work with opensuse 13.1 with kde 4.11.3? I installed just the plain knemo, thinking that would be enough. It apparently runs, but no gui, no info or statistics showing. I also typed "knemo" in a terminal, and got back the answer that knemo was already running. So would installing kd3-nemo be OK in opensuse 13.1 (kde 4.11.3) or would there be a conflict? Thanks for any help.

  2. #2

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    Quote Originally Posted by MoeNeigh View Post
    I am sure someone knows this right off. Does kd3-nemo work with opensuse 13.1 with kde 4.11.3? I installed just the plain knemo, thinking that would be enough. It apparently runs, but no gui, no info or statistics showing. I also typed "knemo" in a terminal, and got back the answer that knemo was already running. So would installing kd3-nemo be OK in opensuse 13.1 (kde 4.11.3) or would there be a conflict? Thanks for any help.
    It should work, but so should the KDE4 version of knemo.

    It should add a icon to the system tray, click on this to get information, right-click to configure and quit it.

    The KDE3 version works exactly the same AFAIR.

    I would rather stay with the KDE4 version since it's not unmaintained for years, but in active development.

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    Planet Houston
    Posts
    64

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    It should add a icon to the system tray, click on this to get information, right-click to configure and quit it.

    I would rather stay with the KDE4 version since it's not unmaintained for years, but in active development.
    Unfortunately, so far, it seems the KDE4 version doesn't add an icon to the system tray. I've looked for it even among the hidden icons, but no luck. Perhaps a future update of knemo will fix this. I will hold off using the kde3 version for the time being.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    All this on 12.3/KDE 4.11.4:
    I installed knemo (KDE4 version), dragged the knemo.desktop file to my Desktop from /usr/share/applications/KDE4 and clicked to start it.
    I see a brief flash of something on screen, which then disappears, same as what MoeNeigh reports.

    I use ksysguard (a.k.a. System Monitor) for system monitoring and can see knemo running as a process.

    MoeNeigh - ksysguard may provide the Network info you desire under its System Load Tab.
    Desk: i7-4790K Leap 15.1(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0
    Lap: HPDV7T i7 Leap 15.0(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0

  5. #5

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    I'm using the KDE4 version since years and always had icons in the system tray:


    Maybe try to remove ~/.kde4/share/config/knemorc after you killed knemo and restart it, it should show a default icon then.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    I tried wolfi's suggestion, killed knemo (using ksysguard), removed ~/.kde4/share/apps/knemo/knemorc.
    Restarted knemo
    Still no icon
    I am a bit surprised to see that a new knemorc has not been created, I forgot to look at it before I deleted it.

    Not a big deal to me, just an observation
    Desk: i7-4790K Leap 15.1(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0
    Lap: HPDV7T i7 Leap 15.0(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0

  7. #7

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    Quote Originally Posted by cmcgrath5035 View Post
    I tried wolfi's suggestion, killed knemo (using ksysguard), removed ~/.kde4/share/apps/knemo/knemorc.
    Restarted knemo
    Still no icon
    I am a bit surprised to see that a new knemorc has not been created, I forgot to look at it before I deleted it.

    Not a big deal to me, just an observation
    OK, I tried that as well now, and can confirm this behaviour.
    I quit knemo, removed the configuration, started it again, and there was _no_ icon.

    So there seems to be a bug indeed.

    As workaround, create the file ~/.kde4/share/apps/knemo/knemorc with a text editor (when knemo is not running) with the following content:
    Code:
    [General]
    Interfaces=eth0
    Replace "eth0" with the name of your network interface.
    You should get an icon then, and can configure it to your likings.

  8. #8

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    OK, I tried that as well now, and can confirm this behaviour.
    I quit knemo, removed the configuration, started it again, and there was _no_ icon.

    So there seems to be a bug indeed.
    Reported:
    https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=328752

  9. #9

    Default Re: kd3-knemo in 13.1 with kde 4.11.3

    Sorry for reviving this old thread, but I got news.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    The bug has been fixed a while ago, knemo now shows an icon for an existing network connection, even if there is no configuration yet.
    I'm going to submit the fix to KDE:Extra do that it will be in 13.2 as well, but I don't think this warrants an update for released versions. As I found out in the meantime, you can actually reach knemo's settings in "Configure Desktop"/"Systemsettings"->"Network Settings"->"Network Monitor", even if no interface is configured (i.e. no icon is shown). I don't know why I didn't notice that before...

    Also the fix causes some problems/confusion I think:
    - if you right-click on the automatically shown icon and choose "Settings", the interface list in the settings is still empty. You have to add the interface manually to be able to configure it.
    - if you configure something else in the settings (f.e. the information that's shown in the tooltips), the icon suddenly disappears if you didn't add the interface manually, as knemo then saves its settings with an empty interface list.

    I hope I can get that fixed/changed as well until 13.2 is released...
    Last edited by wolfi323; 26-Aug-2014 at 01:31.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •