Results 1 to 4 of 4

Thread: Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts for 12.3 CD during package install

  1. #1

    Default Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts for 12.3 CD during package install

    Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts to "Insert 12.3-.7 (Disc 1) CD during package install for manuals, etc. Fails to mount CD in cd drive. Have to abort package install. Tried as main user and root login. Why would I even have to mount the CD burn from the .iso file during the package install? Please advise.


    error output:

    URL
    cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-VMware_Virtual_IDE_CDROM_Drive_10000000000000000001

    Failed to mount cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-VMware_Virtual_IDE_CDROM_Drive_10000000000000000001 on /var/adm/mount/AP_0x7kW2GT: Mounting media failed (mount: no medium found on /dev/sr0)

  2. #2

    Default Re: Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts for 12.3 CD during package install

    The CD is configured as software repository.
    So YaST looks there for packages.

    To stop those errors, either put the iso back in the drive or remove/disable it in YaST->Software Repositories...

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts for 12.3CD during package install

    On 2013-04-14 03:26, ry2dssrt wrote:

    > error output:
    >
    > URL
    > cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-VMware_Virtual_IDE_CDROM_Drive_10000000000000000001
    >
    > Failed to mount
    > cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-VMware_Virtual_IDE_CDROM_Drive_10000000000000000001
    > on /var/adm/mount/AP_0x7kW2GT: Mounting media failed (mount: no medium
    > found on /dev/sr0)


    It is requesting the install media you used, cd, dvd, whatever.

    For vmplayer I install giving the player the path of the ISO file
    holding it, not the real DVD. No need to burn it.

    You can disable that "repository" and it will not be requested.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Running openSUSE 12.3 in VMWare Player, YaST2 prompts for 12.3CD during package install

    On 2013-12-03 14:43, Carlos E. R. wrote:
    > On 2013-04-14 03:26, ry2dssrt wrote:




    OOPS. Disregard. I did not see the date of the post.


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •