Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't get VirtualBox to run

  1. #1
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Austin, TX, USA
    Posts
    12

    Default Can't get VirtualBox to run

    I'm new to SUSE, coming from an Ubuntu and Windows background. I went to and navigated to
    Code:
    http://software.opensuse.org/package/virtualbox
    for the 1-click install. When it finished, I tried to open it but nothing happens except that the VirtualBox icon bounces up and down for about 5 seconds before disappearing. I tried to run it in a terminal to see errors but I cannot determine what exactly to run. Typing "virtualbox" gets me "command not found."

    What am I missing?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Canadiana
    Posts
    461

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    I believe you have to reboot the system.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    scottbomb wrote:
    >
    > I'm new to SUSE, coming from an Ubuntu and Windows background. I went to
    >
    > Code:
    > --------------------
    > software.opensuse.org
    > --------------------
    > (http://software.opensuse.org) and navigated to
    >
    > Code:
    > --------------------
    > http://software.opensuse.org/package/virtualbox
    > --------------------
    > (http://software.opensuse.org/package/virtualbox)for the 1-click install. When it finished, I tried to open it but
    > nothing happens except that the VirtualBox icon bounces up and down for
    > about 5 seconds before disappearing. I tried to run it in a terminal to
    > see errors but I cannot determine what exactly to run. Typing
    > "virtualbox" gets me "command not found."
    >
    > What am I missing?
    >
    >

    This is a virtualization related question and should go to appropriate
    forums. click on the black triangular icon at bottom of each post to
    move this thread.

    Url to relevant forum :-
    http://forums.opensuse.org/english/g...irtualization/
    --
    GNOME 3.10.1
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,761

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    This is CLOSED and will be moved to the Virtualization forum.
    Henk van Velden

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    29,761

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    This is CLOSED and will be moved to the Virtualization forum.
    Moved from Applications and open again.
    Henk van Velden

  6. #6

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    Quote Originally Posted by scottbomb View Post
    I'm new to SUSE, coming from an Ubuntu and Windows background. I went to and navigated to
    Code:
    http://software.opensuse.org/package/virtualbox
    for the 1-click install. When it finished, I tried to open it but nothing happens except that the VirtualBox icon bounces up and down for about 5 seconds before disappearing. I tried to run it in a terminal to see errors but I cannot determine what exactly to run. Typing "virtualbox" gets me "command not found."

    What am I missing?
    Do you have the package "virtualbox-qt" installed?

    Try to run it with "VirtualBox" in a terminal, Linux is case-sensitive...

  7. #7
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Austin, TX, USA
    Posts
    12

    Default Re: Can't get VirtualBox to run

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Do you have the package "virtualbox-qt" installed?
    Thanks! I installed that package, rebooted, and it worked.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •