Results 1 to 6 of 6

Thread: A usb port is not working...

  1. #1

    Default A usb port is not working...

    I have a 16 Gb NTFS usb stick, which I have used since a while.
    But now, it's not working at all in one of the 4 usb ports the laptop has. The other 3 are still functional, but on that one the system does nothing, as though not recognizing the device.

    On this laptop I have dual boot with Windows 8, so I tried the usb stick on Windows 8 but here the usb stick worked normally! I also tried the stick on other PC's and it also worked.

    But I tried with another usb stick, a 4 Gb FAT32 one, and this one does work normally with all 4 ports of the laptop on openSUSE.

    So I'm having problems with that usb port on openSUSE with the NTFS stick.

    Can someone help me?
    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,288

    Default Re: A usb port is not working...

    Odd maybe removed it without first unmounting it for safe removal and it thinks it is still mounted. Try a reboot if you have not already.

  3. #3

    Default Re: A usb port is not working...

    try a check disk

  4. #4

    Default Re: A usb port is not working...

    Rebooting is useless.
    As I said, I don't think it's the usb stick itself. It's that port that is not working on openSUSE at least with that usb stick. With a FAT32 one it's working.
    How do I do check disk? What good would it be for?

  5. #5

    Default Re: A usb port is not working...

    check disk could be resolve any errors of the filesystem....try with the command fsck
    get the su privileges
    and use this code

    sudo fsck -p /dev/sdbx

    where sdbx is your usb device

  6. #6

    Default Re: A usb port is not working...

    have you tried?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •