Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: GNOME 3 Missing Icons

  1. #1

    Default GNOME 3 Missing Icons

    I recently discovered that in GNOME 3, some icons have randomly disappeared. I can confirm that this wasn't caused by any sort of software update or any sort of major system change. The icons in question are the volume, network, and a menu icon from the sidebar in GNOME Shell responsible for going to software categories. I've tried the following fix attempts with no results.

    1. Reinstalled gnome-icon-theme and hicolor-icon-theme
    2. Ran gtk-update-icon-cache

    These missing icons don't effect functionality as you can still click where the icons used to be and get the volume and network menus, but it is a major annoyance visually as things randomly disappearing tends to mean something is wrong.

    Any ideas or suggestions?

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    wjmcknight wrote:
    > work, and a menu icon from the sidebar in
    > GNOME Shell responsible for going to software categories. I've tried the
    > following fix attempts with no results.

    Try creating a new user and check whether icons appear in the new user

    --
    GNOME 3.10.1
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  3. #3

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    I've got the same problem since last patches (for me it was yeserday). I've created a new user and with the new profile the icons are missing too.

    I'me sending one pictures to clarify what's happening: volume, networkmgr, bluetooth icons in the top bar aren't there. In Nautilus you can see the grey empty buttons at the top, and in the middle of the screen the volume, or brightness indicators aren't there.



    Regards.


    Quote Originally Posted by vazhavandan View Post
    wjmcknight wrote:
    > work, and a menu icon from the sidebar in
    > GNOME Shell responsible for going to software categories. I've tried the
    > following fix attempts with no results.

    Try creating a new user and check whether icons appear in the new user

    --
    GNOME 3.10.1
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    wjmcknight wrote:
    >
    > I recently discovered that in GNOME 3, some icons have randomly
    > disappeared. I can confirm that this wasn't caused by any sort of
    > software update or any sort of major system change. The icons in
    > question are the volume, network, and a menu icon from the sidebar in
    > GNOME Shell responsible for going to software categories. I've tried the
    > following fix attempts with no results.
    >
    > 1. Reinstalled gnome-icon-theme and hicolor-icon-theme
    > 2. Ran gtk-update-icon-cache
    >
    > These missing icons don't effect functionality as you can still click
    > where the icons used to be and get the volume and network menus, but it
    > is a major annoyance visually as things randomly disappearing tends to
    > mean something is wrong.
    >
    > Any ideas or suggestions?
    >
    >

    Check whether following icon packages are installed:-

    Code:
    $zypper se -i icon-theme
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    
    S | Name                                 | Summary                     |
    Type
    --+--------------------------------------+-----------------------------+--------
    i | dmz-icon-theme-cursors               | DMZ Cursor Theme            |
    package
    i | gnome-icon-theme                     | GNOME Icon Theme            |
    package
    i | gnome-icon-theme-extras              | GNOME Icon Theme Extras     |
    package
    i | gnome-icon-theme-symbolic            | Symbolic icon theme for G-> |
    package
    i | hicolor-icon-theme                   | Fallback Icon Theme         |
    package
    i | hicolor-icon-theme-branding-openSUSE | Fallback Icon Theme -- op-> |
    package
    i | libreoffice-icon-theme-galaxy        | Galaxy LibreOffice Icon T-> |
    package
    i | libreoffice-icon-theme-hicontrast    | Hicontrast LibreOffice Ic-> |
    package
    i | libreoffice-icon-theme-tango         | Tango LibreOffice Icon Th-> |
    package
    i | tango-icon-theme                     | Tango Icon Theme            |
    package
    $
    --
    GNOME 3.10.1
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  5. #5

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    Yes, all packages you listed are installed.

    I didn't mention I am in 12.3.

    Regards.

    Jesus.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Norway
    Posts
    77

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    This happened to me too after latest patches on 12.3. No icons on the panel. No "show applications" icon. Basically icons that are intrinsic to the GNOME shell has gone missing.

    These packages were installed by me today, using 'zypper patch':
    Code:
    2013-12-01 12:45:37|install|librsvg-2-2|2.36.4-2.4.1|i586||repo-update|c5505df85d0b9c040166a42487b28fd9e3903b601ae8778b52783949437321aa|
    2013-12-01 12:45:38|install|libwbclient0|3.6.12-59.13.1|i586||repo-update|3812027fec53fc625a85bb4ca6547b9401f44706696863b54863393a4bf24aa5|
    2013-12-01 12:45:38|install|gdk-pixbuf-loader-rsvg|2.36.4-2.4.1|i586||repo-update|f151eab94d22818efe8c2b474f12c3037b78ae0c46ecc64fc4f687c95459f3f2|
    2013-12-01 12:45:47|install|samba-client|3.6.12-59.13.1|i586||repo-update|2c19d7cc275ddfcc2ac388c8e0f6d02f5b1949dbdf33d830ad5414b0c7509eef|
    2013-12-01 12:45:48|install|libsmbclient0|3.6.12-59.13.1|i586||repo-update|1987db4c23577f8f357053c5aea8fd5d6994f7bd698daa40ba0d19297c8148d3|
    2013-12-01 12:45:52|install|samba|3.6.12-59.13.1|i586||repo-update|5e03f86179c11dadcca97bc448cb9dabc4a7222b98d504255721cd09834288f6|
    Output of 'zypper se -i icon-theme'
    Code:
    S | Name                                 | Summary                                         | Type   
    --+--------------------------------------+-------------------------------------------------+--------
    i | dmz-icon-theme-cursors               | DMZ Cursor Theme                                | package
    i | gnome-icon-theme                     | GNOME Icon Theme                                | package
    i | gnome-icon-theme-extras              | GNOME Icon Theme Extras                         | package
    i | gnome-icon-theme-symbolic            | Symbolic icon theme for GNOME                   | package
    i | hicolor-icon-theme                   | Fallback Icon Theme                             | package
    i | hicolor-icon-theme-branding-openSUSE | Fallback Icon Theme -- openSUSE Icons           | package
    i | libreoffice-icon-theme-galaxy        | Galaxy LibreOffice Icon Theme (OOo-3.x default) | package
    i | libreoffice-icon-theme-hicontrast    | Hicontrast LibreOffice Icon Theme               | package
    i | libreoffice-icon-theme-tango         | Tango LibreOffice Icon Theme (GNOME default)    | package
    i | tango-icon-theme                     | Tango Icon Theme                                | package

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    jsanchem wrote:
    > Yes, all packages you listed are installed.
    >
    > I didn't mention I am in 12.3.

    Can you identify the date on which this happened ?
    If you can identify the gnome package that cause this then you can
    "downgrade".

    You can check history in YaST installer using Extras ==> Show history
    ==> Choose date

    --
    GNOME 3.10.1
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) 64-bit
    Kernel Linux 3.11.6-4-desktop

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    405

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    Quote Originally Posted by vazhavandan View Post
    jsanchem wrote:
    > Yes, all packages you listed are installed.
    >
    > I didn't mention I am in 12.3.

    Can you identify the date on which this happened ?
    If you can identify the gnome package that cause this then you can
    "downgrade".

    You can check history in YaST installer using Extras ==> Show history
    ==> Choose date
    Also happened to me yesterday after updating packages.

    Suspect gdk-pixbuf-loader-rsvg 2.36.4 and/or librsvg-2-2 2.36.4.
    Desktop: AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3 Ghz | 4 GB RAM | GeForce GT 630

  9. #9

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    Same thing here on 12.3 (64bit)... seems to have been caused by the Nov 30th patches.

    Downgrading librsvg-2-2 fixed it for me.

    Was: 2.36.4-2.4.1 (x86_64)
    Downgraded to: 2.36.4-2.1.1 (x86_64)

    After reloading the gnome shell, all icons returned.

    GL

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    405

    Default Re: GNOME 3 Missing Icons

    Quote Originally Posted by GLuskin View Post
    Same thing here on 12.3 (64bit)... seems to have been caused by the Nov 30th patches.

    Downgrading librsvg-2-2 fixed it for me.

    Was: 2.36.4-2.4.1 (x86_64)
    Downgraded to: 2.36.4-2.1.1 (x86_64)

    After reloading the gnome shell, all icons returned.

    GL
    I just downgraded both, logged out of KDE, restarted, logged into Gnome and the icons were back.
    Desktop: AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3 Ghz | 4 GB RAM | GeForce GT 630

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •