Results 1 to 5 of 5

Thread: sound in headphone, but no sound on speaker

  1. #1

    Default sound in headphone, but no sound on speaker

    Hi,

    I'm using OpenSUSE 13.1, KDE 4.11, my system is up to date.
    I installed alsa-firmware and pavucontrol. I added user to "audio" group. There's no sound from my laptop speaker. But when I plug headphone in, there's sound from headphone.

    This is the alsa-info: SUSE Paste

    And this is pulse control: SUSE Paste
    (like you see, the volume bar works, but I just can not hear anything from speaker)

    And this is the codec (run as root):
    linux-9vsc:~ # head -n 1 /proc/asound/card0/codec*
    Codec: Intel Haswell HDMI
    This is /etc/modprobe.d/50-sound.conf:
    options snd slots=snd-hda-intel,snd-hda-intel
    # 3hqH.o06DGqVTP23:Intel Corporation
    alias snd-card-1 snd-hda-intel
    # u1Nb.4y+5IrhHdW0:Intel Corporation
    alias snd-card-0 snd-hda-intel


    Thanks for your helps!
    Sometimes I forget to tell information about version, desktop.
    I'm using OpenSUSE 13.1, KDE 4.11

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: sound in headphone, but no sound on speaker

    Quote Originally Posted by n00bvn View Post
    Hi,

    I'm using OpenSUSE 13.1, KDE 4.11, my system is up to date.
    I installed alsa-firmware and pavucontrol. I added user to "audio" group. There's no sound from my laptop speaker. But when I plug headphone in, there's sound from headphone.

    This is the alsa-info: SUSE Paste

    And this is pulse control: SUSE Paste
    (like you see, the volume bar works, but I just can not hear anything from speaker)

    And this is the codec (run as root):


    This is /etc/modprobe.d/50-sound.conf:




    Thanks for your helps!
    Take a look at my blog on PulseAudio you can find here: PulseAudio and Selecting the Proper Sound Card Configuration - Blogs - openSUSE Forums

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Germany
    Posts
    16

    Default AW: sound in headphone, but no sound on speaker

    Quote Originally Posted by n00bvn View Post
    ...
    There's no sound from my laptop speaker. But when I plug headphone in, there's sound from headphone.
    ...
    Have you checked YaST > Hardware > Sound?
    In the lower right corner is something like Other > Volume (freestyle-translation, my interface is german).
    Maybe your speaker volume is just set mute.

  4. #4

    Default Re: AW: sound in headphone, but no sound on speaker

    Quote Originally Posted by Hebri View Post
    Have you checked YaST > Hardware > Sound?
    In the lower right corner is something like Other > Volume (freestyle-translation, my interface is german).
    Maybe your speaker volume is just set mute.
    This is YaST > Hardware > Sound: SUSE Paste

    This is Volume of sound0: SUSE Paste

    This is Volume of sound1: SUSE Paste


    Thanks for helps!
    Sometimes I forget to tell information about version, desktop.
    I'm using OpenSUSE 13.1, KDE 4.11

  5. #5
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Germany
    Posts
    16

    Default Re: sound in headphone, but no sound on speaker

    Quote Originally Posted by n00bvn View Post
    This is YaST > Hardware > Sound: SUSE Paste

    This is Volume of sound0: SUSE Paste

    This is Volume of sound1: SUSE Paste


    Thanks for helps!
    Yes, that is what I meant.
    The intention was to check for easiest solutions first.

    Unfortunately I'm no *-Guru and have no clever suggestions when the obvious ones fail.
    Referring to my properly working laptop I expected a volume slider for your internal speakers (and a setting >0 for headphones).

    Maybe this is another symptom giving clues to the brainiacs.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •