Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Handbrake segmentation fault

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,547

    Default Handbrake segmentation fault

    Anybody had Handbrake working in 13.1
    As soon as I hit encode it crashes.
    Tried with multiple files.

    Running from CLI produces no clues. Just get

    Code:
    farcus@linux-8hth:~> ghb
    Segmentation fault
    farcus@linux-8hth:~>
    Trying to encode a file
    original format h264, dolby 5 channel audio, 1280 x 720

    edit: oh, and before someone asks, my system is all set up for multimedia as per the setup guide.

    converting to h264, mkv, 2 channel aac @ 128k, 640 x 352

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,832
    Blog Entries
    15

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    Quote Originally Posted by farcusnz View Post
    Anybody had Handbrake working in 13.1
    As soon as I hit encode it crashes.
    Tried with multiple files.

    Running from CLI produces no clues. Just get

    Code:
    farcus@linux-8hth:~> ghb
    Segmentation fault
    farcus@linux-8hth:~>
    Trying to encode a file
    original format h264, dolby 5 channel audio, 1280 x 720

    edit: oh, and before someone asks, my system is all set up for multimedia as per the setup guide.

    converting to h264, mkv, 2 channel aac @ 128k, 640 x 352
    Hi
    Probably better to follow up on the packman mailing list or raise a bug on packman

    Try running with gdb to see if you can get more info.
    Code:
    gdb /usr/bin/ghb
    gdb> run
    ..segfault
    gdb> backtrace
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    I have the same issue. Handbrake seems to use x264 lib. I changed encoding to ffmpeg mpeg4 and it works.
    Would prefer though it would work as it was before.

    TF
    4.4.138-59-default, GeForce 9800 GT passive, MEM 8GB,
    AMD FX(tm)-6300 Six-Core , Asrock 960GM/U3S3 FX

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,547

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    Quote Originally Posted by origin_de View Post
    I have the same issue. Handbrake seems to use x264 lib. I changed encoding to ffmpeg mpeg4 and it works.
    Would prefer though it would work as it was before.

    TF
    I've reported a bug over at packman so well see what happens.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,832
    Blog Entries
    15

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    On Tue 26 Nov 2013 02:46:02 AM CST, farcusnz wrote:


    origin_de;2601856 Wrote:
    > I have the same issue. Handbrake seems to use x264 lib. I changed
    > encoding to ffmpeg mpeg4 and it works.
    > Would prefer though it would work as it was before.
    >
    > TF


    I've reported a bug over at packman so well see what happens.


    Hi
    Yes, I saw it pop out
    https://bugs.links2linux.org/browse/PM-94

    Did you get a backtrace at all?

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SLED 11 SP3 (x86_64) GNOME 2.28.0 Kernel 3.0.101-0.8-default
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,547

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    Yes, I saw it pop out
    https://bugs.links2linux.org/browse/PM-94

    Did you get a backtrace at all?

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SLED 11 SP3 (x86_64) GNOME 2.28.0 Kernel 3.0.101-0.8-default
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!
    just tried now

    Code:
    Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
    [Switching to Thread 0x7fffe8c79700 (LWP 2525)]
    0x00007ffff2c0c8b5 in __memcmp_sse4_1 () from /lib64/libc.so.6
    (gdb) backtrace
    #0  0x00007ffff2c0c8b5 in __memcmp_sse4_1 () from /lib64/libc.so.6
    #1  0x00000000009b451c in x264_cqm_init (h=h@entry=0x7fffbc0b5300) at common/set.c:95
    #2  0x0000000000991752 in x264_encoder_open_130 (param=param@entry=0x7fffe8c78810)
        at encoder/encoder.c:1196
    #3  0x00000000004a430c in encx264Init (w=0x7fffbc042820, job=0x2412e20)
        at /usr/src/debug/HandBrake-0.9.9/libhb/encx264.c:310
    #4  0x00000000004bd977 in do_job (job=0x2412e20)
        at /usr/src/debug/HandBrake-0.9.9/libhb/work.c:1196
    #5  work_func (_work=<optimized out>) at /usr/src/debug/HandBrake-0.9.9/libhb/work.c:90
    #6  0x0000000000498aeb in hb_thread_func (_t=0x22ed2d0)
        at /usr/src/debug/HandBrake-0.9.9/libhb/ports.c:369
    #7  0x00007ffff6af50db in start_thread () from /lib64/libpthread.so.0
    #8  0x00007ffff2baa90d in clone () from /lib64/libc.so.6
    I'll add this to the bug report.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Texas, US
    Posts
    228

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    I have same problem. I'll keep an eye on the bug. Thanks for starting it.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Texas, US
    Posts
    228

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    Seems we're getting nowhere. There's no answer at the packman bugzilla yet. The answers from Handbrake.fr only offer work-arounds for problems.

    The people at Handbrake blamed x264 because of the backtrace posted. They asked someone to trans-code video using only the x264 command. I did so, and both videos trans-coded correctly.


    They now state that there is a known x264 problem and that gcc needs to be version 4.6 or possibly 4.7 or that a person should install Handbrake from the latest svn source.

    If I try to downgrade gcc I am faced with also downgrading dozens of other packages, including java, which I assume are security updates that would be removed. Not acceptable to me.

    I have been hours trying to install from the newest source, which complains about countless dependency problems during build, most of which are due to "make" wanting outdated versions of packages or packages with slightly different names than openSUSE uses. I finally quit trying to build it. The downloads area of handbrake.fr seems to be geared towards Ubuntu users, rather than having generic source or build packages.

    I am going to try to use the Windows version via wine. I have not cared for Handbrake when used in Windows. I feel that it does not do as good of a job as compared to using it in Linux. Plus when my machines are booted into Windows and using Handbrake, they often hang after hours of work, causing loss of all work done up to that time.

    I'll post back if there is new information. I would really like to get Handbrake working. I much prefer it for what I do. I do not need to "edit" videos. I simply transcode from m2ts or vob files to mkv files.

  9. #9

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    This sounds like the same issue:

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...4/+bug/1241772

    If so, the Ubuntu folks seem to have figured it out.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,547

    Default Re: Handbrake segmentation fault

    new version of Handbrake 0.9.9-3 available in Packman shortly that fixes up the segmentation fault.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •