Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: Dovecot not running. Help plz!

  1. #1

    Default Dovecot not running. Help plz!

    Hi,

    I just installed dovecut on opensuse and I cannot get it running; I can't get the status to say Active: running.
    It currently is on Active: failed. I haven't done anything, just installed it and ran service dovecot start to try to get it up.

    Does anyone have any tips ?

    Thanks

    Alex

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Dovecot not running. Help plz!

    Quote Originally Posted by cleomenes1999 View Post
    Hi,

    I just installed dovecut on opensuse and I cannot get it running; I can't get the status to say Active: running.
    It currently is on Active: failed. I haven't done anything, just installed it and ran service dovecot start to try to get it up.

    Does anyone have any tips ?

    Thanks

    Alex
    Every help request must include your openSUSE version, desktop used and from what source you installed dovecut. openSUSE 13.1 YaST default repos do not include the dovecut email server software package and the program seems to be aimed for debian systems though they mention openSUSE. I have never used it before and know nothing about it. The added info can help us find our way here perhaps.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    On 2013-11-21 23:16, cleomenes1999 wrote:
    >
    > Hi,
    >
    > I just installed dovecut on opensuse and I cannot get it running; I
    > can't get the status to say Active: running.


    What does status say exactly? It normally prints several lines of info...

    > It currently is on Active: failed. I haven't done anything, just
    > installed it and ran service dovecot start to try to get it up.
    >
    > Does anyone have any tips ?


    Read the manual and configure it? {smile} :-)


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    Oops! Sorry about that!

    openSUSE 13.1 (x86_64)
    VERSION = 13.1
    CODENAME = Bottle

    I'm running GNOME and I installed dovecut (2.1.17-2.1.2) with YAST, I also tried before with zypper and I got the same problem (so I since removed it and reinstalled with YAST).
    There are other people in my Linux class who have installed it the same way on the same system (as far as I know) and it is running for them.

    Let me know if I forgot anything.

    Thanks

    Alex

  5. #5

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    This is the exact output:

    opensuse11:/etc/dovecot/conf.d # service dovecot status
    dovecot.service - Dovecot IMAP/POP3 email server
    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dovecot.service; disabled)
    Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2013-11-21 17:06:27 EST; 1h 38min ago
    Process: 3142 ExecStart=/usr/sbin/dovecot -F (code=exited, status=84)
    Main PID: 3142 (code=exited, status=84)

    Nov 21 17:06:27 opensuse11 systemd[1]: Starting Dovecot IMAP/POP3 email server...
    Nov 21 17:06:27 opensuse11 systemd[1]: Started Dovecot IMAP/POP3 email server.
    Nov 21 17:06:27 opensuse11 dovecot[3142]: Fatal: execv(/usr/bin/doveconf) failed: Permission denied
    Nov 21 17:06:27 opensuse11 systemd[1]: dovecot.service: main process exited, code=exited, status=84/n/a
    Nov 21 17:06:27 opensuse11 systemd[1]: Unit dovecot.service entered failed state.


    Thanks

    Alex

  6. #6

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    "Read the manual and configure it? {smile} :-)"

    I have configured it, I've tried every which way followed every instruction and still nothing.
    The thing is it should say "Running" right after you install and enable it, like everyone else in my class (well almost everyone, a few others have the same issue).

    Alex

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Dovecot not running. Help plz!

    Quote Originally Posted by cleomenes1999 View Post
    Oops! Sorry about that!

    openSUSE 13.1 (x86_64)
    VERSION = 13.1
    CODENAME = Bottle

    I'm running GNOME and I installed dovecut (2.1.17-2.1.2) with YAST, I also tried before with zypper and I got the same problem (so I since removed it and reinstalled with YAST).
    There are other people in my Linux class who have installed it the same way on the same system (as far as I know) and it is running for them.

    Let me know if I forgot anything.

    Thanks

    Alex
    If you could open up terminal and run this command:

    Code:
    zypper repos -u
    Copy the result and post it in you reply message. Be sure to highlight just the copied text and press the code # tag button to prevent from being reformatting, which makes it hard to read. When you use preview it looks like the code block shown above.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    On 2013-11-22 00:36, cleomenes1999 wrote:
    >
    > Oops! Sorry about that!
    >
    > openSUSE 13.1 (x86_64)
    > VERSION = 13.1
    > CODENAME = Bottle
    >
    > I'm running GNOME and I installed dovecut (2.1.17-2.1.2) with YAST, I
    > also tried before with zypper and I got the same problem (so I since
    > removed it and reinstalled with YAST).


    Are you sure you installed "dovecut"? Because I can not find it.

    > There are other people in my Linux class who have installed it the same
    > way on the same system (as far as I know) and it is running for them.


    ROTFL!

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  9. #9

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    Here it is:

    Code:
    opensuse11:/etc/dovecot/conf.d # zypper repos -u
    # | Alias                     | Name                               | Enabled | Refresh | URI                                                            
    --+---------------------------+------------------------------------+---------+---------+----------------------------------------------------------------
    1 | repo-debug                | openSUSE-13.1-Debug                | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/distribution/13.1/repo/oss/ 
    2 | repo-debug-update         | openSUSE-13.1-Update-Debug         | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.1/                
    3 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-13.1-Update-Debug-Non-Oss | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/debug/update/13.1-non-oss/        
    4 | repo-non-oss              | openSUSE-13.1-Non-Oss              | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distribution/13.1/repo/non-oss/   
    5 | repo-oss                  | openSUSE-13.1-Oss                  | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/distribution/13.1/repo/oss/       
    6 | repo-source               | openSUSE-13.1-Source               | No      | Yes     | http://download.opensuse.org/source/distribution/13.1/repo/oss/
    7 | repo-update               | openSUSE-13.1-Update               | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.1/                      
    8 | repo-update-non-oss       | openSUSE-13.1-Update-Non-Oss       | Yes     | Yes     | http://download.opensuse.org/update/13.1-non-oss/
    Thanks!

  10. #10

    Default Re: Dovecot not running. Help plz!

    lol dovecot wtv, yes i installed the right one

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •