Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: wlan

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Ik woon in Belgie, West Vlaanderen
    Posts
    30

    Default wlan

    @Knurpht ,Hopelijk staat mijn vraag hier goed.
    os: opensuse 12." met KDE

    De lan en wlan kaarten worden herkend, maar ik kan geen verbinding maken met de wireless internetverbinding.
    Er word om de sleutel gevraagd, maar als ik die ingeef ligt hij niet in.
    Het is een WPA-PSK verbinding.

    Op uw vraag om volgende in te geven:
    Code:
     /bin/1pci -nnk
    Krijg ik dit:
    Code:
    nico@linux-rooc:~> /sbin/1spci -nnk
    bash: /sbin/1spci: Bestand of map bestaat niet
    nico@linux-rooc:~>
    de gewone lan werkt wel, dit ter info
    Nog een vraag, hoe kan ik mijn usb sleutel veilig verwijderen?
    Ik sluit nu telkens de laptop af?

    Met dank

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,306
    Blog Entries
    14

    Default Re: wlan

    Het is niet
    Code:
    /sbin/1spci
    ,
    maar
    Code:
    /sbin/lspci
    , met een kleine L voor spci
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Ik woon in Belgie, West Vlaanderen
    Posts
    30

    Default Re: wlan

    sorry
    om de usb stick veilig te verwijderen heb ik al gevonden.

    het volgende heb ik nu:
    Code:
    nico@linux-rooc:~> /sbin/lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Device 5a31 (rev 01)
    00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS480 PCI Bridge
    00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB Host Controller
    00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB Host Controller
    00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB2 Host Controller
    00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 SMBus Controller (rev 11)
    00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 IDE Controller
    00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 PCI-ISA Bridge
    00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 PCI-PCI Bridge
    00:14.5 Multimedia audio controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)
    00:14.6 Modem: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 AC'97 Modem Controller (rev 02)
    01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RC410 [Radeon Xpress 200M]
    09:01.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1510 PC card Cardbus Controller
    09:02.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
    09:04.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg] (rev 01)
    nico@linux-rooc:~>
    met dank

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,306
    Blog Entries
    14

    Default Re: wlan

    Quote Originally Posted by elian007 View Post
    sorry
    om de usb stick veilig te verwijderen heb ik al gevonden.

    het volgende heb ik nu:
    Code:
    nico@linux-rooc:~> /sbin/lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Device 5a31 (rev 01)
    00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS480 PCI Bridge
    00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB Host Controller
    00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB Host Controller
    00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 USB2 Host Controller
    00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 SMBus Controller (rev 11)
    00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 IDE Controller
    00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 PCI-ISA Bridge
    00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 PCI-PCI Bridge
    00:14.5 Multimedia audio controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)
    00:14.6 Modem: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI IXP SB400 AC'97 Modem Controller (rev 02)
    01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RC410 [Radeon Xpress 200M]
    09:01.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1510 PC card Cardbus Controller
    09:02.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
    09:04.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg] (rev 01)
    nico@linux-rooc:~>
    met dank
    Ah, dat gaat al beter, aangezien 't een Atheros is, laat dat "- nnk" maar zitten, Atheros biedt uitstekende linux ondersteuning. Er is dus iets anders aan de hand. Ik ga eerst alles nog 's even herlezen, en kom er dan op terug
    Kun je ondertussen de output van
    Code:
    ip addr
    posten?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Ik woon in Belgie, West Vlaanderen
    Posts
    30

    Default Re: wlan

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Ah, dat gaat al beter, aangezien 't een Atheros is, laat dat "- nnk" maar zitten, Atheros biedt uitstekende linux ondersteuning. Er is dus iets anders aan de hand. Ik ga eerst alles nog 's even herlezen, en kom er dan op terug
    Kun je ondertussen de output van
    Code:
    ip addr
    posten?
    output van ip addr:
    Code:
    nico@linux-rooc:~> ip addr
    1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN 
        link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
        inet 127.0.0.1/8 scope host lo
    2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UNKNOWN qlen 1000
        link/ether 00:c0:9f:e1:57:10 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 192.168.1.5/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
    3: wlan0: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc mq state DOWN qlen 1000
        link/ether 00:11:f5:8d:a1:47 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    nico@linux-rooc:~>
    Met dank

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,753

    Default Re: wlan

    Ik weet niet wat je precies hebt geconfigureerd (en jij schijnt het ook niet te weten), maar bovenstaande geeft aan dat eth0 op is en in gebruik. Dat is de kabel. En als de kabel in gebruik is, is the wifi dat niet (de kabel is sneller en veiliger en heeft dus de voorkeur. Je kunt dus alleen zien of de wifi werkt als de kabel eruit is getrokken.

    Om te zien wat je geconfigureerd hebt:
    Code:
    su -c 'cat /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0'
    en
    Code:
    su -c 'cat /etc/sysconfig/network/ifcfg-wlan0'
    (en doe dat svp met copy/paste, anders krijgen we weer van die l/1 problemen).
    Henk van Velden

  7. #7
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Ik woon in Belgie, West Vlaanderen
    Posts
    30

    Default Re: wlan

    de output:
    Code:
    nico@linux-rooc:~> su -c 'cat /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0'
    Wachtwoord: 
    BOOTPROTO='dhcp'
    BROADCAST=''
    ETHTOOL_OPTIONS=''
    IPADDR=''
    MTU=''
    NAME='RTL-8139/8139C/8139C+'
    NETMASK=''
    NETWORK=''
    REMOTE_IPADDR=''
    STARTMODE='auto'
    USERCONTROL='no'
    
    
    
    
    
    nico@linux-rooc:~> su -c 'cat /etc/sysconfig/network/ifcfg-wlan0'
    Wachtwoord: 
    BOOTPROTO='dhcp'
    BROADCAST=''
    ETHTOOL_OPTIONS=''
    IPADDR=''
    MTU=''
    NAME='AR2413 802.11bg NIC'
    NETMASK=''
    NETWORK=''
    REMOTE_IPADDR=''
    STARTMODE='auto'
    USERCONTROL='yes'
    WIRELESS_AP=''
    WIRELESS_AP_SCANMODE='1'
    WIRELESS_AUTH_MODE='open'
    WIRELESS_BITRATE='auto'
    WIRELESS_CA_CERT=''
    WIRELESS_CHANNEL=''
    WIRELESS_CLIENT_CERT=''
    WIRELESS_CLIENT_KEY=''
    WIRELESS_CLIENT_KEY_PASSWORD=''
    WIRELESS_DEFAULT_KEY='0'
    WIRELESS_EAP_AUTH=''
    WIRELESS_EAP_MODE=''
    WIRELESS_ESSID=''
    WIRELESS_FREQUENCY=''
    WIRELESS_KEY=''
    WIRELESS_KEY_0=''
    WIRELESS_KEY_1=''
    WIRELESS_KEY_2=''
    WIRELESS_KEY_3=''
    WIRELESS_KEY_LENGTH='128'
    WIRELESS_MODE='Managed'
    WIRELESS_NICK=''
    WIRELESS_NWID=''
    WIRELESS_PEAP_VERSION=''
    WIRELESS_POWER='no'
    WIRELESS_WPA_ANONID=''
    WIRELESS_WPA_IDENTITY=''
    WIRELESS_WPA_PASSWORD=''
    WIRELESS_WPA_PSK=''
    nico@linux-rooc:~>

    Met dank

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,753

    Default Re: wlan

    Dank.

    Volgens mij betkent
    Code:
    USERCONTROL='yes'
    dat Networkmanager gebruikt wordt.

    Is er geen Networkmanager icon in je taakbalk van KDE?
    En zo ja, is dat dan niet te gebruiken (met de kabel eruit uiteraard)?

    Ik gebruik zelf geen Wifi en ook gen Networkmanager, dus ik roep Knurpht op om met de gegevenss hierboven iets leuks te doen
    Henk van Velden

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,306
    Blog Entries
    14

    Default Re: wlan

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Ik weet niet wat je precies hebt geconfigureerd (en jij schijnt het ook niet te weten), maar bovenstaande geeft aan dat eth0 op is en in gebruik. Dat is de kabel. En als de kabel in gebruik is, is the wifi dat niet (de kabel is sneller en veiliger en heeft dus de voorkeur. Je kunt dus alleen zien of de wifi werkt als de kabel eruit is getrokken.
    Dat klopt niet (meer). Ik kan al een paar jaar best beide actief hebben, gebruik dat zelfs wel eens in testomgevingen (waarbij ik op een DHCP server op de kabelinterface draai, en daar een "eigen" netwerkje op draai).
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  10. #10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Ik woon in Belgie, West Vlaanderen
    Posts
    30

    Default Re: wlan

    Netwerk is er niet,
    maar enkel wifi.
    Maar die wifi, de kaart is gekent
    enkel als er moet worden ingelogt op de WPA
    en het paswoord word ingevuld, dan mislukt de verbinding.
    er komt wel een popup waar de verbinding een naam ingeeft alsook de verbindingssleutel.
    maar inloggen op de wifi lukt dus niet.
    Waar ik nu thuis zit, op mijn laptop wel onder de windows, werken beide kaarten wel, maar de voorrang gaar wel naar de lan als die is aangesloten
    ik veronderstel dat dit bij de opensuse ook zo is?
    Het is wel zo, dat waar de laptop waarover het gaat er geen lan verbinding is, en dus heb ik die bij mij geplaatst waar wel een lan voor handen is.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •