Results 1 to 6 of 6

Thread: LTSP client issue

  1. #1

    Default LTSP client issue

    I have been using the KIWI LTSP system up to openSUSE Release 12.2 routinely with diskless thin clients and very rarely with fat clients (workstations botted via PXE).

    After the upgrade to 12.3 all fat clients (both x64 and x86 CPUs) work as before - no problems.
    -> So the LTSP server settings and network stuff are OK.

    Both thin clients are identical and start their boot process flawlessly. I get a console through Ctrl-Alt-F2 where I can login locally on the thin client.
    -> So all the thin client's network hardware is OK.

    However both thin clients only boot up before the login screen - the green progress bar at the bottom becomes coloured and then it stops - no Xserver, no login screen.

    Beside the LTSP I can boot the thin clients from a USB flashdrive cleanly to a graphical environment (e.g. SystemRescueCD). This live system on the thin client needs considerably more resources
    -> So the client's hardware must be sufficient.

    All LTSP clients (fat and thin) have the same settings on the server - namely no client specific sections in lts.conf.
    I also tried to specify "XSERVER = via" in lts.conf but no difference.

    The client's hardware:
    RAM: 512 MB
    CPU: VIA C3 1GHz
    Chipset: VIA Apollo
    VGA: VIA Apollo VT8623 (max. 1600x1200)
    LAN: Via VT6102 Rhine-II

    Since the LTSP system should have "almost no" hardware requirements on the client side I can not see any ill point.
    Does anyone experience something similar? Can anyone suggest where and how can I search for the cause?

    thanks to everybody

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,274
    Blog Entries
    1

    Default Re: LTSP client issue

    Nothing of significance reported in /var/log/messages that may yield clues?

  3. #3

    Default Re: LTSP client issue

    I examined the logfiles but - with my limited optics - can not identify any clues.
    The contents of /var/log/messages are attached bellow. They are clipped to some core parts and the tail due to the length limitation of reply.


    Here is the successful fat client:

    X-----snip----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024373] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX6] (Node f484b698), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024460] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX4] (Node f484b668), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024541] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SX11] (Node f484b620), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024622] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.VID_.LCD_._BCL] (Node f4853ea8), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024719] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR1] (Node f485a338), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024806] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR2] (Node f485a320), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024892] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECRW] (Node f485a260), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024967] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECG1] (Node f485ad70), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025042] ACPI Error: Method parse/execution failed [\NEVT] (Node f4858890), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025116] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV._Q66] (Node f485a350), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056379] usb 1-4: New USB device found, idVendor=413c, idProduct=2513
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056382] usb 1-4: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063132] hub 1-4:1.0: USB hub found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063268] hub 1-4:1.0: 3 ports detected
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309070] input: PS/2 Generic Mouse as /devices/platform/i8042/serio1/input/input4
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309865] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A03:00/LNXVIDEO:01/input/input5
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309900] ACPI: Video Device [VID1] (multi-head: yes rom: no post: no)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309929] [Firmware Bug]: Duplicate ACPI video bus devices for the same VGA controller, please try module parameter "video.allow_duplicates=1"if the current driver doesn't work.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310060] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310135] uhci_hcd 0000:00:1a.0: setting latency timer to 64

    X-----snip----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.631165] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.697600] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.724260] b43-phy0: Broadcom 4322 WLAN found (core revision 16)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742589] ALSA hda_generic.c:653 hda_generic: no proper input path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742592] ALSA hda_generic.c:431 hda_generic: no proper output path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.743353] ALSA hda_generic.c:1007 hda_generic: no PCM found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.792320] Broadcom 43xx driver loaded [ Features: PMNLS ]
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793355] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793359] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793362] b43-phy0 ERROR: Please open a terminal and enter the command "sudo /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware" to download the correct firmware for this driver version. For an off-line installation, go to http://en.opensuse.org/HCL/Network_A...oadcom_BCM43xx and follow the instructions in the "Installing firmware from RPM packages" section.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 21.933931] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 1 devices found
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (Syslog will be used instead of sendmail.): No such file or directory
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (running with inotify support)
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on 0.0.0.0 port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on :: port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 systemd-logind[1650]: New seat seat0.
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: /usr/sbin/epoptes-client: line 189: log_begin_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: epoptes-client: line 234: log_end_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: Error: an inet prefix is expected rather than "172.16.0.50
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: 10.0.0.254".
    Sep 16 21:34:19 dell2 kernel: [ 23.969160] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Service sound.target is not needed anymore. Stopping.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.164038] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232163] ALSA hda_codec.c:5101 autoconfig: line_outs=1 (0xf/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232167] ALSA hda_codec.c:5105 speaker_outs=1 (0xd/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232170] ALSA hda_codec.c:5109 hp_outs=1 (0xa/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232172] ALSA hda_codec.c:5110 mono: mono_out=0x0
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232174] ALSA hda_codec.c:5114 inputs:
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232176] ALSA hda_codec.c:5118 Mic=0xb
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232178] ALSA hda_codec.c:5118 Dock Mic=0xe
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232180] ALSA hda_codec.c:5120
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233169] ALSA patch_sigmatel.c:3117 stac92xx: dac_nids=1 (0x10/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233329] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input8
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.253920] input: HDA Intel HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input9
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255472] input: HDA Intel Dock Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input10
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255542] input: HDA Intel Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input11
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255603] input: HDA Intel Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input12
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255664] input: HDA Intel Dock Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input13
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Startup finished in 21s 470ms 551us (kernel) + 4s 261ms 524us (userspace) = 25s 732ms 75us.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.750237] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)



    And here the failing thin client:

    X----snip-----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024373] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX6] (Node f484b698), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024460] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX4] (Node f484b668), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024541] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SX11] (Node f484b620), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024622] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.VID_.LCD_._BCL] (Node f4853ea8), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024719] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR1] (Node f485a338), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024806] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR2] (Node f485a320), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024892] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECRW] (Node f485a260), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024967] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECG1] (Node f485ad70), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025042] ACPI Error: Method parse/execution failed [\NEVT] (Node f4858890), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025116] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV._Q66] (Node f485a350), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056379] usb 1-4: New USB device found, idVendor=413c, idProduct=2513
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056382] usb 1-4: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063132] hub 1-4:1.0: USB hub found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063268] hub 1-4:1.0: 3 ports detected
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309070] input: PS/2 Generic Mouse as /devices/platform/i8042/serio1/input/input4
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309865] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A03:00/LNXVIDEO:01/input/input5
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309900] ACPI: Video Device [VID1] (multi-head: yes rom: no post: no)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309929] [Firmware Bug]: Duplicate ACPI video bus devices for the same VGA controller, please try module parameter "video.allow_duplicates=1"if the current driver doesn't work.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310060] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310135] uhci_hcd 0000:00:1a.0: setting latency timer to 64

    X----snip-----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.631165] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.697600] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.724260] b43-phy0: Broadcom 4322 WLAN found (core revision 16)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742589] ALSA hda_generic.c:653 hda_generic: no proper input path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742592] ALSA hda_generic.c:431 hda_generic: no proper output path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.743353] ALSA hda_generic.c:1007 hda_generic: no PCM found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.792320] Broadcom 43xx driver loaded [ Features: PMNLS ]
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793355] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793359] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793362] b43-phy0 ERROR: Please open a terminal and enter the command "sudo /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware" to download the correct firmware for this driver version. For an off-line installation, go to http://en.opensuse.org/HCL/Network_A...oadcom_BCM43xx and follow the instructions in the "Installing firmware from RPM packages" section.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 21.933931] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 1 devices found
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (Syslog will be used instead of sendmail.): No such file or directory
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (running with inotify support)
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on 0.0.0.0 port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on :: port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 systemd-logind[1650]: New seat seat0.
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: /usr/sbin/epoptes-client: line 189: log_begin_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: epoptes-client: line 234: log_end_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: Error: an inet prefix is expected rather than "172.16.0.50
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: 10.0.0.254".
    Sep 16 21:34:19 dell2 kernel: [ 23.969160] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Service sound.target is not needed anymore. Stopping.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.164038] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232163] ALSA hda_codec.c:5101 autoconfig: line_outs=1 (0xf/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232167] ALSA hda_codec.c:5105 speaker_outs=1 (0xd/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232170] ALSA hda_codec.c:5109 hp_outs=1 (0xa/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232172] ALSA hda_codec.c:5110 mono: mono_out=0x0
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232174] ALSA hda_codec.c:5114 inputs:
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232176] ALSA hda_codec.c:5118 Mic=0xb
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232178] ALSA hda_codec.c:5118 Dock Mic=0xe
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232180] ALSA hda_codec.c:5120
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233169] ALSA patch_sigmatel.c:3117 stac92xx: dac_nids=1 (0x10/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233329] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input8
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.253920] input: HDA Intel HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input9
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255472] input: HDA Intel Dock Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input10
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255542] input: HDA Intel Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input11
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255603] input: HDA Intel Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input12
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255664] input: HDA Intel Dock Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input13
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Startup finished in 21s 470ms 551us (kernel) + 4s 261ms 524us (userspace) = 25s 732ms 75us.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.750237] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)


  4. #4

    Default Re: LTSP client issue

    Sorry - I have posted the same logfile twice. Below the correct logfiles:

    I examined the logfiles but - with my limited optics - can not identify any clues.
    The contents of /var/log/messages are attached bellow. They are clipped to some core parts and the tail due to the length limitation of reply.


    Here is the successful fat client:

    X-----snip----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024373] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX6] (Node f484b698), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024460] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SXX4] (Node f484b668), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024541] ACPI Error: Method parse/execution failed [\SX11] (Node f484b620), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024622] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.VID_.LCD_._BCL] (Node f4853ea8), AE_AML_INFINITE_LOOP (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024719] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR1] (Node f485a338), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024806] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV.ECR2] (Node f485a320), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024892] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECRW] (Node f485a260), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.024967] ACPI Error: Method parse/execution failed [\ECG1] (Node f485ad70), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025042] ACPI Error: Method parse/execution failed [\NEVT] (Node f4858890), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.025116] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0.ISAB.ECDV._Q66] (Node f485a350), AE_TIME (20120320/psparse-536)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056379] usb 1-4: New USB device found, idVendor=413c, idProduct=2513
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.056382] usb 1-4: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063132] hub 1-4:1.0: USB hub found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.063268] hub 1-4:1.0: 3 ports detected
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309070] input: PS/2 Generic Mouse as /devices/platform/i8042/serio1/input/input4
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309865] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A03:00/LNXVIDEO:01/input/input5
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309900] ACPI: Video Device [VID1] (multi-head: yes rom: no post: no)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.309929] [Firmware Bug]: Duplicate ACPI video bus devices for the same VGA controller, please try module parameter "video.allow_duplicates=1"if the current driver doesn't work.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310060] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 3.310135] uhci_hcd 0000:00:1a.0: setting latency timer to 64

    X-----snip----X

    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.631165] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.697600] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.724260] b43-phy0: Broadcom 4322 WLAN found (core revision 16)
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742589] ALSA hda_generic.c:653 hda_generic: no proper input path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.742592] ALSA hda_generic.c:431 hda_generic: no proper output path found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.743353] ALSA hda_generic.c:1007 hda_generic: no PCM found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.792320] Broadcom 43xx driver loaded [ Features: PMNLS ]
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793355] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793359] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode16_mimo.fw" not found
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 20.793362] b43-phy0 ERROR: Please open a terminal and enter the command "sudo /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware" to download the correct firmware for this driver version. For an off-line installation, go to http://en.opensuse.org/HCL/Network_A...oadcom_BCM43xx and follow the instructions in the "Installing firmware from RPM packages" section.
    Sep 16 21:34:17 dell2 kernel: [ 21.933931] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 1 devices found
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (Syslog will be used instead of sendmail.): No such file or directory
    Sep 16 21:34:17 dell2 /usr/sbin/cron[1708]: (CRON) INFO (running with inotify support)
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on 0.0.0.0 port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 sshd[1720]: Server listening on :: port 22.
    Sep 16 21:34:18 dell2 systemd-logind[1650]: New seat seat0.
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: /usr/sbin/epoptes-client: line 189: log_begin_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: epoptes-client: line 234: log_end_msg: command not found
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: Error: an inet prefix is expected rather than "172.16.0.50
    Sep 16 21:34:18 dell2 epoptes-client[1711]: 10.0.0.254".
    Sep 16 21:34:19 dell2 kernel: [ 23.969160] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Service sound.target is not needed anymore. Stopping.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.164038] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232163] ALSA hda_codec.c:5101 autoconfig: line_outs=1 (0xf/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232167] ALSA hda_codec.c:5105 speaker_outs=1 (0xd/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232170] ALSA hda_codec.c:5109 hp_outs=1 (0xa/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232172] ALSA hda_codec.c:5110 mono: mono_out=0x0
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232174] ALSA hda_codec.c:5114 inputs:
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232176] ALSA hda_codec.c:5118 Mic=0xb
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232178] ALSA hda_codec.c:5118 Dock Mic=0xe
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.232180] ALSA hda_codec.c:5120
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233169] ALSA patch_sigmatel.c:3117 stac92xx: dac_nids=1 (0x10/0x0/0x0/0x0/0x0)
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.233329] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input8
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.253920] input: HDA Intel HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input9
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255472] input: HDA Intel Dock Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input10
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255542] input: HDA Intel Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input11
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255603] input: HDA Intel Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input12
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.255664] input: HDA Intel Dock Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input13
    Sep 16 21:34:20 dell2 systemd[1]: Startup finished in 21s 470ms 551us (kernel) + 4s 261ms 524us (userspace) = 25s 732ms 75us.
    Sep 16 21:34:20 dell2 kernel: [ 25.750237] dell_wmi: Received unknown WMI event (0x11)



    And here the failing thin client:

    X----snip-----X

    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.156204] psmouse serio1: Failed to enable mouse on isa0060/serio1
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.179133] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input1
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.186330] ACPI: Power Button [PWRB]
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.186625] input: Sleep Button as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0E:00/input/input2
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.190488] ACPI: Sleep Button [SLPB]
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.190796] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input3
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.190980] ACPI: Power Button [PWRF]
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.316973] usbcore: registered new interface driver usbfs
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.317061] usbcore: registered new interface driver hub
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.375162] via_rhine: v1.10-LK1.5.0 2010-10-09 Written by Donald Becker
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.375179] via_rhine: Broken BIOS detected, avoid_D3 enabled
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.375306] via-rhine 0000:00:12.0: VIA VLink IRQ fixup, from 15 to 11
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.380074] via-rhine 0000:00:12.0: eth0: VIA Rhine II at 0xee006000, 00:e0:c5:59:fd:5b, IRQ 11
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.380884] via-rhine 0000:00:12.0: eth0: MII PHY found at address 1, status 0x786d advertising 05e1 Link c5e1
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.392154] usbcore: registered new device driver usb
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 4.394384] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver

    X----snip-----X

    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.459865] longhaul: VIA C3 'Nehemiah C' [C5P] CPU detected. Powersaver supported.
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.460128] longhaul: ACPI I/O at 0x4000
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.460273] longhaul: Using northbridge support.
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.460280] longhaul: Using ACPI support.
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.521773] input: PC Speaker as /devices/platform/pcspkr/input/input5
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.535005] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.732479] padlock_aes: Using VIA PadLock ACE for AES algorithm.
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.765585] NET: Registered protocol family 23
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.946012] yenta_cardbus 0000:00:09.0: CardBus bridge found [0000:0000]
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.946051] yenta_cardbus 0000:00:09.0: Using CSCINT to route CSC interrupts to PCI
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.946061] yenta_cardbus 0000:00:09.0: Routing CardBus interrupts to PCI
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 23.946076] yenta_cardbus 0000:00:09.0: TI: mfunc 0x00001002, devctl 0x66
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 24.176799] yenta_cardbus 0000:00:09.0: ISA IRQ mask 0x00f8, PCI irq 11
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 24.176817] yenta_cardbus 0000:00:09.0: Socket status: 30000007
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 25.929285] snd_via82xx 0000:00:11.5: setting latency timer to 64
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 29.082200] nbd: registered device at major 43
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 32.225226] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
    Sep 16 22:37:01 igel kernel: [ 32.225239] EDD information not available.
    Sep 16 22:37:02 igel /usr/sbin/cron[1614]: (CRON) INFO (Syslog will be used instead of sendmail.): No such file or directory
    Sep 16 22:37:02 igel /usr/sbin/cron[1614]: (CRON) INFO (running with inotify support)
    Sep 16 22:37:05 igel systemd-logind[1578]: New seat seat0.
    Sep 16 22:37:05 igel sshd[1628]: Server listening on 0.0.0.0 port 22.
    Sep 16 22:37:05 igel sshd[1628]: Server listening on :: port 22.
    Sep 16 22:37:05 igel epoptes-client[1620]: /usr/sbin/epoptes-client: line 189: log_begin_msg: command not found
    Sep 16 22:37:06 igel epoptes-client[1620]: epoptes-client: line 234: log_end_msg: command not found
    Sep 16 22:37:07 igel epoptes-client[1620]: Error: an inet prefix is expected rather than "172.16.0.50
    Sep 16 22:37:07 igel epoptes-client[1620]: 10.0.0.254".
    Sep 16 22:37:12 igel kernel: [ 48.552286] snd_via82xx 0000:00:11.5: setting latency timer to 64
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.196457] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.349739] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.349759] [drm] No driver support for vblank timestamp query.
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.349774] [drm] Initialized via 2.11.1 20070202 for 0000:01:00.0 on minor 0
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.364720] agpgart-via 0000:00:00.0: AGP 2.0 bridge
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.364764] agpgart: reserved bits set (8) in mode 0x1f00020a. Fixed.
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.364784] agpgart-via 0000:00:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode
    Sep 16 22:37:14 igel kernel: [ 50.364861] pci 0000:01:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode
    Sep 16 22:37:21 igel systemd[1]: Startup finished in 29s 438ms 427us (kernel) + 27s 746ms 684us (userspace) = 57s 185ms 111us.
    Sep 16 22:37:27 igel kernel: [ 62.723297] agpgart-via 0000:00:00.0: AGP 2.0 bridge
    Sep 16 22:37:27 igel kernel: [ 62.723342] agpgart: reserved bits set (8) in mode 0x1f00020a. Fixed.
    Sep 16 22:37:27 igel kernel: [ 62.723361] agpgart-via 0000:00:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode
    Sep 16 22:37:27 igel kernel: [ 62.723438] pci 0000:01:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode
    Sep 16 22:37:42 igel kernel: [ 78.527031] agpgart-via 0000:00:00.0: AGP 2.0 bridge
    Sep 16 22:37:42 igel kernel: [ 78.527076] agpgart: reserved bits set (8) in mode 0x1f00020a. Fixed.
    Sep 16 22:37:42 igel kernel: [ 78.527094] agpgart-via 0000:00:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode
    Sep 16 22:37:42 igel kernel: [ 78.527171] pci 0000:01:00.0: putting AGP V2 device into 2x mode

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,274
    Blog Entries
    1

    Default Re: LTSP client issue

    Please use [CODE][/CO..] tags when postin output like this. It preserves formatting and makes it easier to read. I don't see anything obvious in the message output, but maybe someone else will.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    53

    Default Re: LTSP client issue

    Hi

    I'm not too familiar with LTSP in a hardware config - only tested in VMWARE.

    But you could try to set X_mode_0 to X_Mode_2 with different graphical resolutions (like 800x600, 1024x768, 1600x1200).

    In my setup sometimes for no obvious reason I have to use kiwi-ltsp-setup -c from time to time in order get get through to the login and/or to booting through to the desktop.

    Additionally you might try another xserver

    That is all I can think off..

    Kind regards,
    Kind regards,
    Zebulon

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •