Results 1 to 5 of 5

Thread: Shotwell fails when importing folders

  1. #1

    Default Shotwell fails when importing folders

    When I ask Shotwell to import folders the application freezes part way through the import. I believe it happens when the folders contain videos. I moved an AVI out of a set of folders and was able to successfully import those folders. Still, I have lots of videos mixed in with my pictures and I don't want to have to separate them out.

    Running shotwell in terminal, these were the recent errors before it froze completely:

    Code:
    (shotwell:2559): GLib-GObject-WARNING **: specified class size for type `GstCapsFilter' is smaller than the parent type's `GstBaseTransform' class size
    
    (shotwell:2559): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `result != 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GStreamer-CRITICAL **: gst_element_register: assertion `g_type_is_a (type, GST_TYPE_ELEMENT)' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-WARNING **: specified class size for type `GstGioBaseSink' is smaller than the parent type's `GstBaseSink' class size
    
    
    (shotwell:2559): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `result != 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_register_static: assertion `parent_type > 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_add_interface_static: assertion `G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `result != 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GStreamer-CRITICAL **: gst_element_register: assertion `g_type_is_a (type, GST_TYPE_ELEMENT)' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-WARNING **: specified class size for type `GstGioBaseSrc' is smaller than the parent type's `GstBaseSrc' class size
    
    
    (shotwell:2559): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `result != 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_register_static: assertion `parent_type > 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_add_interface_static: assertion `G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed
    
    
    (shotwell:2559): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `result != 0' failed
    
    
    (shotwell:2559): GStreamer-CRITICAL **: gst_element_register: assertion `g_type_is_a (type, GST_TYPE_ELEMENT)' failed

    I'm running OpenSUSE 12.3 with Gnome 3.8 on top from the GS8 repo:
    Index of /repositories/GNOME:/STABLE:/3.8/openSUSE_12.3

  2. #2

    Default Re: Shotwell fails when importing folders

    This is worth a bug report to the Shotwell team: Issues - shotwell - Yorba Redmine

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Shotwell fails when importing folders

    On 2013-08-15 00:26, souldoc wrote:
    >
    > When I ask Shotwell to import folders the application freezes part way
    > through the import. I believe it happens when the folders contain
    > videos. I moved an AVI out of a set of folders and was able to
    > successfully import those folders. Still, I have lots of videos mixed in
    > with my pictures and I don't want to have to separate them out.


    I have shotwell-0.14.1-68.2.x86_64 and I also have problems with videos.
    Apparently they import, but they do not show as events. The version in
    oS 12.1 did work.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4

    Default Re: Shotwell fails when importing folders

    I had the same problem, and I reported the bug.
    They told me to upgraded to 0.14.1, which I did, and the problem was solved.

    Good luck.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Shotwell fails when importing folders

    On 2013-08-29 17:57, rpanes wrote:
    >
    > I had the same problem, and I reported the bug.
    > They told me to upgraded to 0.14.1, which I did, and the problem was
    > solved.


    I have "shotwell-0.14.1-68.2.x86_64" and my problem was not solved.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •