Results 1 to 9 of 9

Thread: Zypper- Problem with OSS repo.

  1. #1

    Lightbulb Zypper- Problem with OSS repo.

    Hello,
    When I try to install anything with Zypper, if I enable the openSUSE-12.3-Oss repository, it halts at "Reading installed packages"! this is a weird problem... because I'm using openSUSE 12.3 for months and I just had a new installation and update of it. this problem became after the first update.... and it remains only for the mentioned repository. not for anything else....

  2. #2

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    also, I've deleted and added the repository again, but it wasn't useful. same problem... do you think I should reinstall Zypper? if this is the solution, how??

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    mohamad kav wrote:
    >
    > also, I've deleted and added the repository again, but it wasn't useful.
    > same problem... do you think I should reinstall Zypper? if this is the
    > solution, how??
    >
    >

    can you try
    Code:
    zypper clean -all
    zypper ref -f
    --
    GNOME 3.6.2
    openSUSE Release 12.3 (Dartmouth) 64-bit
    Kernel Linux 3.7.10-1.16-desktop

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    Quote Originally Posted by mohamad_kav View Post
    Hello,
    When I try to install anything with Zypper, if I enable the openSUSE-12.3-Oss repository, it halts at "Reading installed packages"! this is a weird problem... because I'm using openSUSE 12.3 for months and I just had a new installation and update of it. this problem became after the first update.... and it remains only for the mentioned repository. not for anything else....
    I have a bash script that includes many fix it features for use with Zypper. Have a look here: Zypper Command - Zypper Package Management Menu System - Version 2.00 - Blogs - openSUSE Forums

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  5. #5

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    Quote Originally Posted by vazhavandan View Post
    mohamad kav wrote:
    >
    > also, I've deleted and added the repository again, but it wasn't useful.
    > same problem... do you think I should reinstall Zypper? if this is the
    > solution, how??
    >
    >

    can you try
    Code:
    zypper clean -all
    zypper ref -f
    --
    GNOME 3.6.2
    openSUSE Release 12.3 (Dartmouth) 64-bit
    Kernel Linux 3.7.10-1.16-desktop
    Well I tried that, but unfortunately, no use... do you know an option to reinstall the **** zypper?! I have no idea of the problem....

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,832
    Blog Entries
    15

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    On Sun 28 Jul 2013 02:46:01 AM CDT, mohamad kav wrote:


    vazhavandan;2575008 Wrote:
    > mohamad kav wrote:
    > >
    > > also, I've deleted and added the repository again, but it wasn't

    > useful.
    > > same problem... do you think I should reinstall Zypper? if this is

    > the
    > > solution, how??
    > >
    > >

    > can you try
    > >

    Code:
    --------------------
    > >

    > zypper clean -all
    > zypper ref -f
    >

    --------------------
    > >

    > --
    > GNOME 3.6.2
    > openSUSE Release 12.3 (Dartmouth) 64-bit
    > Kernel Linux 3.7.10-1.16-desktop

    Well I tried that, but unfortunately, no use... do you know an option
    to reinstall the **** zypper?! I have no idea of the problem....


    Hi
    You should be able to pull in zypper from the update repo;
    Code:
    zypper in -f zypper libzypp
    What other repositories do you have?
    Code:
    zypper lr
    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.3 (x86_64) Kernel 3.7.10-1.16-desktop
    up 14:18, 4 users, load average: 0.06, 0.37, 0.46
    CPU AMD E2-1800@1.70GHz | GPU Radeon HD 7340


  7. #7

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    Hey, I had a similar problem as yours and got it working (my issue was the update repo). I did 2 things, but I'm not sure what fixed it.

    1. I refreshed the zypper database using this command in root

    Code:
    rpm --rebuilddb && zypper clean -a && zypper ref
    2. I uninstalled and then reinstalled the update repo (seems like you already tried this)

    My post is here if you want to have a look at it.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Little Exuma, Bahamas
    Posts
    699

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    Quote Originally Posted by mohamad_kav View Post
    .... and it remains only for the mentioned repository. not for anything else....
    This indicates that the problem is certainly not with the zypper installation. By process of elimination it's most likely with the openSUSE-12.3-Oss repository setup.
    MS user 1988-2008, Linux user 1998-present, openSUSE user since 2004
    (The first computer I used had a punch card reader)

  9. #9

    Default Re: Zypper- Problem with OSS repo.

    Try to update zypper with:
    Code:
    sudo zypper --disable-system-resolvables in -f zypper libzypp libsolv-tools
    Maybe it works then?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •