Results 1 to 4 of 4

Thread: Realcrypt fails to creat volume

  1. #1

    Default Realcrypt fails to creat volume

    I downloaded realcrypt 7.0a through yast from the packman repository (the only one it appears to be in) and I am using openSUSE 12.1. I am trying to encrypt a partition and everything seems to work fine until it finishes with the formatting/encrypting of the outer volume, then I get a message that says:

    Code:
    /proc/misc: No entry for device-mapper found
    Is device-mapper driver missing from kernel?
    /proc/devices: No entry for device-mapper found
    Failed to set up list of device-mapper major numbers
    /proc/misc: No entry for device-mapper found
    Is device-mapper driver missing from kernel?
    /proc/devices: No entry for device-mapper found
    Failed to set up list of device-mapper major numbers
    Incompatible libdevmapper 1.02.63 (2011-02-09)(compat) and kernel driver 
    Command failed
    Any idea what is causing this? It looks like I have device-mapper/libdevmapper installed. It does this whether the "do not use kernel cryptographic services" option is checked or not. Internet searches for this haven't yielded much.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    10,952
    Blog Entries
    2

    Default Re: Realcrypt fails to creat volume

    You might want to try Googling specifically the kernel version you have installed with your libdevmapper version. You might also contact someone who is part of that product.

    Also, immediately after you experience a failure, you might see if anything useful is recorded in your syslog (I suspect it'd be identical to what you posted, though)
    Code:
    tail /var/log/messages
    You can also try some other partition encryption utility, at the moment I can't recommend one, though (haven't tried any recently)

    TSU

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Realcrypt fails to creat volume

    On 2013-06-29 23:26, hito kiri wrote:

    > Any idea what is causing this? It looks like I have
    > device-mapper/libdevmapper installed. It does this whether the "do not
    > use kernel cryptographic services" option is checked or not. Internet
    > searches for this haven't yielded much.


    Maybe you need to reboot :-?

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  4. #4

    Default Re: Realcrypt fails to creat volume

    Looks like a reboot fixed it. I feel dumb now lol. I didn't think it had been as long as it had been between reboots and I at some time must have gotten an update that required one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •