Results 1 to 5 of 5

Thread: openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

  1. #1

    Default openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

    Hi all,
    I'm new to openSUSE. I just installed 12.3 on my VMWare running on Windows 7. I installed the apache2 package which by my guess would be the HTTP server. However, I'm having difficulties to start and run it. I tried launching the Firefox browser to localhost but it only shows the "Unable to connect" error page.
    Please, I need help getting it up and running.
    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

    On 2013-06-10 15:36, IT guy wrote:
    >
    > Hi all,
    > I'm new to openSUSE. I just installed 12.3 on my VMWare running on
    > Windows 7. I installed the apache2 package which by my guess would be
    > the HTTP server.


    It is.

    > However, I'm having difficulties to start and run it.


    How exactly did you try?

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

  3. #3

    Default AW: openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

    Quote Originally Posted by IT_guy View Post
    Hi all,
    I'm new to openSUSE. I just installed 12.3 on my VMWare running on Windows 7. I installed the apache2 package which by my guess would be the HTTP server. However, I'm having difficulties to start and run it. I tried launching the Firefox browser to localhost but it only shows the "Unable to connect" error page.
    Please, I need help getting it up and running.
    Thanks!
    You need to start apache2 first:
    Code:
    sudo systemctl start apache2
    To make it start on every boot:
    Code:
    sudo systemctl enable apache2
    Also you should maybe install the package "apache2-example-pages" which contains a simple test page. (not sure if this is installed automatically)

  4. #4

    Default Re: AW: openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    You need to start apache2 first:
    Code:
    sudo systemctl start apache2
    To make it start on every boot:
    Code:
    sudo systemctl enable apache2
    Also you should maybe install the package "apache2-example-pages" which contains a simple test page. (not sure if this is installed automatically)
    It works, thanks a lot!!! Launching the browser with "localhost" now shows "It works!"

    I simply had to start apache with the systemctl command. Thanks again.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: openSUSE 12.3 Difficulty starting HTTP server

    On 2013-06-10 17:46, IT guy wrote:
    >
    > wolfi323;2563857 Wrote:
    >> You need to start apache2 first:


    > I simply had to start apache with the systemctl command. Thanks again.


    So, you did not start it at all.

    Please remember that there is a YAST hhtp module to configure apache.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.3 x86_64 "Dartmouth" at Telcontar)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •