Results 1 to 4 of 4

Thread: No plasma desktop after updating to kde 4.10 (OpenSUSE 12.3)

  1. #1

    Default No plasma desktop after updating to kde 4.10 (OpenSUSE 12.3)

    Hi!

    I have been having a rather serious problem after updting to KDE 4.10: if I make any customization to my desktop, when I login into my account I get a black screen with only my mouse active. Alt - F2 works, and I can launch apps from there, but still no desktop. The problem has been reported (for 4.10) for other distros. The option to delete all plasma config files from .kde4 only works until changes are made to the desktop.

    Anybody knows a permanent solution?

    Thanks,
    federico

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,560

    Default Re: No plasma desktop after updating to kde 4.10 (OpenSUSE 12.3)

    Quote Originally Posted by reducto View Post
    Hi!

    I have been having a rather serious problem after updting to KDE 4.10: if I make any customization to my desktop, when I login into my account I get a black screen with only my mouse active. Alt - F2 works, and I can launch apps from there, but still no desktop. The problem has been reported (for 4.10) for other distros. The option to delete all plasma config files from .kde4 only works until changes are made to the desktop.

    Anybody knows a permanent solution?

    Thanks,
    federico
    updated the KDE in 12.3 to 4.10?
    You know the default KDE on install in 12.3 is 4.10 and there shouldn't be any need to do an update to this (other than incremental updates from the OSS-Update repo).

  3. #3

    Default Re: No plasma desktop after updating to kde 4.10 (OpenSUSE 12.3)

    Same problem here on 12.3 but not after specifically updating to kde 4.10 because as farcusnz is saying this is the default kde. It just happened after accepting the update proposal of apper (did not check what was in it, maybe upgrade to 4.10.3?) and suddenly I got black a screen with some error information on it. For 30s you could move the mousecursor and then it freezes. Reboot, tried the update again => same issue. Strange, today apper did not offer the update anymore. Maybe people are working on it? This problem might be related to this maybe ?: https://forums.opensuse.org/english/...package-3.html

  4. #4

    Default Re: No plasma desktop after updating to kde 4.10 (OpenSUSE 12.3)

    Quote Originally Posted by fossbox View Post
    This problem might be related to this maybe ?: https://forums.opensuse.org/english/...package-3.html
    No. That is a completely different problem, which caused kdm not to start, i.e. you would land in text mode right after boot.
    Also this bug was only present for a short while in the additional KDE repos. If you don't use them, you can't have that problem.

    As to the original problem:
    Never seen that either.
    Are you using NVIDIA graphics cards maybe? Then try to add your user to the "video" group.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •