Results 1 to 3 of 3

Thread: KDE Device Notifier mounts to wrong directory

  1. #1

    Default KDE Device Notifier mounts to wrong directory

    Since the last KDE update (4.10.3) the Device Notifier has started mounting my removable devices (thumb drives and USB hard drive) in a different directory. It used to mount things to /media, but now it's mounting them to /var/run/media/<username>. Is there any way to change where it mounts things to? I didn't see any such option in the Device Notifier settings. Perhaps I should report a bug in Device Notifier?

    In the meantime, I'll create a symlink to this new directory.

    P.S. I'm using OpenSUSE 12.3 x64 with KDE 4.10.3 and kernel 3.7.10-1.4-desktop.

  2. #2

    Default Re: KDE Device Notifier mounts to wrong directory

    Quote Originally Posted by 3rperson View Post
    Since the last KDE update (4.10.3) the Device Notifier has started mounting my removable devices (thumb drives and USB hard drive) in a different directory. It used to mount things to /media, but now it's mounting them to /var/run/media/<username>. Is there any way to change where it mounts things to? I didn't see any such option in the Device Notifier settings. Perhaps I should report a bug in Device Notifier?

    In the meantime, I'll create a symlink to this new directory.

    P.S. I'm using OpenSUSE 12.3 x64 with KDE 4.10.3 and kernel 3.7.10-1.4-desktop.
    No, this hasn't changed with the latest KDE update but with 12.3. Upto 12.2 /media was used.

    Or to be more precise: On 12.2 KDE used udisks1 which mounted to /media.
    Now udisks2 is used, which mounts to /var/run/media/<username>. (GNOME used udisks2 already on 12.2, so mounts to /var/run/media/<username> even on 12.2). That's by design.

    But there is a way to make udisks2 mount to /media again:
    See https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=809837#c17 for details.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,349
    Blog Entries
    3

    Default Re: KDE Device Notifier mounts to wrong directory

    Quote Originally Posted by 3rperson View Post
    Perhaps I should report a bug in Device Notifier?
    No, this is not a bug; it's a feature

    Quote Originally Posted by 3rperson View Post
    In the meantime, I'll create a symlink to this new directory.
    I created a symlink at $HOME/media

    If they move it again, I can simply change the symlink so that it will still be in the same place for me.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •