Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Location
    New York
    Posts
    45

    Default Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Hello to everyone who reads this post in the opensuse community.

    I'm facing problems with Maya 2014 on opensuse 12.3 ( 64-Bit)

    I'd installed Maya 2012 and it lanched fine except that when I opened some works it did'nt showed up every polygon so I decided to go to the autodesk page and get Maya 2014.

    Now the problem is that I can not get to install it because of this :

    michael@linux-3qos:~> maya
    /usr/autodesk/maya2014-x64/bin/maya.bin: error while loading shared libraries: libssl.so.10: cannot open shared object file: No such file or directory


    - If theres a solution like a symlink or soft link or whatever they call it I will appreciate it. I was a Mac user but have some attraction to linux and if I can get Maya, 3DCoat and Blender working very stable I can begin developing games and graphics for the linux world. Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Location
    New York
    Posts
    45

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    It's Maya 2014 that I'm trying to install. Maya 2012 installs and starts fine except for opening files that gives me problems.


    But Maya 2014 can't be launched because of the libssl.so.10


    I wish I could launch the darn thing...

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    27,324

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Hello and welcome here.

    You say you installed Maya. But as I can not find Maya in the standard repos, you most probably do not have it installed in the openSUSE standard way (YaST and/or zypper from the standard repos). Thus it would be nice not to let people here guess and search on what you did, but provide information on where you found it, in what form and what you did to install it.
    Henk van Velden

  4. #4

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Quote Originally Posted by mjapox View Post
    But Maya 2014 can't be launched because of the libssl.so.10
    There is no libssl.so.10 on openSUSE AFAIK.

    But you could try to symlink it to libssl.so.1.0.0:
    Code:
    sudo ln -s /lib64/libssl.so.1.0.0 /lib64/libssl.so.10
    or, if Maya is a 32bit app:
    Code:
    sudo ln -s /lib/libssl.so.1.0.0 /lib/libssl.so.10
    Maybe it runs then...

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,872
    Blog Entries
    14

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Hey mjapox, welcome here.

    Game development on linux, very nice !. Blender is available as a part of the distro. About the symlinks: I wouldn't know any other solution than the one provided.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #6

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    About the symlinks: I wouldn't know any other solution than the one provided.
    The symlinks should work, since libssl.so.10 is part of openssl-1.0.0/1.0.1 on Fedora, see here: libssl.so.10()(64bit RPM DEB Download)
    But on openSUSE openssl-1.0.0 (libopenssl1_0_0 is the exact package name, version 1.0.1e on 12.3) only contains libssl.so.1.0.0

    So those two should be the same, just with different names. (the Maya package seems to be for Fedora)

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,872
    Blog Entries
    14

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Hello and welcome here.

    You say you installed Maya. But as I can not find Maya in the standard repos
    Maya is a commercial 3D Imaging and Animation program. My guess is that it will never appear in the repos, unless openSUSE goes bonkers and starts "one-clicks-with-payment"
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  8. #8
    Join Date
    May 2013
    Location
    New York
    Posts
    45

    Exclamation Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Great!! Thank You so much for the replies.

    - Here's what's happening, I'm a Full Sail University Student. So every work has to be donde in Maya because of the Maya Binaries. We import then everything done in Autodesk Maya to Mudbox, 3D-Coat and Zbrush. We also use Blender but, Blender does'nt provide MEL (Maya Embedded Language) Scripting.

    How you can get the software and a legit license? Easy

    1. Click this link to download the software with the manual and additional packages:

    http://trial.autodesk.com/SWDLDNET3/...inux_64bit.tgz

    - Note* Maya will only work with 64 bit systems.For additional requirements please follow this link :
    Autodesk - Autodesk Maya Services & Support - System requirements for Autodesk Maya -

    2. You can get your license from their student page at Autodesk Education Community

    3. Register and choose Autodesk Maya 2014 and either choose Windows or Mac OS X. Either license will work with Linux.

    4. Follow the Manual that came along with the Autodesk Maya and let me know how your libraries are working.


    - Please, if anyones get's this to work, We, not me only, but the studio will be very happy to migrate completely to opensuse. We need to get rid of Microsoft's Windows operating system.

    We are looking forward for SuseCon this year.

    I will reply later to let you know how the symlinks provided worked. I'm on way to my computer to test it out and will be replying once I've tested it.

    Hope it works.

  9. #9
    Join Date
    May 2013
    Location
    New York
    Posts
    45

    Lightbulb Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    How I got running "Autodesk Maya 2014" inside Opensuse 12.3 64-Bit today !

    First you need to know that for 12.3 you will need the following libraries :

    libpng12.so.0
    libtiff.so.3
    Symlink of libssl.so.10 to libssl.so.1.0.0
    libcrypto.so.10


    I've uploaded those libraries to my Google Drive to make the setup easier for me and others in the community.

    Here's the link to the libraries : https://docs.google.com/file/d/0B-CK...it?usp=sharing

    Fire up the terminal. For this example I will be using "michael" as the user. Supposing the Autodesk Maya2014 is in your Documents, first we will "su -" command for root permission :

    su -

    password: ( then input your password )

    Then we will have to navigate to the where the Maya installation folder is with the "cd" command :

    cd /home/michael/Documents/Autodesk_Maya_2014_English_Linux_64bit

    Then we will make the setup run with the "./" command like this :

    ./setup

    You should have your autodesk license from the http://students.autodesk.com/ web site and continue with the full installation.

    After every library has been installed along with the maya setup itself you should will type inside the terminal:

    maya

    It should activate online and open application.

  10. #10
    Join Date
    May 2013
    Location
    New York
    Posts
    45

    Default Re: Autodesk Maya 2014 - libssl.so.10 error

    Now, here's the catch...

    I did that sort of tutorial post so that everyone can install Autodesk Maya2014 on they're systems and tell me if it crashes after launching.

    The application opens with a pop-up that I know it's normal because it's a student version and once you press the Continue button it crashes.

    The terminal shows this :

    maya encountered a fatal error

    Signal: 11 (Unknown Signal)
    Fatal Error. Attempting to save in /tmp/michael.20130602.1700.ma
    QWidget::setWindowModified: The window title does not contain a '[*]' placeholder



    Please if anyone gets around this let me know.


    My computer specs are:

    Asrock H55M-LE
    Core i7 870
    8GB DDR3 1600mhz
    Nvidia GTX 550 ti


    - Note* On this machine I swap hard drives and I have Autodesk Maya 2014 installed on Windows and it runs. After making the Opensuse instalation on the new HDD I just installed, all I did was update the system and install the nvidia drivers. I will try with the default nouveau drivers and post back on the results.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •