Results 1 to 4 of 4

Thread: Audio problems when running Spotify with Wine

  1. #1

    Default Audio problems when running Spotify with Wine

    Hi

    I recently installed Spotify and noticed some discrepancies in how, or when the audio worked. If I start Spotify without any other applications that are using the audio running (such as Chromium of Firefox), the sound works perfectly. However, when I start Chromium (or Firefox) and try playing a video on youtube the sound does not work (as if it is being hijacked by Spotify). If I first start Chromium and then Spotify, the sound works for Chromium but not Spotify. Further, the 'test sound' in winecfg seems to be unaffected by which application is using the sound (it always plays a beep).
    Any ideas on what might be wrong?


    KR,
    Surculus


    PS
    My knowledge on how the audio works is very limited and I am far from being able to call myself an experienced linux user.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,077

    Default Re: Audio problems when running Spotify with Wine

    On Wed, 08 May 2013 22:16:02 +0000, surculus12 wrote:

    > Any ideas on what might be wrong?


    What version of openSUSE, spotify, WINE, and what desktop environment?

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  3. #3

    Default Re: Audio problems when running Spotify with Wine

    [QUOTE=hendersj;2555073]
    > Any ideas on what might be wrong?


    What version of openSUSE, spotify, WINE, and what desktop environment?
    /QUOTE]


    Right.
    openSUSE 12.3
    KDE 4.10.2
    Wine 1.5.23

    Huh, Spotify 0.9.0.133. I downloaded a 0.8.x version (as it was recommended by the Wine website. Just tried to re-install it with a 0.8.x install and it automatically updates to 0.9.x. WineHQ says it's garbage so that may be the problem, I'll try to get 0.8.x working, if that's not it I'll post back.

    Thanks

    KR,
    Surculus

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Audio problems when running Spotify with Wine

    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •