Results 1 to 8 of 8

Thread: Shotwell freezes up during import

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oregon
    Posts
    455

    Default Shotwell freezes up during import

    I've been having trouble with this new version of OS 12.3. I guess because of KDE 4.10 digikam keeps crashing, then I installed Shotwell and it can't fully import my photos. I've only used Debian distros because they don't give me any trouble. I have tried to enjoy using opensuse but it keeps failing.

    Does anyone know why Shotwell has trouble importing photos? is it KDE or is it opensuse that is the problem?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    On 2013-04-30 01:46, vinoman2 wrote:

    > Does anyone know why Shotwell has trouble importing photos? is it KDE
    > or is it opensuse that is the problem?


    Start shotwell from a terminal, see if there are messages there when it
    crashes.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oregon
    Posts
    455

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    I get this:

    davek@linux-41yg:~> shotwell


    ** (shotwell:5385): WARNING **: Error retrieving accessibility bus address: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.a11y.Bus was not provided by any .service files

    then it opens and some of the photos were imported but not all of them. I was able to get digikam 3.1 installed, but I still like Shotwell for general use. I like the simplicity of it. In other distros, I plug in my Lumix camera and it just works, with opensuse it partially works.

    Every year I give openSuse another try, but it always fails to be as smooth as the Debian family distros. Maybe version 12.4 will be better. I keep trying to like using opensuse but I haven't had much luck with it so far.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    Quote Originally Posted by vinoman2 View Post
    Maybe version 12.4 will be better..
    There would be only 3 point releases starting from 12.X hence the next version would be 13.1
    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oregon
    Posts
    455

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    Quote Originally Posted by vazhavandan View Post
    There would be only 3 point releases starting from 12.X hence the next version would be 13.1
    Thank you. I'll come back at another time.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    On 2013-04-30 04:16, vinoman2 wrote:
    > Thank you. I'll come back at another time.


    And then you will find some other issue >:-)

    You have to stick and fight the issues... maybe it is a bug, and if
    nobody finds out and report it, it will never be solved.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    Shotwell works as it should on my wife's laptop, but she uses
    exclusively Gnome 3, I do not know if there is a glitch when you have a
    full KDE in addition. Here system is an upgraded one since 11.x -> 12.1
    -> 12.2 -> 12.3, so I cannot rule out that there may be a problem in a
    fresh 12.3 install.
    I just wanted to mentioned that not everyone suffers from a shotwell
    problem.

    --
    PC: oS 12.3 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.10.2 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.3 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.10.2 | HD 3000
    HannsBook: oS 12.3 x86_64 | SU4100@1.3GHz | 2GB | KDE 4.10.2 | GMA4500

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kansas City, Mo
    Posts
    18

    Default Re: Shotwell freezes up during import

    shotwell freezes up on me when I have videos in the import stream as well as pictures.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •