Results 1 to 6 of 6

Thread: OpenBox autostart file won't run

  1. #1

    Default OpenBox autostart file won't run

    The OpenBox ~/.config/openbox/autostart file isn't being read by OpenBox on openSUSE. I've tried it several times, but none of the commands/apps are executed by OpenBox.
    This same file and location works fine under a number of other distros running OpenBox. So I'm wondering if I should be doing something specific to openSUSE?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: OpenBox autostart file won't run

    What login manager do you use?
    Does that look familiar?
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=806790

    --
    PC: oS 12.3 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.10.2 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.3 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.10.2 | HD 3000
    HannsBook: oS 12.3 x86_64 | SU4100@1.3GHz | 2GB | KDE 4.10.2 | GMA4500

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,385

    Default Re: OpenBox autostart file won't run

    Quote Originally Posted by bananaosx View Post
    The OpenBox ~/.config/openbox/autostart file isn't being read by OpenBox on openSUSE.
    Which version of openSUSE?
    Henk van Velden

  4. #4

    Default Re: OpenBox autostart file won't run

    Quote Originally Posted by martin_helm View Post
    What login manager do you use?
    Does that look familiar?
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=806790

    --
    PC: oS 12.3 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.10.2 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.3 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.10.2 | HD 3000
    HannsBook: oS 12.3 x86_64 | SU4100@1.3GHz | 2GB | KDE 4.10.2 | GMA4500
    Quite familiar. The display manager is lxdm.


    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Which version of openSUSE?
    12.2/3 and now on Tw too.

  5. #5

    Default Re: OpenBox autostart file won't run

    To get around this issue I created the file:

    ~/.xinitrc

    and put inside it:

    Code:
    exec openbox-session
    Now my autostart is read and elements executed.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: OpenBox autostart file won't run

    Glad you found a solution and thanks for sharing so that the next user
    who suffers from that can find it.

    --
    PC: oS 12.3 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.10.2 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.3 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.10.2 | HD 3000
    HannsBook: oS 12.3 x86_64 | SU4100@1.3GHz | 2GB | KDE 4.10.2 | GMA4500

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •