Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: Installing problem

  1. #1

    Default Installing problem

    So i used LILI to put that iso file onto a 8 gb sony flash hard drive.and i booted from the flash hard drive. I choose installation. I get a black screen with white stuff written onto it. And that quickly disappears. Then another black screen which also quickly disappears. Then a plant and a chameleon on it. The they booth get greener and greener until they stop. Then after about 20 seconds. I get a black screen saying alot of things are that the pc will reboot in 120 seconds. I do not know what that is. And i have no way of copying that. What do you guess? how can that be fixed?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,051
    Blog Entries
    14

    Default Re: Installing problem

    That's a kernel panic you've seen. A couple of questions/remarks
    - Did you verify the download?
    - How did you write the iso to disk? If you have linux, use dd, if you have Windows, use imagewriter.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: Installing problem

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    That's a kernel panic you've seen. A couple of questions/remarks
    - Did you verify the download?
    - How did you write the iso to disk? If you have linux, use dd, if you have Windows, use imagewriter.
    Verify what in the download O.O?

    I have a linux pc and a windows pc. I used the windows pc with LILI Which i used with ubuntu before with great success

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Installing problem

    On 2013-04-05 23:26, grim3271 wrote:
    >
    > Knurpht;2544912 Wrote:
    >> That's a kernel panic you've seen. A couple of questions/remarks
    >> - Did you verify the download?
    >> - How did you write the iso to disk? If you have linux, use dd, if you
    >> have Windows, use imagewriter.

    >
    > Verify what in the download O.O?


    Download page. Read the paragraphs labeled "Verify your download before use"

    > I have a linux pc and a windows pc. I used the windows pc with LILI
    > Which i used with ubuntu before with great success


    I have no idea what LILI is.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)

  5. #5

    Default Re: Installing problem

    I took the KDE desktop. Chose the 64 bit. and choose mirror then downloaded. and for LILI
    That is it's website http://www.linuxliveusb.com/

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installing problem

    If you run the check media option - is it OK
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7

    Default Re: Installing problem

    What is the media check option? Sorry but i am a newbie


    New edit: the file i downloaded is openSUSE-12.3-KDE-Live-i686.iso

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Installing problem

    On 04/06/2013 07:36 AM, grim3271 wrote:
    > What is the media check option?


    boot from the media then instead of selecting Installation, select
    "Check Installation Media", like you see here:
    http://tinyurl.com/b856ekd

    but, before you make the installation media you should make sure you
    have a good download by doing what it said here:
    http://en.opensuse.org/SDBownload_help#Checksums

    --
    dd
    openSUSE®, the "German Engineered Automobile" of operating systems!
    http://tinyurl.com/DD-Caveat

  9. #9

    Default Re: Installing problem

    If i try to do the check installation media. I the same thing happens as when i press installation. But the last black screen has much less writing in it. Something like half what was written

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: Installing problem

    Try some of the F3 options
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •